Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde bulunan Hematoloji bölümünün hekim yetersizliği nedeniyle kapanacağı öğrenildi. Kan hastalıklarının yanı sıra dalak ve kemik iliği gibi kan yapıcı organların hastalıkları ile de ilgilenen bir bilim dalı olan Hematoloji bölümünün kapanacağı üzerine bir açıklama yayımlayan DEVA Partisi İl Başkanı Kadir Daylık, Sağlık Bakanlığı ve iktidar yetkililerine seslenerek bu konuda gerekli atamaların yapılmasını istedi. 

Daylık’ın açıklamaları şöyle: 

AFYON’DAN HEKİM GÖÇÜ YAŞANIYOR

Bilindiği üzere hekimlerimiz, sağlık çalışanlarımız yurt genelinde geçtiğimiz günlerde temel hak ve özgürlüklerine kısıtlamalar getirildiği için haklı bir mücadele verdiler. Temel hak ve özgürlüklerine getirilen kısıtlamalar ile birlikte maddi ve manevi etkenler, meslek grupları arasındaki iş barışını ve huzurunu bozucu düzenlemeler hekimlerimizi ve sağlık çalışanlarının adil olmayan bir yaşam dengesine itti. Bunun neticesini geçtiğimiz günlerde yapmış oldukları eylemlerle göstermişlerdi. Yapılan araştırmalarımızda Türkiye genelinde hekimlerin yurtdışına gitmek için Sağlık bakanlığından alınması gereken “ iyi hal belgesi” istatistikleri geçen sene yıl boyunca 1405 iken sadece 2022 yılının ilk ayında 197 hekimin bu belgeyi almak için başvurduklarını öğrendik. Hal böyle olunca ülkemiz genelinde resmen hekimler göçü yaşanmaktadır. Yetiştirdiğimiz kendi çocuklarımız maalesef bedavadan Avrupa ya hediye etmek durumunda kalıyoruz. Yaşanan bu gelişmelerin ilimizi de olumsuz etkilediği AFSU Üniversite Hastanesinde  görülmektedir.  

AFSÜ’DE HEMATOLOJİ BÖLÜMÜ KAPANIYOR

Afyon Sağlık Bilimleri Üniversite hastanesinde hematoloji bölümünün de hekim yetersizliğinden kapanma durumunda olduğunu, mevcut hastalara artık başınızın çaresine bakın der gibi dosyalarının verildiğini üzülerek öğrendik.  Hekim bulunmadığından bu bölümün kapatılacak duruma gelmesi ilimiz adına üzücü bir gelişmedir. Hasta ve yakınlarının morale ihtiyacı olduğu bu zamanda böylesi bir gelişme yaşanması üzücüdür. Hükümet yetkilileri, sağlık bakanlığı yetkilileri acil olarak ilimiz hastanelerine gereken atamaları yapmalıdırlar. Çocuk hematoloji bölümü doktorunun da başka bir üniversite hastanesine nakil olması yerine hekim bulunamaması ilimiz adına başka bir kayıptır.  Afsu Hastanesi sadece şehrimize değil bölgemize hizmet eden önemli bir sağlık kuruluşudur.

AFYON OLARAK HEKİM BULMAKTA ZORLANIYORUZ

AFSÜ Hastanesine yapılan yatırımlar bölgenin en önemli hastanesi olma durumuna getirmiştir. İlimize ve çevre illere hizmet eden AFSU Hastanesinin ihtiyacı olan hekim atamalarının biran önce yapılması, çözüme kavuşması DEVA Partisi olarak Afyonkarahisar ve bölge halkı adına hükümet yetkililerinden talebimizdir.

MARULCU’NUN YOLLARI YAPILMALI

Kış aylarına girerken daha yeni tamamlanan, Afyonkarahisar’ın en önemli merkezi mahallesinde yolların bozulmuş olması. İlimiz adına üzücü, vatandaşlarımız adına mağduriyetleri beraberinde getirmektedir. Allah korusun acil bir hasta olsa o yollarda araçların ilerlemesi çok güç olacaktır.  Kış şartlarında bu yolların bakım çalışmalarının yapılmasının imkansız olduğunun farkındayız. Fakat geçici süreliğine de olsa bozuk olan caddelere ya park yasağının getirilmesi yada park şeridinin değiştirilerek karşı şeride araçların parkı için gerekli olan geçici düzenlemelerin yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Gereken ne ise acilen  yapılmalıdır.