AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven Kanal 3 Televizyonu’nda katıldığı programında konuştu. Yurdunuseven, şunları söyledi: 

SİVİL UÇUŞLARDA PROSEDÜRLERİ AŞAMIYORSUNUZ

Yerel seçimlerden önce Milli Savunma Bakanımız ile 3 kuvvet komutanımız Afyonkarahisar’a geldi. Hava Kuvvetleri komutanımız bizim için hiç bir sakınca yok burayı sivil uçuşlara açabiliriz dedi. Biz hakikaten ümitlendik. Orayı sivil uçuşlara açacağız dedik. Ama tabi bazı engelleri aşamıyorsunuz. Havacılıkta bazı prosedürleri aşamıyorsunuz. Ama biz havaalanı hakkında hala ısrar etmekte devam ediyoruz. 

ZAFER HAVAALANI KARGO YA DA UÇUŞ EĞİTİM YERİ OLACAK

Zafer Havaalanı’nın önümüzdeki dönem içerisinde pilot eğitimi, uçuş eğitimi ile ilgili ya da kargo havaalanı olması yönünde projelerimiz var. Bunun takipçisiyiz. Rafa kaldırmadık bunu. Konunun takipçisiyiz. 

KÜÇÜK UÇAKLARIN İNİP KALKABİLECEĞİ BİR ÇALIŞMAMIZ VAR

Farklı bir durum var. Şu an çok erken ama 2’li ya da 4’lü uçuşlar sağlayan küçük uçaların inebileceği farklı bir çalışmamız var. Bunu Ali Bey’de çalışıyor. Küçük uçaklar inebilecek. Hani diyorlar ya uçağına bindi Antep’e gidip öğlen yemeğini yiyip Ankara’ya geri geldi diyebileceğimiz 2 kişilik 4 kişilik küçük uçakların inebileceği bir çalışmamız var. Onun için çok masraf gerekmiyor. Fizibilete çalışmalarına baktık. 25 metre genişliğinde 1.5 km uzunluğunda asfalt olması yetiyor. Çünkü büyük uçak olmadığı için sert olması gerekmiyor. Bununla ilgilenen Afyonlu bir hemşerimiz var. Bize bilgiler verdi. Biz bunun üzerinde de çalışıyoruz. Hatta burada uçakta bulunacak. 

ASKERİ HAVAALANI KONUSU DURUYOR, RAFA KALKMADI

Askeri havaalanı projemiz duruyor. Bu konu ayrı bir konu. Bazı engeller önünüzü tıkıyor. Rafa kaldırmadık duruyor.