CHP’nin eski İl Kadın Kolları Başkanı Alev Doğru Afyon Postası’ndan Nail Azbay’a konuştu.

Parti içinde yaşanılanları, neden başkanlığının düşürüldüğünü, disiplin kuruluna neden sevk edildiğini ve daha pek çok konuya açıklık getirdi. Doğru, Zafer Haftası’nda Afyonkarahisar’da gerçekleşen Fener Alayı Yürüyüşü etkinliğinde partide Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Ali Ateş'in kendisine hakaret ettiğini, merdivende omzuna vurduğunu bu kişinin daha öncede "MHP’den DSP’den geliyorlar burada söz sahibi oluyorlar” gibi sözler söylediğini, kendisinden bu yüzden rahatsız olduklarını söyledi. Aynı gün kolunu tutarak morartıldığını söyleyen Doğru, olayların fitilinin o gün ateşlendiğini kaydetti. Doğru, Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız ile yaşanılanları ve sonrasını şu sözlerle özetledi: 

NAMUSUMA ŞEREFİME LAF SÖYLEMİŞ

Dışarı çıkıp geldim. Daha doğrusu yukarı çıktım. Merkez ilçe başkanı Ömer Akyıldız namusuma şerefime laf söylemiş. Bunu gelip bana anlattılar. Şahitlerimde var. Geçen sene bundan dolayı tartışmıştık. Sanırım onun intikamı oldu. Daha sonraki günlerde Ömer Akyıldız ile parti binasında buluştuk. Sizin benimler derdiniz ne diye sordum. Bana defol git dedi. Beni kovamayacağını söyledim. Bana önceki gün küfür etmişti.  Bende kendisine orada küfür ettim. Ben hayatımda iki kez küfür ettim. 42 yaşındayım. Ben hayatımda küfür etmemiştim. Biz böyle bir aileyiz. Dışarıda arbede yaşandı. Vazo devrildi o esnada.  Ama kırılmadı. Beni mahkemeye vermiş kendisi. Hem hakaret hemde parti malına zarar verdiğim gerekçesi ile dava açmış. Bende kendisine karşı dava açtım. 

YAPILMAYAN TOPLANTIYA BENİ KATILMADI GÖSTERMİŞLER

Yönetim kurulu zorla istifa ettirildi. Birisi kadın kolları başkanı sen olacaksın vaadiyle istifa ettirildi. Hatta 29 Ekim’de VE 10 Kasım’da çelenk koydu. Daha sonra onuda harcadılar. Onun istifasını dolaylı yollardan öğrendim. Ben disipline verildim. 30 Ağustos’ta olaydan sonra 3 toplantı olmuş gibi herkese imza attırmışlar. Benim haberim yok. Aradıklarını fakat benim engellediğimi söylüyorlar. Ben kimseyi engellemedim. Engelsem bile telefonuma düşüyor. Bu toplantılara katılmadığım gerekçesi ile başkanlıktan düşürüldüğüm bana iletildi. Yapılmayan toplantıya beni katılmadı göstermişler. Bu şekilde daha önce başka birinide böyle atacaklardı. Ben buna karşı çıkmıştım. Benden sonra aynı yöntemi onada uyguladı. Onuda attılar. Parti kayıt ve evrakları gizlemek bunları teslim etmemekten kesin ihraç talebiyle beni disipline sevk etmişler. 

BURCU HANIM OLAYLARIN DIŞINDA KALMAYI TERCİH ETTİ

Burcu Hanım’ı aradım. Burcu Hanım olayların dışında kalmayı tercih etti. Aradım genel kurulda olduğunu söyledi. Konuşamadık. 

PARTİ ÜYELİĞİNDEN İSTİFA EDECEĞİM

Bugün 25 Kasım Kadın hakları ile mücadele günü. Atatürk’ün kurduğu, Türkiye’nin en köklü partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir kadına bunların yapılması çok çirkin. Genel merkezden Aylin Hanım’da benim arkamda durmadı. Ben yedek MYK’dayım. Bana yazılı bir metinle dahi şu şu nedenlerle göreviniz düştü denmedi. Aylin Hanım hiç bir şey demedi. Genel sekreter aradı tüm görevlerden alınıyorsunuz dedi. Bu çok üzücü. Ben şöyle yapmayı düşünüyorum. Bunu ilk size anlatıyorum. Eve gidince parti üyeliğinden istifa edeceğim. Partinin karar vermesini beklemeyeceğim. Neden? Disiplin kurulunun tarafsız karar vereceğini düşünmüyorum. Ben yüksek disiplin kurulan sevk edileceğim. Oraya bir müdahale belki yapılamaz ama ben uğraşmayacağım. Aylin Nazlıaka gibi mahkeme yolu görülüyor. Tarafsız bir disiplin kurulu gelene kadar bekleyeceğim. Ben bu şekilde istifa edeceğim. 

KOMPLOYA KURBAN GİTTİM

Ben çok kırıldım. Çünkü Yalçın başkana çok fazla üzerine gelindi. Ben her daim kendisinin yanında yer aldım. Gece gündüz köy kasaba her yere gittim. Sonuçta zor bir süreçti. O dönemde çok ciddi bir rahatsızlık geçirdim. Şubat ayıydı. Tek bayan sensin gel dediler. Titreye titreye kalkıp gittim. Onunda benim arkamda durmasını beklerdim. Genel merkezinde arkamda durmasını beklerdim. Ama tamamen bir komploya kurban gittim. Ali Ateş, Ali Çalı, Yalçın Beyin partiye üye olmayan eşi Gökçen Hanımın kurduğu bir komplo. Her darp edildim hemde sözlü hakarete uğradım. 

Usulsüzlüklere göz yummadığım için ve MHP’den geldiğim için bunlar oldu. 

GERİ DÖNECEĞİM

Ben siyasete küsmedim. Ben savaşçı bir yapıya sahibim. Başka partide yer alacak değilim. Ben sadece tarafsız bir disiplin kurulu gelineye kadar bekleyeceğim. Parti üyeliğimden istifa edeceğim. Gönül bağımı koparmayacağım. Parti rozetimi çıkarmayacağım. Partimi seviyorum. Sonuna kadar Atatürkçü’yüm. Zorunlu bir istifa. Ama geri döneceğim.