Uysal'ın açıklamaları şöyle: 

SEÇİM 2023’DE OLUR

Ben seçimlerin 2023 yılında olacağını öngörüyorum. Türkiye’nin acil bir erken seçime ihtiyacı var mı? Evet. Çünkü Türkiye bugün yönetilemez halde. Bu kadar olay oluyor Maliye Bakanı nerde? Bir ses var mı? Bu işin sahibi kim?

ÜNİVERSİTE SİSTEMİ ÇÖKMÜŞ DURUMDA

Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı’nı mukayese edersek, Cumhur İttifakı bir kişinin geleceğini teminat altına alalım gayreti içerisindeler. TÜGVA’da dökülenlerin özüde bu. Türkiye’de milyonlarca insan dişinden tırnağından artırarak evlatlarını okutuyor ama bugün genç işsizlik hat safhada. Ülkede üniversite sistemi çökmüş durumda. Anadolu’da yüksekokullara kayıtların çok sınırlı olduğunu görüyoruz. Netice itibariyle bugün Türkiye’nin iş gücü piyasası ile sanayinin ticaretin talebini buluşturamıyorsunuz. 

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ŞART

Temeli çok net. Türkiye’nin bir iklim değişikliğine ihtiyaç var. Bunun yoluda Türkiye’de bir iktidar değişikliği gerekiyor.

ORTAK ADAY KONUSU

Ortak aday ile ilgili karar verilmiş bu müzakere edilmiş bir şey değil.

Stratejiyi doğru tespit etmek gerekir. Bugün benim gördüğüm ortak aday, toplumsal enerjiyi bir noktaya toplamak için daha etkin bir çözüm olabilir. 

ORGANİZE BİR YAĞMA ORGANİZASYONU OLDULAR

Türkiye, yolsuzlukluğu milli güvenliği tehdit eden bir unsur olarak kabul etmeli. Bugün Adalet ve Kalkınma Partisi maalesef bir parti olmaktan çıkmış, organize bir yağma organizasyonu haline gelmiş. 

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ BİR DÖNEM KULLANILMALI

Bugün Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin resmiyetini sağladığı imkanları mümkünse bir dönem kullanmak gerekir. Türkiye’nin meselesi sadece iktidar meselesi değil. Çizilen çerçevenin imkanlarından yararlanarak değişimi dönüşümü yapmak zorundayız. Adeta Türkiye’de devrim yaparcasına düzenlemeler uygulamalar yapmak zorundayız. >>Afyon Postası'nın Haberi.