İl Başkanı Mısırlıoğlu Afyonkarahisar gündemine dair şöyle konuştu;

“İLİMİZDE BULUNAN ÜST GEÇİTLERİN ASANSÖRLERİ YA ÇALIŞMIYOR YA DA İÇİNDE SAATLERCE KALIYORSUNUZ”

Başkan Mısırlıoğlu: “Dün arkadaşlarımıza bize gelen şikâyetler üzerine İlimizde bulunan üst geçitlerde bulunan asansörlere kontrol ettirdik. Maalesef Kamil Miras Anadolu Lisesi önünde bulunan üst geçit asansörleri çalışmıyor. Eski devlet Hastanesi önündeki asansör çalışıyor, fakat çevrede bulunan esnafımız bu asansöründe sık sık arızalandığını, hatta geçtiğimiz günlerde bir vatandaşımızın asansör içerisinde yarım saatten fazla mahsur kaldığını ifade ettiler. Engelli kardeşlerimiz, yaşlılarımız asansörlere mahkûm. Okul ağının ve şehir içi trafiğin yoğun olduğu bölgede engelli vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için bu asansörün biran önce hizmete alınması gerekiyor. Asansörü kullanamayan vatandaşlar mecburen yoldan geçmeye çabalıyor. Asansörler kullanılamadığından  dolayı üst geçidi kullanmakta oldukça zorluk yaşadıklarını vurgulayan engelli ve yaşlı vatandaşlarımız, ‘Uzun zamandır bu asansörler çalışmıyor. Bizler oldukça mağdur durumdayız. Engelli olduğumuzdan dolayı bu üst geçidin merdivenlerini çıkıp inmekte oldukça güçlük yaşıyoruz. Bu ilin yetkililerine sesleniyoruz, kendinizi bir gün olsun bizim yerimize koyun o zaman ne demek istediğimizi neler çektiğimizi çok iyi anlayacaksınız’ diye feryat ediyor. Burada yaşanacak bir can kaybının sorumlularının hiç mi vicdanı sızlamayacak. Yanlış asansör seçimi, bakımsızlık, servisin ihmalkârlığı, çöpe atılan milyarlar. İşte AKP Belediyeciliğinin eseri. Alın gönül belediyeciliğinizi başınıza çalın. Elbet Afyonkarahisar halkı ilk seçimde sizin kendilerine yaşattıklarınızın hesabını sandıkta soracaktır” dedi.

“İNSANLARIMIZ AFJET SAYESİNDE SOĞUKTA TİR TİR TİTRİYORLAR”

Başkan Mısırlıoğlu: “İnsanımız her yerden darbe yiyor. Emeklimiz ayrı dertli, atanamayan öğretmenlerimiz ayrı dertli, Pazar döküntülerini almak için pazara koşan insanlarımız ayrı dertli. Bütün bu dertler yetmezmiş gibi insanlarımız AFJET sayesinde soğukta tir tir titriyorlar. Yüzde otuz beş Zam yaparken bir dakika düşünmeyen AFJET çözüm noktasına gelince bahane üretiyor. Efendim kış şartları ağırmış o yüzden yeterli ısı sağlanamıyormuş. Beyler AFJET kaç yıldır var, ilk defamı kış bu kadar sert geçiyor. Vatandaşımızı bu soğukta sokaklara döktünüz. İnsanlarımız ısınamadığı Afjet faturalarını ödüyor.  Sizler mazeret değil çözüm üreteceksiniz. Vatandaşlarımız evlerinde çocukları, yaşlı anne babaları üşümesin diye elektrik sobası yakıyor. İnsanlarımız dün sokaklara çıkarak isyan etti. Tüm bu yaşanan olumsuzlukların nedeni yıllardır AFJET paralarının başka mecralara aktarılmasından dolayı, AFJET yatırım yapamıyor mu. Sayın AFJET yetkililerinden bir açıklama bekliyoruz” diye ifade etti.

“ÖNLEM ALMAYANLAR BU İŞTE SORUMLULUK SAHİBİDİR”

Mısırlıoğlu: “İlimizde 11 Ekim 2021 Pazartesi günü sabah saatlerinde İscehisar ilçesi Çatağıl köyünde ortaokul öğrencilerini taşıyan servis aracı, yol kenarındaki ağaca çarpmıştı. Kazada Alanyurt Ortaokulu öğrencileri İsmail Eser, Nisa Eser kardeşler ile Teslime Eser, Melisa Demirel  ve Damla Duran hayatını kaybetti, 5 yavrumuzda yaralandı. Kazada çocuklarını kaybeden ailelerin tek tesellisi sorumluların adalet önünde hesap vermesidir. Dün taşıma ihalesini alan firma yetkilisi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Gerekli denetimi yapmayan baş sorumlu Milli Eğitim yetkilileri de elini kolunu sallayarak geziyor. O aracı trafiğe çıkaran, denetimi yapmayan, velilerin uyarılarına rağmen önlem almayanlar bu işte sorumluluk sahibidir” dedi.

“OEDAŞ YETKİLİLERİNE TEŞEKKÜR EDERİM”

Başkan Mısırlıoğlu: “Geçtiğimiz basın toplantısında, İlimiz Ordu Bulvarında elektrik direklerinde alt kısımları açık bir şekilde olan ve kabloları dışarı sarkan elektrik panoları tehlike saçıyor. "Birisi yanlışlıkla bu panoya elini, ayağını değdirse ya da kablolara dokunsa elektrik akımına kapılma ihtimali var diyerek OEDAŞ yetkililerini uyarmıştık. Buradan OEDAŞ yetkililerine gerekli duyarlılığı göstererek açık olan panoların kapatılarak emniyetin sağlanmasını gerçekleştirdikleri için duyarlılıkları nedeniyle teşekkür ederim” dedi.

İl Başkanı Mısırlıoğlu ulusal gündeme dair şu açıklamaları yaptı;

14 MART TIP BAYRAMI

Başkan Mısırlıoğlu: “Toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi adına ülkemizin her köşesinde büyük bir özveriyle gecesini gündüzüne katarak hizmet veren değerli hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyorum. Tıp çalışanlarımız maalesef bayramlarını buruk bir şekilde kutluyorlar. Özlük hakları kayıplarına rağmen, artan iş yüküne, şiddet olaylarına ve ülkeden giderlerse gitsinler diyenlere rağmen hiçbir yere gitmeyecekler. Verilmeyen özlük hakları, 3600 ek göstergenin gecikmesi, iptal edilen hekim zamları, asistan hekimlerin uzun çalışma süreleri, şimdi sizlerin huzurunuzda sormak istiyorum;

-Pandemi döneminde alkışlanan hekimler bugün neden “varsın giderlerse gitsinler “ konumuna geldi?

-Merkezi hekim randevuları 3-5 dk ya kadar düşürüldü, aziz Türk milleti bu kadar kısa sürede -muayene olmayı hakkediyor mu?

-65-72 yaş arası hekimlere yeniden atama ilanı açıldı. Bu sizce çözüm olur mu?

-Beni Türk hekimlerine emanet edin diyen Mustafa Kemal’den bugünlere nasıl geldik?

-Hastanelerde malzeme ve ilaç yokluğu eczanelerde ilaç yokluğu vatandaşlarımız buna layık mı ?

Çorum AKP’ lİ  Ortaköy belediye başkanı zat densiz densiz konuşmuş; “Bu milletin parasıyla okuyup doktor olacaksın, sonra üç kuruş için ülkeyi terk edeceksin. Bunlar derhal vatandaşlıktan çıkarılmalı” demiş. Pardon sen kim oluyorsun. Önce doktorlarımızı sokaklara çıkmaya mecbur edenler hesap versin.

BİR ŞAİRİMİZ NE GÜZEL İFADE ETMİŞ;

Ne güzel bir hediye,

Ne de bir demet çiçek,

Ne samimi bir selam,

Ne yürekten bir takdir,

Nasılsa beleş diye,

Bir kupkuru teşekkür.

O da her zaman değil

Belki ayda, yılda bir

İYİ Parti iktidarında tüm sağlık çalışanlarımız hak ettikleri değeri alacaklardır.   Bu ülkenin içinden geçtiği her zorlukta; ailelerinden, sevdiklerinden hatta hayatlarından vaz geçtiler. Az kaldı şimdi sıra bizlerde. Biz koruyacağız, sakınacağız, göndermeyeceğiz, bu ülkeye ve millete olan sevdalarının karşılığını vereceğiz. Bir kez daha soğuk sıcak, yağmur çamur ve gece gündüz demeden insanlık için yaptığınız hizmete ve sergilediğiniz eşsiz fedakârlığa minnet ve şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

“TÜRK TELEKOMDAN PİS KOKULAR GELİYOR”

Başkan Mısırlıoğlu: “Türkiye Varlık Fonu (TVF) ile LYY Telekomünikasyon A.Ş. arasında, Türk Telekom'un toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil eden paylarını satın almak için Pay Satın Alım Sözleşmesi imzaladı. Zaten 2026’da sıfır bedelle Hazine’ye devredilmesi gereken Türk Telekom’u iddiaya göre değerinin de üzerinde bir rakamla devralınmasını yorumlayan ekonomistler “Tam 4 yıl sonra sıfır bedel ile geri alacağınız bir şirketin hisselerine 1,6 milyar dolar ödemek dünyanın hiçbir yerinde ticari mantıkla izah edilemez. 2026 yılında zaten Türk Telekom Hazine’ye yeniden devredilecekti” diyor.

“BU BANKALARA YAPILMIŞ BİR JESTTİR"

“Bu operasyon söz konusu şirketin hisselerini zorunlu olarak elinde bulunduran bankalara yapılmış bir jesttir. Tabii ki bu jest 84 milyon Türk insanının cebinden karşılanacak.”

"İDDİALARA GÖRE TÜRK TELEKOM’A BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ TALİP"

“Diğer bir neden ise uzun süredir kulislerde dolaşan Birleşik Arap Emirlikleri’ne satış konusu. İddialara göre, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Türk Telekom’a talip. Ancak devir süresine 4 yıl kalmasından dolayı satın almaya yanaşmıyor. Hukuken ilave süre verilemediği için söz konusu hisseler bankalardan satın alınıp Varlık Fonu tarafından Birleşik Arap Emirlikleri’ne yeni bir özelleştirme ihalesi ile 20 yıllığına satılacak.”

"VARLIK FONU'NUN AKLI YENİ BAŞINA GELDİ"

“Bundan önce de Turkcell'deki hisseleri almıştı. Yani Varlık Fonu şöyle bir yaklaşımı içinde; telekomünikasyon önemli bir sektör. Bunun yabancıların kontrolüne geçmesini istemiyor. Yani bu akıl ne zaman başlarına geldi? Nasıl gökten bir vahi indi? Nasıl olduysa daha önce haraç mezat sattıklarını bu kez satın almaya karar verdiler.”

"BORSA DEĞERİNİN ÜZERİNDE BİR ÖDEME YAPILIYOR"

“Aslında kendi haline bıraksalar imtiyaz 4 yıl sonra sona eriyor. Yani 4 yıl sonra zaten Türk Telekom kamuya devredilecek. Şimdi niye bu 4 yılı beklemeden, hatta çıkan haberler doğruysa bugün borsa değerinin epey üstünde bir fiyat verilmiş durumda. Yüzde 55 hisseye 1 milyar 650 milyon dolar bir ödeme yapıyorlar. Şöyle bir iddia var: Türkiye Varlık Fonu hemen kontrolü altına alıp sonra özelleştirmeye çıkarmak istiyor Türk Telekom’u. Dolayısıyla burada bir tekrar kontrole alma ve tekrar kamulaştırılarak özelleştirilecek varlık haline getirme gibi bir niyet olduğundan söz ediliyor. Burada tabii hamlenin ne kadar bir kamusal kaynağın ziyanına yol açıyor, bunun sorgulamak durumundayız.”

"YENİ BİR SERÜVENE HAZIRLANILIYOR"

“4 sene sonra zaten kamuya geçecek olan bir kuruluşu şimdiden alma acilliği ne? Verilmiş sözler mi var? Birleşik Arap Emirlikleri'nden Katar’ın almak istediğinden söz ediliyor. Telekomünikasyon gibi kritik ve stratejik bir sektörün bu serüveninden çıkarılması gereken başka dersler varken şimdi yeni bir serüvene hazırlanılıyor. Yine bu devletin varlıklarını peş keş çekecekler” diye ifade etti.”

“AKP İKTİDARI 20 YILDA TÜRKİYE’Yİ UÇURDU”

“YIL 2002- AKP iktidarı 20 yılda Türkiye’yi uçurdu. 95 oktan benzinin pompa fiyatı 2002 yılında 1.66 tl, Mutfak Tüpü 23 Lira idi” diyen Başkan Mısırlıoğlu: “Yıl 2022- Benzinin litre fiyatı 20.57. Mutfak Tüpü 301 lira. İnsanın canı acıyor. Bir yıl önce mutfak tüpü 120 liraydı. Kadınlarımız mahcup.  Ailesine sıcak yemek çıkaramıyor. Ülkemizde kadının durumu gerek maddi, gerekse manevi yönden her geçen gün daha da kötüye gitmektedir. Ekonomik sıkıntı içinde bulunan pek çok kadınımız evinde tenceresini kaynatamamamın ızdırabını çekmektedir. Bugün asgari ücretle çalışan bir insan ayda 4250 TL maaş alıyor, tabii ki o da iş bulabilirse. Yani bu insan bir aylık kazancı ile sadece 14 adet mutfak tüpü alabiliyor. Bunun elektriğini, suyunu, hatta kirasını hesaba kattığınızda bu insanların tenceresi nasıl kaynar?"

“SAYIN BİNALİ YILDIRIM, SAYENİZDE ÇİFTÇİMİZ ZATEN DELİRDİ”

Mısırlıoğlu: “Sayın Binali Yıldırım tarım yorumunda; ‘Deliler gibi üreteceğiz ki sürümden kazanalım’ demiş. Sayenizde çiftçimiz zaten delirdi. Çiftçilerin gübre, ilaç, mazot ve tohum zamları nedeniyle üretim yapamamakta. Siz neyin kafasındasınız. Çiftçimizi rahatlatan destekler olmazsa ve girdi maliyetleri düşürülmezse çiftçi üretemeyecek, üretilen az ürün fahiş fiyata satılacak vatandaş mağdur olacak. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri tarımsal üretimin artırılmasına katkıda bulunmak ve üreticilerin ihtiyaç duyduğu her türlü tarımsal girdinin kaliteli ve uygun fiyattan karşılanmasını sağlamak amacıyla kurulmuştur. Özellikle tarımsal üretimde kullanılan ürünlerde oluşan afaki fiyatlar sonrası çiftçinin kullanmakta olduğu limitlerin yetersiz kaldığı apaçık dururken, Sayın Binali Yıldırım’ın deliler gibi üretin demesi abesle iştigaldir. İçinde bulunduğumuz bu zor günlerde çiftçimizin üretime devam edebilmesi için çiftçimize destek olunmalı, alışveriş limitleri güncel piyasa şartları göz önüne alınarak artırılmalıdır” dedi.

Mısırlıoğlu: “17 Mart günü; Sevgi ve kardeşlik bağlarının pekiştirildiği, af ve merhametin dilendiği, içerisinde bolca feyz ve bereketi barındıran, bize Ramazan ayını müjdeleyen Berat Kandiline bu yılda erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşayacağız” diyen Başkan Mısırlıoğlu”Berat Kandili, Yüce Rabbimiz nezdinde beratımıza vesile olduğu, Rabbimizin affediciliğine ve bağışlayıcılığına sığınmayı öğrettiği gibi, kendimize, ailemize, din kardeşlerimize ve tüm kâinata karşı affedici, onarıcı ve bağışlayıcı olmayı öğretir. Berat, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür.Mübarek üç aylar içerisinde yer alan bu günde; Afyonkarahisar’lı hemşerilerimin, milletimizin ve tüm İslam âleminin Berat Kandilini en samimi duygularımla tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini, mutluluk, sağlık ve huzura vesile olmasını temenni ediyorum” diyerek basın toplantısını sonlandırdı.

Mısırlıoğlu: "Basın toplantısı sonrası Fetibey Belde Başkanlığına atanan Mustafa Karayaka’ya  İYİ Parti rozetini takarak "Hayırlı olsun İYİ’ler gümbür gümbür geliyor. İYİ Parti iktidarı yakındır” dedi.