AK Parti Afyonkarahisar milletvekili İbrahim Yurdunuseven de konuşmasında 28 Şubat hatırlatması yaptı. Yurdunuseven, “Ben konuya 28 Şubat’tan başlamak istiyorum. 28 Şubat denilince benim aklıma okul birincisi olmuş o kardeşimin o şerefli başörtüsünden tutup yerlere sürüklendiği anlar geliyor. Oğlunun asker törenine tellerin arkasından bakan bir anne geliyor. Oğlunun, evladının, akrabasının düğününe düğün salonunun kapısının kenarından bakan o annemiz geliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletin meclisinde milletin oylarıyla seçilmiş başörtülü kardeşimizi dışarıya davet eden zihniyet aklımıza geliyor. Burada vekillerimiz de var. Mecliste HDPlileşmiş CHP  ve aveneleri ile çarpıyoruz. Biraz önce Sayın vekilimiz söyledi namussuz siyaseti getirmek için hakikaten çalışıyorlar. Allah muhafaza eğer bir iktidara gelsinler ki milletimiz bunlara taviz vermez. Getirirlerse bunlar bize 28 Şubat’ı aratır. Değerli kardeşlerim bu bilinçle 2023 yılına çok iyi çalışmak zorundayız” şeklinde konuştu. 

“Kadınlarımız seçimlerde büyük gayret sarfetti”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise “Kadınlarımızın çalışmalarında verdikleri hizmetleri hiçbir zaman kendimizden farklı görmedik. Ne zaman bir evde bir faaliyet olursa Kadın Kollarımızı, Gençlik kollarımızı ana kadememiz ile birlikte bir ve beraber hareket ettiklerini görüyoruz. Yerel seçimlerde de genel seçimlerde de ne kadar gayret sarf ettiklerini ne kadar koşturduklarını çok iyi biliyoruz. Ben emeği geçen gayret sarfeden kuruluşundan bugüne kadar teşkilatta görev alan herkesi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bu teşkilatta görev yapmak ayrıcalıktır. Bir onurdur. Ben bu kongrenin tekrar hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

“Rabbim bize bu davada nefer olmayı nasip etti, hain olmayı değil”

Son konuşmayı ise AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Tanıtım Medya Başkanı - AK Parti Çanakkale Milletvekili - TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma, Turizm Komisyon Sözcüsü Jülide İskenderoğlu yaptı. İskenderoğlu konuşmasında, “Afyonkarahisar bizim için kuruluştaki ilk adımımızdır. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diyerek yola çıktığımız Afyonkarahisar’da Allah’a şükür ki hiçbir şey gerçekten eskisi gibi değil. Dün dünde kaldı. Her şeyden önce Ak Parti bir dava hareketidir, inanmışların adanmışların hareketidir. Kıymetli yol arkadaşlarım ben de sizler gibi içinizden çıkan bir kardeşinizim. Bu parti kurulduğunda ben hep evladımı görüyorum. 2002 seçimlerinde broşür dağıtırken evladıma hamileydim. Bugün Allah’a şükür ki evladım 18 yaşına girdi ve bugün baktığımda diyorum ki davamız ne kadar büyümüş. Biliyorum ki büyük bir çoğunluğumuzun benimle aynı hikayesi var. Haydi dediler yemeğimizin altını kapattık, koştuk. Haydi dediler, Cumhurbaşkanımızın mitingi var hep beraber çocuğumuzu eşimizi bıraktık geldik. Neden; Çünkü inandığımız değerler var. Bazıları gibi yoldan dönenlerden değil davaya hayatını adayanlardan olduk elhamdülillah. Bazen gazeteleri okurken çok eğleniyorum. 2001’de kapı kapı gezip Recep Tayyip Erdoğan’ı halka tanıttık diyenleri görüyorum. Çok kıymetli dava arkadaşlarım Recep Tayyip Erdoğan’ın halka tanıtılmaya ihtiyacı var mıydı? Rabbim bize bu davada nefer olmayı nasip etti, hain olmayı değil” ifadelerine yer verdi.