Ertürk'ün açıklamaları şöyle: 

KARALAMA KAMPANYASI VAR

Geçtiğimiz günlerde siyasi ikbal beklentileriyle partimizden ayrılan Hatice Dudu Özkal'ın sosyal medya üzerinden katılmış olduğu canlı yayın programına beğeni gönderdiğim şeklindeki bir paylaşım üzerine, şahsıma karşı adeta bir karalama kampanyasına dönüşen haber ve yorumlar yapılmıştır. Böyle bir haberin altına irademle hiçbir şekilde yorum, beğeni vs. yapmam asla mümkün değildir. Kaldı ki sosyal medya kullanan herkesin karşılaşabileceği olası bir teknik hatadan kaynaklanmış olsa dahi; böyle bir yanlışlığın üzerinden yapılan iftiraya varan yorumlar şahsımı derinden üzmüş ve incitmiştir.

ÖZKAL'A ELEŞTİRİ: İHANETİNİ GÖZLER ÖNÜNE SERMİŞTİR

Hatice Dudu Özkal; AK Parti kadrolarında yıllarca yer almış, partimizde siyasi olarak gelebileceği en yüksek mertebe olan milletimizi temsil yetkisi dahi kendisine verilmiştir. Ancak bugün geldiğimiz noktada partimizden ayrılmış, sözü geçen programda düne kadar savunduğu Sayın Genel Başkanımızı ve parti politikalarımızı mesnetsiz bir şekilde eleştirerek Ak Parti davamıza ihanetini gözler önüne sermiştir.

İFTİRA ATANLARLA HUKUKİ HAKLARIMI SAKLI TUTACAĞIM

Bugüne kadar AK Kadrolarımızdan siyasi hesaplarla kopan şahıslar olmuş ancak hiçbiri milletimiz nezdinde itibar görmemiştir. Partimiz milletimizin desteği ve Sayın Genel Başkanımızın liderliğinde her geçen gün güçlenerek yoluna devam etmektedir. AK Parti kadrolarının her kademesinde görev almak büyük bir onurdur. Bu onur hiçbir makam, mevki ya da kişisel menfaat için terk edilemez. Milletimizin gururu, mazlumların umudu, dünya lideri Sayın Cumhurbaşkanımızın davasında bir nefer olmak şahsım için de büyük bir şereftir. AK Parti teşkilatlarında görev almak ve bu kutlu yolda yürümek hayatımın en büyük iftihar vesilesidir. Benim için AK Parti, sadece mensubu olduğum siyasi parti olmanın ötesinde, davam, sevdam ve siyasette varolma sebebimdir. Sayın Cumhurbaşkanımız'dan aldığımız güçle çalışmalarımızı ilk günkü aşkla sürdürürken bu şekilde gündeme getirilmemden dolayı duyduğum derin üzüntüyü tekrar dile getirir, iftiraya varan yorumlarıyla şahsımı hedef alanlara karşı hukuki haklarımı saklı tutacağımı beyan ederim. Saygılarımla.