Afyon Postası’nda Gazeteci Nail Azbay’ın sorularını İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın’a ‘Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı olarak yine Mahmut Koçak’ı mı gösterecekisiniz’ sorusu yöneltildi. 

Aydın’ın yanıtları özetle şöyle:

AFYON MERKEZ İLÇE TEŞKİLATI NEDEN GÖREVDEN ALINDI?

Bırakan merkez ilçe başkanı benimle diyaloğu üst seviyede olan bir arkadaşımızdır. Görevi bırakan arkadaşlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür etme borcumuz var. Onların haklarını yiyemeyiz. Yeni atanan arkadaş geniş kitleler ile istişare sonucunda netleştirildi. Burada 4-5 gün kalınıldı. Bir form oluşturduk. Herkes görüşünü söyledi. O cevaplar içinde çok büyük oranda oy alan bizim tarafımızdan atandı. Nitelikli kadro oluşturma konusunda kendisi istişareler yapıyor. Biz hemen istemiyoruz. Toplumun her kesimini kapsayacak bir havuz oluşsun istiyoruz. Bizim partide her görüşten insan var. Herkesin içinde olacak bir liste yapılmasını istiyoruz. Kendisi çalışıyor. Başaracağına inanıyorum. Toplumsal karşılığı olan bir arkadaşımız. Güven veren biri. Daha önce görev yapan arkadaşlarımızla el ele vererek İYİ Parti’yi 1’nci parti yapacaklar. 

MAHMUT KOÇAK’IN MİLLETVEKİLİ YA DA BAŞKAN ADAYLIĞI AÇIKLAMASI

Belediye Başkanlığı ya da Milletvekilliği adaylığında Mahmut Koçak ismi için ne düşünüyor sorusuna yanıt veren Aydın, “Bu tabi Mahmut Beyin kendi kararıdır. Milletvekili adayı olmak isteyebilir. Onlar bizim karışacağımız konular değil. Birey olarak olayı değerlendirecekler. Belediye seçiminde yüksek oy almış kişinin toplumsal karşılığı var demektir. 

AFYON MUTFAĞINDAN HANGİ LEZZETİ SEVİYOR

Ben Afyon’a sık gelen giden siyasetçiyim. Ben burayı severim. Onlarında beni sevdiğini düşünüyorum. Böyle geldiğimde rahat ve huzurlu hissederim. Aracılığınızla bütün hemşerilerimize selamlarımı iletiyorum. Bana göre hepsi çok güzel. Bir lezzet söylemeyeceğim ama hepsi çok güzel. Ben 3-4 aydır öğle yemeğini kaldırdım. Sabah ve akşam yemeği yiyorum. Biraz önce kahvaltı yaptım 3 günlük yemeğimi yedim.