Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, Afyon Postası’nda Kemal Baykara’nın konuğu oldu. Görgöz, programda özetle şunları söyledi: 

2012 YILINDA AFYON’DA 88 BELDE VARDI

6 Haziran’da seçim var. Az bir zaman kaldı. Her gün oradayız. 8 siyasi parti herkes çalışıyor. Biz iddialıyız. Düzgün bir adayımız var. Faruk Özkan devlet terbiyesi almış bir isim. Güzel projeleri var. 7 yıldır orayı köy yapan bir parti var. AKP iktidarı. Nüfusu 2 Binin altına düşen beldeler kapandı. Afyon’un 88 beldemiz vardı. 48 beldemiz kapandı. Güney Beldesi belediyelik olmayı kazandı. Biz iddialıyız, seçimi kazanacağımıza inanıyoruz. Bütün halkımıza ulaşıyoruz. AKP’nin miadının dolduğunu açıklamalarda bulunuyoruz.

İŞ MAKİNALARINI GÜNEY’E KOYDULAR

Vatandaşımızı dinliyoruz. Güney’de iş makinalarını koydular. Bize oy verirseniz çalışacağız dediler. Tehditle işe başladılar. Diğer partilerinde şansı vardır ama AKP’nin hiç şansı yok. Küçük bir belde evet ama tüm Türkiye’nin gözü orda. Genel seçim öncesi burası bir prova gibi görülüyor. Garip garip açıklamalarda yapılıyor. Kudüs’ten bahsedenler oluyor. Hamasetle siyasetin mutlaka bir sonu var.  

AFYON BELEDİYESİ SAĞLIKLI DEĞİL

Mevcut belediyenin vizyon projeleri vardı. AFRAY gibi, kentsel dönüşüm gibi, çöp konteynırlarını koyacaklardı, trafik sorununu çözülecekti. Belkide önceki dönemin iki katı daha kötü durumda. Trafik sorunu berbat daha arttı. Raylı sistem konusu vardı. Alt yapı müsait değil diyorlar. Bizde diyoruz ki gece rüyanda gördüğünü ertesi gün vizyon proje olarak sunma başkan diyoruz. Bilime inanacaksınız. Araştırıp öyle konuşacaksınız. Daha başlamadan bitti. Çöpler rezil durumda. Afyon Belediyesi çalışanlarına memnuniyet anketi yapıldı. Yüzde 40’ı memnun yüzde 60 memnun değil. Belediye meclis üyelerimizden aldım bu verileri. Afyon Belediyesi sağlıklı yönetilmiyor. Çalışanlar ve halk memnun değil. 30 metre yol yapılıyor, burayıda yaptık deniliyor. Böyle küçük küçük rutin işlerle vaktini geçiren belediye başkanı ve yönetimi var. 62 Milyonum var diyor. Ne yapacaksın bunu? Belediye banka mı? Lütfen o paraları hizmete dönüştürün. Şu memleketi şehir haline dönüştürün. Söz verdiğiniz vaatlerinize yatırın. 

CHP’Lİ BELEDİYELER TIKIR TIKIR ÇALIŞIYOR

CHP’nin belediye başkanları tıkır tıkır çalışıyor. Pandemi sürecinde aşevilerini kapattılar. Halka bedava yemek dağıtan yerleri kapattılar. İstanbul’da halk ekmek büfelerini kapattılar. Engel olmaya çalışıyorlar. İyi ki CHP’li belediyeler var. Milyonlarca insanımıza ayni yardımda bulundular. Afyon’da da Dazkırı, İhsaniye, Dereçine belediyelerimizde tıkır tıkır çalışıyor. Halkımız sosyal belediyeciliği tanımalı. 

ERENLER KÖY MÜ MAHALLE Mİ BELLİ DEĞİL

Üniversiteler bacasız fabrikalardır. Isparta’ya, Burdur’a bakın. Afyon gibi iki veya üç il var. Oraya öğrenciler atıldı. Bugün Erenler köyü mahalle mi bunun açıklaması yapılmıyor. Muhtarımız gidiyor eksiklerini söylüyor siz köysünüz özel idareye gidin diyorlar. Özel idareye gidiyor siz mahallesiniz belediye başkanı bakacak deniliyor. Bu kadar itilmiş kakılmış bir bölge olabilir mi? Ama malesef anlayışları böyle. Ellerinden gelse bütün ilim irfan yuvalarını kapatacaklar.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BU SENDİKANIN GÖLGESİNDEN KURTULMALI

Afyon’un en büyük sorunlarının başında milli eğitim geliyor. Buradaki liyakatsizlik geliyor. Acilen milli eğitim müdürü istifa etmeli. Hiç düşünmeden istifa etmeli. Milli Eğitim, Eğitim Bir Sen adlı sendikanın gölgesinden kurtulmalı. Böyle bir şey olmaz. Çocuklarımız ne olduğu belli olmayan yöneticilerin kıskacında. 

MİLLET BAHÇESİ NEYİN KAFASI?

Atatürk Stadyumu’nu gördük. Mantar gibi binalar yükseliyor. Millet Bahçesi diyorlar. Ama önce işsizimize iş bulalım. Önce fabrika yapalım. İnsanımız önce mutlu olsun. Yüzü gülsün. Sanki 15-20 bin dolar gelirimiz var da  akşam millet bahçesine gidelim diyor insanlarımız. 

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ AFYON’DA CHP’Lİ BELEDİYE YAPACAK

Kentsel dönüşüm noktasında biz davetli değildik. Öğrendiğim kadarıyla kendi yandaşlarıyla daha önceden salon doldurulmuş. Bi hakimiyet sağlanmak istenmiş. Vatandaş geçen yıldan bu yana sürekli dile getirdiğimiz kentsel dönüşümdeki durumu gördü. Artık kim gelirse gelsin bu halk kendi malını peşkeş çektirmeyecek. Bedavaya kendi malını mülkünü heba ettirmeyecek. Söylediklerinin arkasında duran bir belediye başkanı, milletvekilleri yok. İl başkanları halkın yanında olacağız diyorlar. Vatandaşın evini nasıl yapacaksınız? Mısri Mahallesi halkına şunu öneriyorum. Abilerim ablalarım kardeşlerim. TOKİ’ye gidin bir sorun, memnunlar mı? Burayı Afyonlu müteahhitler yapsın. Afyon kazansın. Ne aldığınızı bilin. Herkes helalleşerek iş yaptırsın. Kentsel Dönüşüm’de CHP’li belediyeler önce halkın rızasını alıyor. Günlerce oturumlar yapılıyor. Muhtarlarla mahalle sakinleriyle en doğru yol bulunuyor. Vatandaşın kirası ödeniyor, vatandaşa bir yılda evi teslim ediliyor. İnsanlar mutlu oluyor. Bunlar bu kentsel dönüşümü gerçekleştiremezler. Neden? Çünkü kandırmaya alışmışlar. Sürekli yalan söylüyorlar. Dürüst siyaset yapmaya alışmamışlar. Halk artık kanmıyor. Yapamayacaklar. Göreceksiniz Afyon’daki  kentsel dönüşümü CHP’li Afyonkarahisar Belediyesi yapacak. Yada CHP’liler yapacak. Afyon bunu görecek. Ve Ömür boyu dua edecekler. Burada kentsel dönüşüm kesinlikle olmalı. Buna ihtiyaç var. 

ALLAH AFYON POSTASI’NDAN RAZI OLSUN

İktidarın ağzıyla konuşan, harika işler yapılıyor, bundan iyi proje mi olur, gibi alkışlayan tavırla değilde doğrudan haktan yana, kalemini hakkıyla oynatan, kalemini satmayan namuslu gazetecilere selam olsun. Onlara yani sizlere ihtiyacımız var. Ülkenin en önemli güçler ayrılığındandır basın. Muhalif gazetecilere baskı uygulanırken, bunun yanında yandaşlık yapan gazetecilerin günden güne geriye düştüğünü, izlenmediğini, okunmadığını görüyoruz. Ama görevini hakkıyla yapan Afyon Postası’nı anında on binlerce kişi okuyor. Bu yüzden Afyon Postası’nı takdir ediyorum. Allah sizden razı olsun. Doğru habere ihtiyaç var. Vatandaş ne kadar özlemiş değil mi? Ne kadar çok izleniyorsunuz böyle. Tebrik ederim.