Bir takım temaslar için Afyonkarahisar’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, partisinin İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda konuşarak şunları söyledi: 

EBER GÖLÜ KONUSU

Bugün Afyon’da Eber Gölü ilgili bir çalışma yapacağız. İl Başkanımız ve milletvekilimiz bana bilgiler verdi. Eber Gölü konusunu meclise taşımaya devam edeceğiz. Tüm dünya ve Türkiye ciddi bir iklim krizi yaşıyor. Su kıtlığı ilerleyen yıllarda daha büyük sorun olacak. Bunun sorumlusu siyasettir. Yanlış çevre politikasıdır. Çevreyi katlederseniz doğa acımız. Sen doğa ile oynarsan oda gereğini yapar. Maalesef su kaynakları noktasında çok büyük hatalar yapıldı. Umurlarında değildi çevre. Paris İklim Sözleşmesi’ni beklettiler. 6 yıl bekledi. Geçen ABD’ye gitti geldi hemen onaylandı. Ne oluyor dedik. 3 Milyar 100 milyon lira gelecekmiş. Doların yeşilini görünce ağacın yeşil akıllarına geldi. Tayyip Erdoğan grup toplantısında bu fon anlaşmasını kendisi duyurdu. Aklı fikri parada. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM: YAZIKLAR OLSUN

Afyon’da Kentsel dönüşüm konuşuluyor. AKP’li Ali Özkaya çıktı vaatlerde bulundu. Hava cıva çıktı. Kentsel dönüşümü yapacağız diyorlar vatandaştan para istiyorlar. Afyon’un en değerli arazisi burası öyle değil mi? Hem adamın evini yık hemde adamdan milyonlar iste. Tek dertleri para dedim ya burdada öyle. Yazıklar olsun. Yıllardır kentsel dönüşüm sorununu çözemediniz, milletin cebine göz diktiniz. Yazıklar olsun. Afyonlulara sesleniyorum. Size bunu yapanlara sandıkta yanıt verin. Bunun hesabını sorun. İnşallah iktidar oluyoruz. Kentsel Dönüşüm konusu CHP iktidarında çözülecek. Bunun sözünü buradan veriyoruz. 

CHP’Lİ GÖRGÖZ: İKTİDAR OLACAĞIZ

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz’de toplantıda Afyonkarahisar’ın her geçen yıl kan kaybettiğini, köylerin boşaldığını nüfusun eridiğini, esnafın zor durumda olduğunu bahsetti. Görgöz, CHP olarak iktidar olacakalarını ve ilk seçimde Afyonkarahisar Belediyesi’ni de kazanacaklarını söyledi.  >>NAİL AZBAY'IN HABERİ.