2020 yılının Afyon da sevgili yılı ilan​ edilmesi bizleri gerçekten çok mutlu etti Sayın Valimiz Mustafa TUTULMAZ’a ve emek veren herkese tekrar teşekkür ediyorum. Sivil toplum örgütlerinin de destekleriyle sevgi dilinin kullanılması sorunların çözüme kavuşturulup güzelliklerin yaşandığı, benciliklerden arınılıp biz ruhuyla pozitif yaklaşımla hareket edilerek Afyon gurur duyulacak, özenilecek, daima olumlu gelişmelerle anılacak bir il olacaktır.

Geleceğe güçlü adımlarla ilerlemek için geçmişle sağlam köprü kurup güzel gelenek ve göreneklerimizi, kültürümüzü, sanatımızı, hatta yöresel yemeklerimizi de unutmayıp nesilden nesile aktarabilmek de gerekir. Ne yaparsak yapalım sevgiyle aşkla yapalım ki verimli güzel sonuçlar alalım. Boşuna dememişler zorla yenen aş ya karın ağrıtır ya da baş.

Afyonun Gastronomi şehri olmasında, gastronomi alanında Unesco Yaratıcı şehirler arasına girmesinde büyük emek veren başta Afyon Ticaret ve Sanayii Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hüsnü SERTESER ve Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı MERDİVENCİ olmak üzere tüm Yönetim Kuruluna, benimde görev aldığım Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanımız Berna GÖÇMEN TOKMAN’A, Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Mustafa ÖZKAN’a da teşekkür ederim. Yaptıkları ve yapacakları güzel hizmetlerle Afyonkarahisar’ımıza değer katan herkese de teşekkürü borç bilirim.

Afyonkarahisar Sosyal Yaşamı Geliştirme Derneğimiz olarak ta Afyonumuza hizmeti borç bilerek Gastronomi şehri olmamızın kıymetini bilerek Sevgi Yılına da yaraşır faaliyetler gerçekleştirmek üzere hazırlıklarımıza başladık.   01 Mart’ta Afyonkarahisar’ımızın unutulmaya yüz tutan ancak ilimize özgü ve mutlaka yaşatılması gereken yemek kültürümüzde var olan haşgeşli (haşhaşlı) bulgur pilavımızı hatırlatmak ve tanıtmak amacıyla etkinlik gerçekleştireceğiz. Afyonumuza özgü haşgeşli (haşhaşlı) bulgur pilavımızı şiddetle tavsiye ediyor, Türk mutfağımızın vazgeçilmezleri arasına girmesini temenni ediyoruz.  Haşhaş ve bulgurun eşsiz uyumu ile ortaya çıkan bu yemek oldukça lezzetlidir ve yüksek besin değeri içermektedir. Ayrıca çocuklarımız için oldukça besleyici bir lezzettir.Her zaman olduğu gibi sadece karnımızın doymasının yeterli olmadığına, gönlümüzün ve beynimizin de doyurulması gerektiğine olan inancımızla etkinliğimizde evrensel dil olan müzik ve en güzel anlatım şekli olan şiire de yer vereceğiz. Afyonkarahisar’ımızın bir birinden kıymetli mahalli sanatçılarıyla etkinliğimize renk katacağız. Harika Afyon Türkülerimizin seslendirileceği programda, Afyon’umuza özgü gezek kültürü, yarenlikte zikredilecek.

Ayrıca Ege Yöresinin kıymetli sanatçılarından ve Afyon’la da yakından ilgili olduğuna inandığımız Özay GÖNLÜM’üde anacağız. Nenemim mektuplarından başlayıp gönlümüze taht kuran unutulmaz türküleri hatırlayacağız.  

Türkülerimiz gönüllerimizden kopan Türkiye’mizin bir ezgi ile söylenen Halk Şiirleridir. Kimi zaman bizleri neşelendirir, kimi zaman hüzünlendirir, kimi zaman düşündürür, kimi zamanda sevdayı en güzel anlatan kulaklarımızın pasını silen ruhun gıdası olur. Sevgi Yılında sevgimizi katarak Afyonkarahsar’ımızın haşgeşli (haşhaşlı) pilavını yapacağız. Türkülerimiz,şiirlerimiz eşliğinde vatan sevgimizi, millet sevgimizi, insan sevgimizi, doğa sevgimizi, Allah sevgimizi yüreğimizde hissedip paylaşmanın, birlik ve beraberliğin  güzelliğini hep birlikte yaşayacağız. Yolu sevgiden geçen her kese selam olsun. Güzel türkülerimiz dertlere derman olsun. Gönüllerdeki şenlik, içimizdeki huzur, mutluluk sonsuz olsun.