AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, beraberinde AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu, Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, yönetim kurulu üyesi Onur Çelik ve Merkez ilçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz ile birlikte ilk olarak Afyonkarahisar Basın Yayın ve Medya Birliği ile İnternet Habercileri Derneği'ni ziyaret etti.

“Basın büyük bir öneme sahip”

Heyet ilk ziyareti Afyonkarahisar Basın Yayın ve Medya Birliği’ne yaptı. Birliğin temsilcisi Yüksel Elçi’yi üyelerini dinleyen Başkan Uluçay ve Milletvekili Veysel Eroğlu basının büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi.

“Hızlı tren hızlandı”

Burada konuşan Eroğlu “Hızlı tren çalışmalarının altyapısı tamamlanmış bulunmaktadır. Bu noktada Allah'ın izniyle inşallah Temmuz ayında raylar döşenmeye başlayacaktır. Tamamlandığında da inşallah Cumhurbaşkanımız ve Ulaştırma bakanımız açılışını yapmak üzere ilimize teşrif edeceklerdir. Bu bizim için çok önemli bir yatırımdır. Şehrimizi Türkiye'nin diğer illerine bağlayacak bir yatırımdır. Bu yüzden turizm açısından da çok önemsediğimiz bir yatırımdır. Maalesef pandemi döneminde az da olsa ara verilen bu yatırım şimdi daha hızlandı ve tamamlanması inşallah kısa bir süre alacak. Biz buna hızlı tren hızlandı diyebiliriz” dedi.

“Muazzam yatırımlar kazandırdık”

Milletvekili Eroğlu Afyonkarahisar’a muazzam yatırımlar yapıldığını ifade ederek; Afyonkarahisar’a termal, sağlık, doğa, tarih, spor, kültür ve kongre turizmlerini kazandırdık. Öte yandan inşallah, yakın zamanda da kış turizmini kazandıracağız. En büyük hayallerimden birisi olan, Kumalar yaylasına muazzam bir kayak merkezi yaparak buraya yani Afyonkarahisar’a kış turizmini kazandıracağız. Yine İnşallah Hızlı Tren projesinde bakanlıkla görüşmeler sağladık bu yıl içerisinde en geç Ağustos ayı içerisinde Ankara - Afyon – Banaz hızlı hattının etap olarak, ilk rayını döşeyeceğiz. Bu etap bittikten sonra da Afyon- Manisa, ardından Manisa – İzmir hattı 3 etap şeklinde döşenecek. İlk olarak Ankara- Afyon- Banaz hattı tamamlanacak inşallah” dedi.