CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, Afyon’un ilk dijital gazetesi olan Afyon Postası’ndan Gazeteci Nail Azbay’ın konuğu oldu. Görgöz, pek çok soruya yanıt verdi. Görgöz’ün programda özetle söyledikleri şöyle: 

AFYON’DA NORMAL AMELİYATLAR İÇİN YER BULUNAMIYOR

Covid-19 hızla artıyor. Sağlık Bakanlığı’nın verileri tutarlı değil. Böyle düşünüyoruz. Baktığınızda bizim ilimizdeki hasta sayısı ortalama 15-20 bin. Sağlık Bakanlığı başından beri ciddiye alıp rakamları doğru açıklasaydı insanlar gerekli önmeli alacaktı. Millet olarak biz rahata alışığız. 1 Haziran’dan itibaren birden bir gevşeme oldu.  İş o zaman koptu. Afyon’da bütün hastaneler dolu. Normal ameliyat olacak hastalar yada normal hastalara yer bulunamıyor. Çevre iller aynı durumda. İyi yönetilmiyor. Vatandaşlar bu salgın belasından hem kendisini hem dünyayı kurtaracak. 

BELEDİYE MECLİSİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Afyon’da diri fay hatlarının olduğu söyleniyor. Afyon’un altında merkezi etkileyebilecek diri fay hatları olduğu açıklanıyor. Bunu Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden uzmanlar açıklıyor. Belediye Meclisi’nin son toplantısında bina kat sayısı 6 katla sınırlandırılmış. Bu çok sevindirici. Bunu söylemek istiyorum. Deprem bölgesi olan bir il için bunu önemsiyorum. Afyon’un geleceği için teşekkür ediyorum. Çok doğru alınan bir karardır. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUSU

Karaman Mahallesi’nde bir kentsel dönüşüm yapıldı. Orada hak sahipleri ile görüşüldü. Belli projeler üzerine yerli müteahhitlerle anlaşıldı. Burada herkes memnun oldu. Müteahhit, arsa sahibi, esnaf herkes memnun. İmaret ve Mısri Cami’nin etrafında bir tartışma var.Çevre Bakanlığı’na devredilmiş. Muhtarların haberleri yok. Buradaki hak sahiplerinin hakkı peşkeş çekilecek. Burada hiç kimse ne yapılacağını bilmiyor. Vatandaşın, muhtarın haberi yok. Kimin malını kime peşkeş çekiyorsunuz. Muhtarlarımıza sesleniyorum. Lütfen halkınızı uyarın. Buraları TOKi yapacak. Böyle de bir durum var. TOKİ’nin daha önceki inşaatlarına baktığınızda kimse memnun değil. Demirden, betondan, malzemeden çalıyor. Kimse memnun değil. Afyon’un müteahhiti yok mu? Çimento satan, fayans satan yok mu? Burada bir mutabakata varılması lazım. Biz bu konuda vatandaşımızı uyarmaya devam edeceğiz. Aynı şeyleri yaparak farklı bir sonuç alamazsınız. 

BİZİM BAKAN SADECE BAKMIŞ, GÖRMEMİŞ

Şuhut yolunun yapılması noktasında sayın Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu’na teşekkür ettim. Burada onlarca kaza ve ölümler oluyor. Bu bizi üzüyor. Bizim yıllardır bakanlık yapan Şuhutlu bakanımız vardı. Tekrarlamakta fayda var. Bizim bakan sadece bakmış. Görmemiş. Böyle şey olur mu? 

MÜZE KAÇINCI KEZ İHALE EDİLECEK

Yıllardır yapılamayan müze var. 2011’de temel attılar. Bir yıl sonra açacağız dediler. Ne oldu? Çürüyor. Şimdi bu ayın 9’unda ihalesi var. Tekrar ihale yapacaklar. Kaçıncı ihale bu? Bir iş 90 kare ihalemi edilir? Samimiyetsizlik var. 

VEYSEL EROĞLU HİÇ İYİ ANILMAYACAK

En büyük sorun Eber Gölü. Burası kurumaya yüz tutmuş. Kimse üzerine düşmüyor. Yıllardır söylüyoruz. Dere yataklarını kuruttunuz. Sayın Veysel Eroğlu, eski orman ve su bakanımız, bir kaç sene sonra bu yaptıklarından dolayı hiç iyi anılmayacak. Sait Açba ne yaptı. Gitti Afyon’a 65 km uzaklıktaki bir yere hava alanı yaptı. Bizim bütün yollarımızı baypas etti. Demiryollarımız dahil. Bakın göreceksiniz hızlı tren buradan geçmiyor. AKP’nin genel başkanı Kütahya mitinginde “burası hızlı tren hattının durağı” dedi. Afyon hızlı tren noktasında durak olarak geçmiyor. Açık açık şurası durak diyemiyor. Yaptığınız icraatlar ömür boyu anılmalı. İlinize eser bırakmalısınız. Ama yok. 

BARAJ VE GÖLETLER İŞİYOR

Akdeğirmen Barajı… Yapılan göletlere bakın. Gövdesinden kaçırmayan, işemeyen gölet var mı? Gidin araştırın. Bir şey çıkıyor ortaya. Siz her şeyi yapboz tahtasına çevirmişsiniz kardeşim. Ya adam gibi yapın. Bir yerlerden çalıyorlar demekki. Yol yaptınız ama bir yol her sene tadilat edilir mi? Bütün yollara bakın. Tadilat yapılmayan bir yol var mı? 

ERKEN SEÇİM ZORUNLULUK, 2021 DE SEÇİME GİDERİZ

Erken seçim olmalı. Aynı şeyleri farklı sonuç elde edemezsiniz. Şu anda aynı şeyler yapılıyor. Şu anda vatandaş sokakta kan ağlıyor. Biz felakat tellalı değiliz. Altını çiziyoruz. Halk kan ağlarken İstanbul’da Kanal İstanbul ihaleleri yapılıyor. Yine Mehmet Cengiz’in Cengiz İnşaat’ın vergi borçları siliniyor. Bu iktidar bu anlayışla ülkeyi yönetemez. Biz yönetilmiyoruz. Biz savruluyoruz. Ülkemizi yönetmek lazım. Önümüzdeki yıl son baharda erken seçim olabilir. Pandemi nedeniyle gerekçe gösterilerecek uzatmalar oynanabilir. 2021’de de bizi seçim bekliyor. Biz böyle görüyoruz. 

En geç 2022’de seçim olacak. 2023 hayal…Olması gerektiğini düşünüyoruz.  Bu bir zorunluluk. Türkiye Cumhuriyeti Devleti erken seçime gitmeli ve AKP- MHP iktidarından bir an önce kurtulmalı.