Başkan Mısırlıoğlu şunları söyledi: 

KRİPTO PARA HASTALIĞI

”Son günlerde neredeyse halkımızın büyük bir bölümünde Kripto para hastalığı başladı. Çalışmadan kazanmak, bir anda zengin olmak vatandaşlarımızın ruhunu okşadı. Devlet güvencesi olmayan bu sisteme para yatıranlar şimdi kara kara düşünmeye başladı. Kripto para işini yapanların bizi yönetenlerle çektirdiği resimler, verdiği pozlar kamuoyunda gündemde. Fakat bizi yönetenler ortada fotoğraf olmasına rağmen tanımadıklarını söylüyorlar. 2018 yılında Mehmet Aydın denilen tosuncuk bu ülkeyi soyup yurt dışına kaçmıştı. Ne yazık ki yurda getirilemedi. Çünkü arkasında hangi siyasilerin olduğu, kimler tarafından korunduğu bir muamma. Aynı Kripto para işini yapan şirketlerde arkalarını birilerine dayamış ve halkı soymaya devam ediyorlar. Bunlara dur denilmeli, hangi siyasi partiden olursa olsun kişiler ifşa edilmeli. Halkımız da milyonluk arabaya binenleri örnek almamalı. Bırakın onlar zengin olsunlar, biz haramdan kaçınalım. Ne olduğu bilinmeyen yerlere çocuk çoluğumuzun rızkını yatırmayalım” diye ifade etti.

HALK FAKİRLEŞTİ

”Mübarek Ramazan ayı nedeniyle yapılan yardımlar ve halkımızın yardım almak için yaptığı mücadele, halkımızın ne kadar fakirleştiğini, alacağı küçük bir yardıma muhtaç olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Bir yanda Türkiye uçtu diyenler, diğer yanda yardım almak için çırpınanlar. Bu iktidar halkımızı önce fakirleştirdi, sonra verdiği yardımlarla kendine mahkûm etti. Emeklilerimizin bile bayram ikramiyesini dört gözle beklemesi, 3 yıllık enflasyonun farkının ikramiyelere yansıması beklenirken, TBMM’de emekli bayram ikramiyesinin 1.500 tl olması yönünde verilen önergeye,  Cumhur ittifakı her zaman olduğu gibi ret verdi. İşsizlik almış başını gidiyor. Pandemiden dolayı birçok işyeri açılmıyor, arlı vatandaşlarımız dağıtılan yardımları gururuna yediremediği için alamıyor. Bu durumda iktidarın esnafına sahip çıkması gerekiyor. Borçlarını yapılandırma değil, silme yönüne gitmesini uygulaması lazım” diyerek sözlerini sonlandırdı.

YUNANİSTAN ÖRNEĞİ

Dibimizdeki Yunanistan bir ay tam kapanmaya gittiğinde vatandaşlarına 450 euro vererek tam kapanmaya gitmiştir.Pazarcı esnafı ne olacak? Buradaki insanlarımız ne olacak? Perşembe günü zaten kapatma kararı aldınız pazarcılar aldığı ürünleri çöpe atmak zorunda kaldı. Ülke zorda biliyoruz. Sosyal devlet anlayışı gereği o insanımızı evden çıkartmadığın sürece o insanımıza asgari geçim desteği sunmak zorundasın. İkincisi maliyeye, bankalara olan ödemeleri uzatmalısın. Bunu yapmazsan bu insanlar kapatma süresinden sonra icralık, hapis cezası alan ticaretini terk etmek zorunda olan esnaflar ordusuyla karşılaşacağız. Bunların olgunlaştırılması lazım. Her il kendi esnaflarıyla ilgili bir çalışma yapmalı. Ülkemizi ve ilimizi yönetenler bunu dikkate almalı bu söylediklerimi ramazan kolisiyle geçiştirmezler.