Muhtarlar Derneği ziyareti hakkında konuşan CHP'li Görgöz, şunları söyledi: 

CHP İl Başkanlığı olarak, Merkez İlçe başkanımızla birlikte, Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanımız Suat Uygur’u ziyaret ettik. Ziyaretimize, Karaman Mahallesi Muhtarımız Şengül Neşe Yılmaz, Hattat Karahisar Mahallesi Muhtarımız Mehmet Zorluer, Gazi Mahalle Muhtarımız Mehmet Yalçinkaya, Nazmi Saatçi Mahalle Muhtarımız Şura Köylü ve Karşıyaka Mahalle Muhtarımız İsmail Şahin’de katıldılar.

Muhtarlarımızla Afyonumuzun  sorunları, yapılması gerekenler ve genel siyasi durum hakkında görüş alış-verişinde bulunduk. Muhtarlarımızın haklı taleplerini, eleştiri ve önerilerini dinledik.

MUHTARLARIMIZ 3446 TL ALDIĞINI SÖYLEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz 19 Ocak’ta muhtar maaşlarının 4 bin 250 liraya yükseldiğini açıklamıştı. Muhtarlarımıza maaşlarının asgari ücret tutarına yükselip yükselmediğini sorduk. Maalesef yükselmediğini, hala 3446 TL aldıklarını ifade ettiler.

Muhtarların çok fazla kanun maddesinde adı geçiyor ancak bunları hiçbir muhtarımız bilmiyor. CHP İktidarında muhtarlarımız için tek bir kanun çıkaracağımızı bu kanunun hazır olduğunu belirttik. Muhtarlık seçimlerinde muhtarlarımızın çok zorluklar yaşadığını biliyoruz. Muhtar adayları için birleşik oy pusulası olması gerekir, bunu CHP iktidarında bizim yapacağımızı ifade ettik. Ayrıca muhtarlarımızın tek tip bir muhtar evi ve makam odası olması gerekir. 1 yardımcı elemanı olması ve bütçesi olması gerekir. Bunların hepsini CHP iktidarında yapacağımızı dile getirdik.

Muhtarlarımız bizim için çok önemlidir, her zaman muhtarlarımızın yanında olduğumuzu ifade ettik.

“ANTALYA’DAN GELEN SALATALIK VE BİBER AFYON’A GELENE KADAR FİYATI ARTIYOR”

Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanlığı ziyaretinden yapılan açıklama şöyle;

Bugün Afyon Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Veysel Gök ve yönetimini ziyaret ettik. Ziyaretimizde sebze, meyve üreticilerinin ve esnafımızın yaşadığı sıkıntıları görüşerek, karşılıklı değerlendirmelerde bulunduk.

Başkan Gök, ilk dönemki başkanlığı döneminde yararlı çalışmalar yaptığını, pazar yerindeki esnafın dükkanlarının değer kazandığını, esnafın ve üreticinin kalkınması için çaba gösterdiğini dile getirdi. Başkan Gök, “Antalya’nın en büyük toptancı halinde bugün salatalık fiyatının 20 lira, sivri biberin 25 lira olduğunu, bu ürünlerin Afyon’a getirilip tezgaha konuncaya kadar maliyetinin daha da arttığını, bir de işçilik gideri eklenince kaça satılması gerektiğini size soruyorum” diyerek pahalılıktan ve girdilerin yüksek oluşundan dert yandı.

CHP il başkanlığı olarak; esnafımızın kalkınması, odamızın güçlenmesi için her zaman yanlarında olduğumuzu bildirdik. Partimizin iktidarında esnafımıza ve üreticimize sağlayacağımız destekleri anlattık.

Başkan Veysel Gök’e başarılar diliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.