Etkinliğe Deva Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Daylık, İl Şeçim  İşleri Başkanı Jeoloji Mühendisi  Selçuk Altıntuğ, Av. Ayşen Deniz, İnş Müdendisi Merter Gönen, İnş Mühendisi Ahmet Büyükerkmen ve beraberindeki teşkilat üyeleri katıldı.Ali Babacan Liderliğinde Kurulan DEVA Partisi Afyonkarahisar İl teşkilatı olarak, artan akaryakıt fiyatlarına ve vatandaşları spora teşvik etmek amacıyla pedal çevirerek farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Deva Partisi Afyonkarahisar İl  Başkanı Kadir Daylık;  6-7 Kasım’da gerçekleştirilecek bir etkinlik olduğunu, bu kapsamında düzenledikleri etkinliğin amacının farkındalık yaratmak olduğunu söyledi.

AKARYAKIT FİYATLARINA DİKKAT ÇEKMEK

Daylık: “Burada iki önemli neden var. Artan döviz kurları ile doğru orantılı olarak ilerleyen akaryakıt zamlarını karşı farkındalık yaratmak ve bir başka sebebi de bisiklet sporuna teşvik etmek” dedi.

BİSİKLET YOLLARI GENİŞLEMELİ

Şehir içindeki bisiklet yollarının fazlalaştırılması  ve mevcut yolların güvenli hale getirilmesi gerekliliğini  ifade eden Daylık; “Hem yerel olarak hem de genel iktidardan talebimiz hiç değilse şehir içlerindeki bisiklet yollarının fazlalaştırılması, hem spor amaçlı hem de yakıt masrafı olmayan bisiklete binmeyi istiyoruz. Paris İklim Antlaşması’nı destekleyen  Deva Partisi olarak karbon salınımının daha fazla olmaması doğaya daha fazla zarar vermemek adına bisiklet sporcunun iyileştirilmesi ve geliştirilmesi konusunda bir çalışma başlattık” açıklamasını yaptı.