Afyon Postası’nın Youtube, Facebook ve Twitter hesapları üzerinden gerçekleşen canlı yayınları sürüyor. CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, Afyon Postası’ndan Kemal Baykara’nın sorularını yanıtladı. Görgöz, yayında özetle şunları söyledi: 

SÜREKLİ GÜNDEME GETİRDİK

Kentsel dönüşüm konusunda Ali Özkaya müjdeyi veriyoruz kazmayı vuruyoruz kentsel dönüşümü başlatıyoruz dedi. Afyon’un bu mahallelerinde kentsel dönüşüm mutlaka olmalı. Muhtarlarımızla konuştuk. Mahalle sakinleri ile görüştük. Bu konuyu biliyor musunuz dedik. Mahalle halkı bilmediklerini söyledi. Genel başkanımız bize şunu söyler. Tekrarda yarar vardır der. Ben bu konuyu her zaman dile getirdim. Afyon’un gündeminde kentsel dönüşüm diye bir şey yoktu. Biz bunu gündeme getirince açıklama yapmak zorunda kaldırlar. Hatta irtibat bürosu açmak zorunda kaldılar. 

KOMPLE İPTAL EDİLMELİ

Sürekli gündeme getirmeye devam ettik. Belediye başkanımıza ilettik. Kent konseyimize ilettik. Bakın benim burada evim arsam yok. Ben buradaki vatandaşlarımızın zarara uğramasını istemiyorum. Elbette biz CHP’de siyaset yapıyoruz. Belediye başkanımız yerine göre bize vatandaşın lehine göre olacağını söyledi. Sonrasında bir toplantı yapıldı. Orda gerçek ortaya çıktı. 400-1750 lira gibi bir rakam ortaya çıktı. İnsanlar isyan etti. Siz kimin malını kimse satıyorsunuz denildi. Böyle olunca Şubat’ın 25’inde yapılacak olan ihale ertelendi diyorlar. Biz bunun komple iptal edilmesinden yanayız. Yada vatandaşın istediği bölgeden ev sahibi olacağı sistemi oluşturmak lazım. 

AFYON’UN MÜTEAHHİTLERİ YAPARSA BELEDİYEDE KAZANACAK

Afyon’un çok düzgün müteahhitleri var. Onlar buraya ihaleye girerler. Onlar yapar. Afyon’un esnafı kazanır. Halk kazanır. Bunun sonucunda belediyede kazanır. Bir şekilde karlı çıkar. Neden? Yıllardır halkın karşısında kendi ananesini besleyen bir sistem var. Sürekli hortumlayan bir sistem var. Biz burada vatandaşı uyarmasak alıp geçecekler ellerinde. Ondan sonra biz hapazlamacılar diyorum. Evet bunlar hapazlamacılar. 

MÜZE İKİNCİ KEZ AYNI FİRMAYA İHAL EDİLMİŞ, NEDEN?

2012’de müze ihalesi yapıldı. Bir buçuk yıl sonra yani 2013 yılı sonunda bitecek denildi. O tamamlanmadı. O günkü müteahhit battı denildi. Arkasından yıllar geçti. Müze çürümeye başladı. Sonrasında bir firmaya tamamlama ihalesi yapıldı. O firma tamamlamadı. Aradan yine zaman geçti. Biz mart ayında göreve geldik. Bunu sürekli gündeme getirdik. Biz ihale yapacağız denildi. 

15 Aralık’ta ihale yapılmış. Basından öğrendik. Bir baktık yayınlanan belgede aynı firma bu sefer 50 Milyon 500 küsur bin liraya bu tekrar ihale edilmiş. Hiç erinmeden ben oraya gittim o binanın etrafında dolaşarak fotoğrafladım. Burada saçı bitmemiş yetimin hakkı var. Burası neden yapılmıyor. Neden ikinci aynı firmaya verilmiş. Bunları bize açıklasınlar. 

Bİ KİŞİYE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

Bir kişi ile ilgili suç duyurusunda bulunduk. Bir çoğu paralı asker. Birileri bunlara muhalefet açıklama yapınca onu etkisiz hale getirin hakaret edin ne yaparsanız yapın denilmiş sanırım. Biz bir kişi için gerekeni yaptık. Bunlar hoş değil. Halkın memnun olmadığı bir dönemde bunları yediremezsiniz. Her söyledikleri yalan. Esnafa şunu verdik müjde diyorlar bakıyoruz hiç bir şey yok. Kaynaklar başka yerlere akıyor.