CHP’li Görgöz’ün açıklamaları şöyle: 

BÜYÜK TAARRUZ ETKİNLİKLERİNDE AKTİF OLARAK ROL ALMAK İSTİYORUZ
Dün Şuhut ilçemizde, Şuhut ilçe örgütümüzle bir dizi çalışma gerçekleştirdik ve Büyük Taarruzun kararının alındığı Atatürk Evini 1 kez daha ziyarette bulunduk.

Değerli Basınımız; ben CHP’liyim ama öncesinde Afyonluyum. Afyon’da doğdum, büyüdüm, Afyon’da çalışıyorum, vergimi ödüyorum. O nedenle Afyon benim için çok çok önemlidir! Elbette Türkiye Cumhuriyetini kuran bir Partinin CHP’nin il başkanı olmak da çok çok çok önemli ve gurur vericidir.

Bu duygu ve heyecanla buradan başta sayın valimiz olmak üzere, ilgililere çağrıda bulunuyorum;

Afyonumuz ve Kocatepe, Ulusal Kurtuluş Savaşının kazanılmasında en önemli mihenk taşlarından biridir. CHP İl Başkanlığı olarak, Afyonumuzun kurtuluşu ve Büyük Taarruzun 100. Yılında, başta Kocatepe olmak üzere diğer tüm alanlarda yapılacak, gerçekleşecek bütün etkinliklerde aktif görev almak ve bizzat bulunmak istiyoruz. Bunu şimdiden değerli kamuoyuna ilan ediyorum, duyuruyorum.

2. ÖNEMLİ ÇAĞRIMIZ DA AFYON ASKERİ HAVAALANININ SİVİL UÇUŞLARA AÇILMASI İÇİNDİR

Daha önce de bu konuyla ilgili çağrıda bulunmuştum. Buradan bir kez daha ilgililere ve tüm siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına, demokratik kitle örgütlerine ve elbette değerli basınımıza çağrıda bulunuyorum;

Gelin hep birlikte Afyonumuza ve Afyonumuzun geleceğine sahip çıkalım. 2022 yılının Afyonumuzun kurtuluşunun 100. Yılı olmasını da fırsat bilerek, Afyon Askeri Havaalanının sivil uçuşlara açılması için gereken iletişimi şimdiden kuralım, girişimlerimizi yapalım, kamuoyu oluşturalım, Afyon Askeri Havaalanının sivil uçuşlara açılmasını sağlayalım.

Afyon Askeri Havaalanının alt yapısı hazırdır. 2010 yılında sivil uçuşlara açılması için önemli çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalar sonucunda, o günkü şartlarda 6 milyon Türk lirası gibi bir harcamayla sivil uçuşlara açılabilecekti ama olmadı.

Aynı yıllarda yolcu garantili Zafer Havalimanının temeli atıldı. 50 milyon dolara mal edildiği söylendi ancak daha 25 yıl binmediğimiz uçaklar için milyonlarca dolar para ödeyeceğiz. Verilen hedeflerin yüzde 2’si gerçekleşmiş sürekli zarar ediyor ve yeni bir işletmeci aranıyor.

Yine aynı yıllarda (2011) Yeni Müze Kompleksinin temeli atıldı. Aradan 10 yıl geçti. Bugüne kadar 100 milyonun üzerinde para harcandı ama hala bitirilemedi.

Yapılacak yatırımları planlayarak, doğru yerlere yaparsanız, hem devletimiz, hem milletimiz, hem de Afyonumuz kazanır.

Geçen hafta CHP’nin il başkanları olarak 81 ilde eşzamanlı açıklama yaparak, elektriğe yapılan haksız, hukuksuz zamları protesto ettik.

Daha sonra, 76 ilin baro başkanlıkları, elektriğe yapılan zamların adalet ve hakkaniyet ilkeleriyle bağdaşmadığını söyleyip, hukuki yollara başvuracaklarını açıklayarak, yapılan zamlara tepkilerini gösterdiler.

Vatandaşlarımız da, “biz bu zamların altından kalkamayız, eziliyoruz” diye sürekli olarak haklı isyanlarını dile getiriyorlar. 

30 SULAMA KUYUSU OLAN 1 SULAMA KOOPERATİFİNİN 2021 YILI ELEKTRİK GİDERİ 4 MİLYON 47 BİN LİRA 

Bu elektrik gideri yeni gelen zamlarla, 8-10 milyon liraya çıkacak. Bu rakamlara zirai ilaç, gübre, mazot ve işçilik giderleri eklendiğinde, üreticinin bu yükün altından kalkması imkansız hale geliyor. 

Onun için bir kez daha DERHAL ZAMLARI GERİ ÇEKİN çağrısında bulunuyoruz. 

Akp ve Mhp’nin ilimizdeki sözcüleri de, yapılan zamların gerekli, hatta normal olduğunu savunuyorlar.

Buradan anlıyoruz ki, iktidar ve küçük ortağının sözcüleri ya akıl tutulması yaşıyorlar, ya da milletin aklıyla alay ediyorlar!

Akp Vekili, “Muhalefet olmak çok rahattır. Bağırır çağırırsınız. Çeker gidersiniz. Sonuç sıfır. Bağırmakla sonuç olmaz. Neler yapıldı bunlara bakmaktır. Biz muhalefetin bu çantasını ben “gezi zekalı” olarak tabir ediyorum. Bu gezi zekalılar şu anda o dönemde yapılan talepler gibi talepte bulunmaya başladılar” demiş.

Gezi direnişinin üzerinden 9 yıl geçti. Gezi’yi unutamadılar çünkü Gezi, halkın en masum, en haklı direnişiydi. Hatırlarsanız o dönemde “Gezi Zekalılar” emperyalizmin Türkiye’deki uşaklarının karizmasını çizmişti.

Siz elektriğe yüzde 127, doğalgaza yüzde 50, akaryakıta 1 yıl içinde yüzde 130 zam yapınca normal, halk buna karşı çıkınca Gezi Zekalı öyle mi? Sizin haksız, hukuksuz, zam-zulüm politikalarınıza karşı çıkmak her şeyden önce yurttaşlık görevidir. Bizler bu görevi severek yapmaya devam edeceğiz.

EĞİTİMDE BAŞARISIZLIK

Bildiğiniz üzere ilimiz eğitimde başarı sıralamasında her geçen gün daha da geriye gidiyor. Afyon İl Milli Eğitim Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde, “Akademik Başarının Artırılması” başlıklı bir yazı yayınladı. Yayınlanan bu yazıya göre, sendikalar fitneci, öğretmenler aciz, öğrenciler de başarısız olarak nitelenmiş.

10 yıllık Milli Eğitim Müdürünün ve liyakatsiz idarecilerinin bu başarısızlıkta hiç bir sorumluluğu yok anlaşılan.

Afyon’daki eğitimde yaşanan başarısızlığın nedeni, il milli eğitim müdürü ve liyakatsiz idarecilerdir. Eğer gerekli önlem alınmaz, değişim yapılmazsa daha da kötüye gideceği aşikardır.

Değerli Basınımız; 2 gün önce 6 siyasi partinin genel başkanları, ülkemizin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik buhrandan çıkmak için, demokrasi için, adalet için, halkımızın refahı ve ülkemizin aydınlık yarınları için bir araya geldiler. Demokrasilerde az rastlanan bu gelişme, halkımızın yarınları için umut olmuştur.

Hep birlikte, halkın iktidarını kuracağımıza olan inancımız tamdır. Güzel günler, güneşli günler yakındır.