Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş, beraberindeki heyet ve Bolvadin ilçe Başkanı Hasan Basri Kantar, ilçe teşkilatı, esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. İlçe teşkilatı ile partisinin üye ve sandık çalışmaları hakkında toplantılar gerçekleştiren Karataş, esnaflarla da bir araya geldi. İlçede bulunan vatandaşların artık günden güne gelen zamlar karşısında dayanamadıklarını ve alım gücünün enflasyona yenik düştüğünü ifade eden Karataş bu krizden çıkış yolunun Üretime dönük yatırımların artmasından geçtiğini söyledi.

Karataş’ın açıklaması şu şekilde;

GÜNDEM EKONOMİ

Türkiye’de ve Afyonkarahisar’da olduğu gibi Bolvadin’de de vatandaşımızın gündemi tabi ki ekonomi. Kötü yönetim ve kötü yönetime devam etme ısrarı ne yazık ki her geçen gün daha da kötüye giden bir ekonomi tablosu olarak karşımıza çıkmaya devam ediyor.

AÇLIK SINIRI 4 BİN 552 TL

Son yapılan araştırmaya göre dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı, yani bilinen ifadeyle açlık sınırı 4 bin 552 lira olarak belirlenmiş. Gıda harcaması ile giyim, konut, elektrik, su, yakıt, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı, yani yoksulluk sınırı ise 15 bin 139 lira olmuş.

YILLARCA ÇALIŞAN MEMUR 15 BİN TL ALAMIYOR

Bugün Türkiye’de yıllarca çalışmakta olan bir memur bile 15 bin lira maaş alabiliyor mu? Devletin ete kemiğe büründüğü, devlet hizmetlerini yürüten memurlarımız bile yoksulluk sınırı altında yaşıyorsa, Türkiye’nin ve Afyonkarahisar’ın büyüdüğünü, zenginleştiğini söyleyenler bunu nasıl söyleyebiliyorlar?

BİR BEKARIN YAŞAMA MALİYETİ 6 BİN TL

Ülkemizde bekar bir çalışanın “Yaşama Maliyeti” ise 6 bin liraya yaklaşmış durumda.

İşte geçinmenin bu kadar zor, sağlıklı beslenmenin bu kadar lüks olduğu bir dönemde gençlerimiz de artık aile kuramaz hale geldi maalesef. Toplumun en temel yapı taşı olan, nitelikli nesillerin yetişmesi için vazgeçilmez olan “aile kurumu” ekonomik sebepler nedeniyle sarsılıyor.

GENÇLER İŞ BULSA BİLE GEÇİNEMEDİĞİ İÇİN EVLENEMİYOR

Gençlerimiz iş bulmakta zorluk çektiği ya da iş bulsa bile geçinemediği için evlenemiyor aile kuramıyor. Aileler ise geçim zorluğu ve yoksulluk nedeniyle çatırdayan ilişkilerde yıpranıyor. Yoksulluk ve yoksunluk kaynaklı olarak aile içi şiddet olayları artıyor. Toplumsal yapı çözülüyor.

BELİNİ BÜKÜYOR

Gıda enflasyonu, her geçen gün artan doğalgaz, elektrik, ulaşım bedelleri dar gelirli vatandaşın belini daha da büküyor. Bu yaşam koşullarında, bu kadar yüksek enflasyon ortamında mevcut gelir imkanları ile gençlerimiz nasıl yuva kuracak ta ev, bark, araba, çoluk çocuk sahibi olacaklar.

Kötü ekonomi yönetimi sadece cepleri, mutfakları yakmıyor. İnsanların yuvasını yıkıyor. Aile yapımızı yok ediyor.Saadet Partisi olarak, ekonomiyi, aile yapımızı, gençlerimizin geleceğini, Türkiye’nin geleceğini tehdit eden bu kötü gidişe dur demek, bu gidişi tersine çevirmek istiyoruz ve hep birlikte bunu başaracağız.