AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Milletvekili Ali Özkaya özetle şunları söyledi:

DOĞALGAZA YÜZDE 70 SÜBVANSE EDİLİYOR…

Akaryakıtta benzinde ne kadar vergi var diye sordum. 27,82 TL’lik bir litrelik akaryakıtta toplam 6.25 TL vergi var. Maliyeti 21.40 maliyeti var. Vergiyi en aza indirdik. Bunun yüzde 93’ünü ithal ediyoruz. Doğalgazın yüzde 97’sini ithal ediyoruz. Akaryakıt pahalı olunca çiftçinin maliyeti artıyor. Gıdaların taşıma maliyeti artıyor. Birbirini körüklüyor. 2023’ün başından itibaren kendi doğal gazımızı sistemde kullanmaya başlayacağız. 30 yıl boyunca Türkiye’deki tüm konutların ihtiyacını karşılayacak rezervimiz var. Allah yenilerini versin. Bu enerji ile üretim maliyetlerimiz azalsın. Geçen gün biri diyor geleceğim petrolü indireceğim diyor. Doğalgaza devlet olarak yüzde 70 oranında sübvanse ediyoruz. BOTAŞ’ın 180 Milyar şu anda zararı. Vatandaşa daha uygun doğalgaz vermek için yapılan sübvanse. Burada üretim pahalı.

HAŞHAŞ KAPSÜLÜNDE CİDDİ ARTIŞ OLACAK…

Haşhaşın kapsülüne ciddi bir artış olacak. Bu hafta bakanımız açıklayacak. Beklenenin üzerinde bir rakam açıklanacak.

AFYON’A TOKİ YAPILACAK YERLER…

TOKİ ile ilgili bütün müracaatlar noktasında Cumhurbaşkanımız Temmuz ya da Ağustos ayında açıklama yapacak. Eksik olan tüm ilçelerimizde ve önemli bir kısım beldelerimize de TOKİ yapılacak. Bu sene tamamına yakın temel atacağız.

BELDE VE İLÇELER DOĞALGAZ…

Doğalgaz ile ilgili Enerji Bakanımız ile görüştük. İzmir, Manisa, Kütahya ve Uşak… 4 ile yapılacak olan doğalgaz yatırımı kadar Afyon’a bu sene yatırım yapılacak. Allah’ın izniyle. 1 ilçemiz orada Abdullah abi kızma Kızılören… Oraya da getirmeye çalışıyoruz. 2023 sonu itibariyle tüm ilçelerimize doğalgazı vermeyi arzu ediyoruz. Beldelerimizin önemli bir kısmına doğalgazı vereceğiz. Hem daha temiz daha ucuz olan enerjiden vatandaşlarımız yararlanacak.