-Afyon Postası'ndan Nail Azbay'ın Haberi. 

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz toplantıda şunları söyledi: 

SALDIRIDAN BİR GÜN ÖNCEKİ PAYLAŞIMINI DEĞİŞTİRMİŞ

Bütün terör örgütlerine lanet olsun. Şiddetle kınıyorum. Ülkemizin gündemi hayat pahalılığı. Sokakta halkın isyanını duymayanlar ancak sosyal medyadan saldırıp kendilerine gündem oluşturuyorlar.Ben bu hain saldırıyı kınadığımı sosyal medya hesaplarımdan paylaştım. Ancak daha önceki AKP il başkanı Hüseyin Sezen’in bir açıklamasını gördüm. Buna gerçekten üzüldüm. 19 yıldır bu ülkeyi yalanlarla nereye getirdiklerini gördüğüm içinde mutlu oldum. Hüseyin Sezen 13 Şubat’ta yaptığı açıklamada diyorki “İki satır yazarsa HDP’yi incitir” diyor benim için. Ne zaman diyor. Saldırıdan bir gün önce. Biz bunu sosyal medya platformunun düzenlemesinden görebiliyoruz. Başka bir açıklamayı çevirerek bunun fark edilmeyeceğini düşünerek hem yalan söylüyor, hem iftira atıyor. Hemde iftira atıyor.  

KİFAYETSİZ MUHTERİSLER

AKP’nin gerçek yüzü budur. 2002 yılında bordo berelilerin gayreti ile biten terör, AKP’nin çözüm süreci  altında başlattığı uygulamalarıyla tekrar hortlatılmıştır. 5.5 yıl önce ellerinde esir tuttukları polisimizi askerimizi katlediyorlar utanmak yerine kınama yapmadı diyorsunuz. Sizin vatandaşın yüzüne bakmaya yüzünüz kalmamış. Neden? 5.5 yıldır esir tuttukları askerimize polisimize sahip çıkamamışsınız. Ama gidiyorsunuz şehitlerimizin naaşları üzerinden siyaset yapıyorsunuz. Ben bunlara Kifayetsiz muhterisler diyorum.  Nedir bu? Hiç bir şey yapmayıp her şeyi yapmış gibi gösterip bunun reklamını yapanlara kifayetsiz muhterisler denir.

MHP’YE NE OLDU? 

Her ne kadar terör örgütü varsa hepsini lanetle kınıyorum. CHP terörden beslenmez. AKP’nin küçük ortağı MHP, 2010’larda bizimle birlikte mücadele ediyordu. Şimdi ne oldu? Görüyorsunuz. Bu yalancıların maskesini düşürmeye devam edeceğiz. 

Toplantıda konuşan Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız ise şunları söyledi: 

BELEDİYE BİR ŞEY YAPMIYOR

Esnaflar sıkıntılı süreçten geçiyor. 30 vekilimizle Afyon’u karış karış dolaştık. O dolaşmadan sonra MHP Milletvekili Mehmet Taytak kapalı bir esnaf olmadığını söyledi. Hangi caddeye çıkarsanız çıkın mutlaka kapalı bir esnaf görürsünüz. Esnafı yok saymayı kınıyoruz. Belediyenin bu konuda hiç bir adım atmadığını görüyoruz. Belediyenin odalarla hiç konuşmadığını görüyoruz. CHP’li belediyelerde bu böyledir. Konunun muhataplarıyla görüşülür sorun çözülür. 

Afyon’da da umudun hikayesini yazacağız. Bu sorunların çözümlerinide biliyoruz. CHP’yi yereldede iktidara taşıyacağız. Belediyeyi aldığımızda kalem kalem ne yapacağımız halkımızla paylaşacağız.

AFYON’DAKİ EĞİTİMİ NEREDEN NEREYE GETİRDİN? 

Eğitim İş Sendikası’nın yaptığı bir anket var. Orada Afyon’daki eğitimin içinde bulunduğu koşulları ortadadır. Sınıfların yüzde 1’i tam derse katıldığını görüyoruz. Yüzde 22 3-4 eksikle ders yapıyor. Derse katılamayan öğrencilerin yüzde 70’i bin internete ulaşamadığını görüyoruz. Öğrencinin internete ulaşımını sağlamak gerekiyor. Bu internetin ücretsiz olması gerekiyor. Öğretmenlerin yüzde 98’i eğitimde adalet ve eşitliğin olmadığını söylüyorlar. Afyon’da eğitimdeki başarısızlığı milli eğitim müdürlüğüne soruyoruz. Eğitimi nereden nereye taşımıştır bunu soruyoruz. 

CHP Çay İlçe Başkanı Ali Selvi ise ilçesindeki sorunları şu sözlerle dile getirdi: 

AFYON ŞEHİR MERKEZİNDEN İBARET DEĞİL

Bizim özellikle pandemi döneminden sonra AK Parti iktidarının küçük ilçelerde yarattığı sıkıntılar var. Eber Gölü’nün yakılmasıyla ilgili hala bir tedbir alınmadı. En büyük sorun geçim sıkıntısı. Küçük esnaf, çiftçi, hayvancı genç işsizler çok sıkıntı içerisinde. Esnafın desteklenmesi gerekiyordu. Çiftinin desteklenmesi gerekiyordu. Yerel basının ilçelere yönelmesini istiyorum. Afyon merkezden ibaret değil. Bizim 5 kasabamız vardı bire düştü. 

ÇAY BARAJI İÇİN HER SENE AÇILIŞ YAPILYOR

Çar Barajı için her sene açılış yapıldı. Ama maalesef su kaçağı olduğunu düşünüyoruz. Tarlalara verilecek bir damla suyumuz yok. Barajın bitmesi tamamen yılan hikayesine döndü. Yer altı sularımız baraj nedeniyle mühürlendi. Çoğu kapatılmak üzere. Eber Gölü ile ilgili çok çalışma yaptık. Hala tedbir alınmadı. Her geçen gün vatandaşlar evinden buranın yakıldığı izliyor. Bura çamuru için yakılıyor. Türkiye’nin 20 yıllık gübre ihtiyacının buradan karşılanacağı yönünde Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin araştırması var. Burası için ne olur harekete geçelim. Basınımızdan destek istiyoruz. 

SULAMA BİRLİĞİ İNSANLARA EZİYET EDİYOR

Sulama birliğimiz var. En büyük sıkıntımız. Bizim Çay’ın 22’ye yakın deremiz var. Buralarda çıkan kuyulara sayaç taktılar. Sulama birliği şu anda insanlara eziyete çektiriyorlar. Küçük sanayi sitemizde şu anda 9-10 aydır siftah yapan esnaf yok. Burada yapılıyordu. 10 aydır insanlar işsiz. Bu konuda duyarlı olalım.