İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’nun Afyonkarahisar gündemine dair açıklamaları şöyle;

Afyonkarahisar’ın birinci partisiyiz, Allah’ın izniyle yapılacak erken veya zamanındaki seçimlerde Afyonkarahisar’ı şaha kaldıracağız. Tüm milletvekilliklerine talibiz. Bütün belediyeler talibiz. Her yere aday olacak birbirinden kıymetli binlerce dava arkadaşımız var. Allah’ın izniyle geldikleri gibi gidecekler. İYİ Parti kadroları iyiler hareketi gelecek Türkiye’nin mimarı olacaklar.

“İKTİDARIN KÜÇÜK ORTAĞININ İL BAŞKANI AFJET’İN AVUKATLIĞINA SOYUNMUŞ”

Başkan Mısırlıoğlu: “İktidarın küçük ortağının İl Başkanı ‘Şeker Fabrikalarına yetkililer el atmalı’ demiş. Günaydın Başkan. Şeker Fabrikaları peşkeş çekilirken siz neredeydiniz. Biz meydanlarda satmayın diye bağırırken siz nerelerdeyiz. Bunun böyle olacağını biz defalarca haykırdık ama size laf anlatamadık.” dedi.

Mısırlıoğlu: “Geçtiğimiz basın toplantısında halkımızın şikâyetlerini dile getirdik. Vatandaşımızın AFJET’in sorumsuzluğu yüzünden ısınamadığını ifade ettik. İktidarın küçük ortağının il başkanı yine bu konuda da suçluyu bulmuş ve AFJET’in avukatlığına soyunmuş. Efendim onlara göre her zaman her olumsuzlukta suçlu muhalefet. Ukrayna Rusya savaşını muhalefet çıkardı, suçlu muhalefet. Akaryakıt fiyatları üç katına çıkar suçlu muhalefet, Ayçiçek yağı zamlanır suçlu muhalefet, Döviz fiyatları pik yapar suçlu. AFJET konusunda da suçlu muhalefet. AFJET’in paralarını biz har vurup harcadık, oraya buraya harcadık ve yatırım yapamadık. Elektrik kesintilerinde gerekli önlemi alamadığımız için ısı veremiyoruz. Ne muhalefetiz be kardeşim, bu sene bizim yüzümüzden kış sert geçiyor, yeterince ısıtamıyoruz özür dileriz.” dedi.

“KAYAK TAKIMLARIMIZI HAZIRLADIK BEKLİYORUZ”

Başkan Mısırlıoğlu: “Bu sözü biz vermedik. 2018 yılında Sayın Bakanımız; ‘Müjde, Kumalar Dağına Kayak Merkezi yapıyoruz’ dedi. Bizde o söze istinaden sizler gibi kayak takımlarımızı hazırladık bekliyoruz. Aradan 4 yıl geçti, kayak takımları çürümeye başladı. Kayak Merkezi hayal oldu. Tabi Kumalar Kayak merkezinin yapımını da muhalefet engelledi. Tıpkı İnaz’a gelecek deniz gibi. Biraz tutarlı olun, yapılamayacak hayali vaatler vermeyin. Siz daha 22 kilometrelik Afyon –Şuhut yolunu bitiremediniz.. Bu yolda meydana gelen kazaların, can kayıplarının, maddi zararın haddi hesabı yok. Afyon Kaymağı gibi dediğiniz yolların durumu ortada. Meşhur Kent Müzesi yıllardır yapılacak. Milyarlar harcanarak yapılan Akarçay kokudan geçilmiyor ve temizleyeceğiz diye vatandaşın parasını harcıyorsunuz.” dedi.

“ZAFER HAVALİMANI YAPILAN EN BÜYÜK HATALARDAN BİRİDİR”

Mısırlıoğlu: “Zafer Havalimanı son dönemde yapılan en büyük hatalardan bir diğeridir. Havalimanında verilen garantilerin gerçekleşme oranı çok düşük kalıyor. İnsan yanılır, yanılır da yüzde 3-5 yanılır kardeşim. 2012-2020 yılları arasında havalimanında verilen garantilerin toplam yükü 51,3 milyon avro. Bu garantinin 2,7 milyon avrosu gerçekleşmiş. Aradaki 48,6 milyon avroyu vatandaşımız ödedi. Bölgedeki Uşak ilinde hâlihazırda 1998 yılından beri faaliyet gösteren bir havalimanı bulunmaktadır. Salgından önce İstanbul’a haftanın belirli günlerinde uçuş yapılan Uşak Havalimanı salgın döneminde kapatıldı, Çünkü garanti ödemesi yok. Sizler uçun da garanti ödemesi düşsün diye beklenen Zafer Havalimanı açık. Benzer biçimde Afyonkarahisar’a 126 km ve Kütahya’ya 76 km mesafedeki Eskişehir’de de bir havalimanı bulunmaktadır. Afyon’un Uşak Havalimanına uzaklığı 105 km, Zafer Havalimanına uzaklığı ise 63 km’dir, Tek derdimiz aradaki 42 km miydi. Bir taraftan uçacak insanımız yok, diğer taraftan da uçacak insanlarımızın parası yok.” dedi.

“BU HAVALİMANINI FUARLARA EV SAHİPLİĞİ YAPSIN DİYE Mİ YAPTINIZ?”

Mısırlıoğlu: “Şimdi Zafer havalimanı 29-30 Mart 2022 tarihlerinde düzenlenecek olan Sinerji ve İş Geliştirme Fuarı’na ev sahipliği yapacak. Efendiler siz bu havalimanını Fuarlara ev sahipliği yapsın diye mi yaptınız. Madem Havalimanı olarak kullanmayacaksanız Fuar merkezi, kongre merkezleri yapsaydınız. Taşıma suyla bu gemi yürümez.”

“AYNI MASALI AKP MİLLETVEKİLLERİNDEN DUYACAKSANIZ, SAKIN ŞAŞIRMAYIN”

Mısırlıoğlu: “21 Mart 2019 tarihinde Nevruz kutlamalarında AK Parti Milletvekili Av. Ali Özkaya, Afyon askeri havaalanının sivil trafiğe açılması için yaptıkları girişimlerden olumlu sonuçlar aldıklarını belirterek “Emirdağlı gurbetçilerimizin en kısa zamanda Afyon uçuş gerçekleştireceklerdir” müjdesini verdi. Tarih 22 Mart 2022 aradan 3 yıl geçti. Her verdiğiniz söz gibi buda yalan oldu. Bu vaat bir seçim yalanı idi. Yakında yeni bir seçim geliyor. Yine aynı masalı AKP Milletvekillerinden duyacaksanız, sakın şaşırmayın.”

“SARI OTOBÜSLERİN SEFER ARALIKLARI SESSİZ SEDASIZ DEĞİŞİYOR”

Mısırlıoğlu: “Vatandaşımızın çilesi bitmiyor. Halkımızın tabiri ile Sarı otobüsler, halk otobüslerinin sefer aralıklarının sessiz sedasız değiştirildiği iddia ediliyor. Bir vatandaşımız tam 50 dk durakta beklediğini  otobüsün gelmediğini belirtti. Yine iddia ediyorlar ki bu sefer aralıklarının uzaması Şoförler odası seçiminden sonra olmuş. Eğer doğruysa ve  özellikle vatandaşımız dolmuşa binsin diye bu uygulama yapılıyorsa, ayıptır, günahtır. Vatandaşımız evine ekmek götürebilmek için çabalarken, beş kuruşun hesabı yaparken siz onu mağdur ediyorsanız, bu vebalin altından kalkamazsınız.”

“İŞÇİNİN ALIN TERİNDEN BAHSEDENLER BU GÜN AKILLARINCA İŞÇİLERİMİZİ CEZALANDIRIYOR”

 Mısırlıoğlu: “Çalışanımızın Hakkı, Bizlerin Emanetidir” diyen Sayın Belediye Başkanımız Aralık ayında süresi biten toplu iş sözleşmesini imzalamıyor. İmzalamamak için direniyor. Belediye çalışanları “Başkanımız kendisine oy vermedik diye bizi cezalandırıyor” diye iddia ediyorlar. Kasalarımız dolu diyenler kadrolu işçilerin bu ay ödenmesi gereken ikramiyelerini de ödemediler. Personel zor durumda. Kul hakkından haktan hukuktan, işçinin alın terinden bahsedenler bu gün akıllarınca işçilerimizi cezalandırıyor.”

Mısırlıoğlu: “Hafta sonu Teşkilatıma seslenirken ifade ettiğim gibi 4 yıl evvel biz bu yola çıkarken her şeyi göze alarak çıktık. Allah’ın izniyle eğilmedik, bükülmedik dimdik ayaktayız. Afyonkarahisar’da teşkilatlarını yüzde 80 seviyesinde yapılandırmış bir il teşkilatıyız. Kuruluşundan bugüne Afyonkarahisar’da girmiş, katılmış olduğumuz her iki seçimde de Afyon’da ikinci parti konumundayız. Çok az oy farkıyla kaybettiğimiz belediyelerimiz var.”

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu’nun Türkiye gündemine dair açıklamaları şöyle;

“AKP İKTİDARI PARAMIZIN DEĞERİNİ PUL ETMİŞTİR”

Mısırlıoğlu: “AKP iktidarı paramızın değerini pul etmiştir. 200 liralık banknotun tedavüle girdiği 1 Ocak 2009 yılında dolar 1.6o liraydı. 200 lira ile 125 Dolar alınabiliyordu.  Bu gün 200 lira yaklaşık 14 dolar alınabiliyor. On üç yıllık enflasyon yüzde dört yüzü buldu. Türk lirasını itibarsızlaştırdınız. Kendiniz bile paramızı değersizleştirdiğinizi itiraf ettiniz. Çanakkale köprüsünden geçmenin bedeli 200 liracıkmış. İşte paramızın değeri CIK oldu. Bir de bununla övünüyorsunuz. Vatandaşımızım sizlere güveni de artık CIK. Çanakkale köprüsünün açılışında makarna dağıtacağız diye halkımızı topladınız, halkımız birkaç paket makarna alabilmek için bir birlerini ezdiler. Emeklimiz, işçimiz, memurumuz, besicimiz, çiftçimiz perişan. Şimdi bir çiftçi kardeşimiz Balı Ülger içine düştükleri durumu sizlerle paylaşacak” dedi.

Balı Ülger  yaptığı konuşmada; “Biz perişan durumdayız. Çocuğumuza ekmek götüremiyoruz, halimiz perişan. Traktörümüzün deposunu dolduramıyoruz. Gübre, tohum fiyatları aldı başını gidiyor. Biz üretmezsek vatandaş ne yiyecek. Nereye kadar ithalat. Bize yem, gübre ve tohum desteği sağlanmalı” dedi.

Mısırlıoğlu: “AKP iktidarı kamu maliyesinde açıklar vermeye başladı. Yeni özelleştirme gelirlerine daha çok ihtiyaç duydukça elde kalan kamuya ait arsa ve binaların yanı sıra bu “40 kere düşünülmesi” gereken sektörü de özelleştirme hedefine kattı ve şeker fabrikalarını sattı. Özel sektör şeker fabrikalarında üretilen şeker fiyatlarının yüksekliği Şeker imalatçılarını artık insan sağlığı için zararlı olan Nişasta bazlı şekere yöneltmiştir. Yaklaşık 100 yıllık geçmişi olan ve ekonomiye büyük katkısı olan fabrikaların özelleştirilmesi bu ülkeye yapılmış en büyük kötülüktür. Özelleştirmedeki amaç şekerpancarı üretimini sonlandırarak, sağlığa zararlı olan nişasta bazlı şeker ithalatının önünü açmak olmuştur. Şimdi beyefendiler rantın önüne geçilmeli diye açıklama yapıyor. Günaydın atı alan Üsküdar geçti. Yerli ve milli silah sanayi demagojisi sürerken, yerli ve milli fabrikalar satılıyor. AKP iktidarının yalanlarının sonu gelmiştir. Milleti kandırarak milleti özgür, refah bir düzeye çekemezsiniz. Üretim yapamıyoruz, İnsanları soğuktan tir tir titreyerek akşamları evlerinde huzur içerisinde yaşamlarını sürdüremez bir hâle getirdiniz, artık marketlerden değil, pazar artıklarından geçinen bir ülke durumuna düşürdünüz. Millet AKP iktidarına güvenmiyor, bir an önce sandık diyor. Sandıktan kaçışınız yok, ne zaman nasıl isterseniz seçimi o zaman yapın. Halkımız hazır, İYİ Parti kadroları hazır” diyerek basın toplantısını sonlandırdı.” sözleriyle basın toplantısını noktaladı.