Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Afyonkarahisarlıların sesi oldu. Milletvekili Köksal’ın, Meclis Genel Kurulu’nda Afyonkarahisar’ın sorunlarını dile getirdiği konuşması sosyal medyada geniş yankı bulurken, yine sosyal medya platformları aracılığıyla Afyon’lular Köksal’a teşekkür ve destek mesajı gönderdi. 

ÖZEL İDARE MAHALLESİN DİYOR, BELEDİYE KÖY

Afyonkarahisar merkeze bağlı İsmail Mahallesi ile Küçükçobanlı Köyü arasındaki yolun hâlâ daha yapılmadığının önemle altını çizen Milletvekili Köksal, “Afyonkarahisar'ın sebze ihtiyacının yüzde 80'ini karşılayan İsmail Mahallesi’nde arazi yolları da sıkıntılı. Ayrıca Gecek Kaplıcalarına çıkan yoldaki tozdan dolayı yol kenarındaki tarlalarda yetişen ürünler mahvoluyor. Kısacası, mahalle doğru dürüst hizmet alamıyor. Özel idare "Mahallesin." diyor, hizmet vermek istemiyor; belediye "Köysün." diye hizmetten kaçınıyor. Şimdi vatandaş da haklı olarak soruyor: "Bize hizmeti kim verecek?" Herkes birbirinin üstüne atıyor, mağdur olan hemşehrilerim oluyor. Hizmet edemiyorsunuz bari çekin gidin, hizmete talip olan bizler gelelim.” dedi.

HÜRRİYET İLKOKULU 2 YILDIR TADİLATTA, ÖĞRENCİLER MAĞDUR OLUYOR

Afyonkarahisar merkezde bulunan Hürriyet İlkokulu’nun iki yıldır tadilatta olduğunu dile getiren Köksal,  “Çocuklar Namık Kemal İlkokuluna gidiyor ve mesafe yüzünden birçok öğrenci mağdur oluyor. Pandemi dönemi okullar kapalıyken tadilatı niye yapıp bitirmediniz? Bu kadar öngörüsüzlük olur mu?” ifadelerini kullandı. 

GEÇEN SENE 60 DERECE VERİLEN SICAK SU BU SENE 35 DERECE!

AFJET abonelerinin kışın ortasında soğuktan donduklarını belirten Milletvekili Burcu Köksal, “Afyonkarahisar merkezde özellikle Dumlupınar ve Derviş Paşa Mahallelerinde yaşayan AFJET abonesi olan hemşehrilerim kışın ortasında soğuktan âdeta dondu. Geçen sene 60 derece verilen sıcak su, bu sene 35 derecelere kadar düştü. AFJET’le ısınmaya çalışanların evleri âdeta buz kesti.” şeklinde konuştu. 

ZAMLI FATURA GÖNDERİP PARA ALMAYI BİLİYORSUNUZ

Yetkililerin sorunları kabul edip çözmek yerine bahaneler üretmeye ve sorunları inkâr etmeye kalktıklarını söyleyen Köksal, “AFJET abonesi olan hemşehrilerim, yetkililerin sıkıntıyı gidereceğine olan inançlarını yitirdikleri için şu anda havaların ısınması için Allah'a dua ediyorlar. Hemşehrilerimi bu kadar mağdur ettiğiniz yeter. Zamlı faturaları gönderip hemşehrilerimden para almayı bildiğiniz kadar AFJET’in sorunlarına hâkim olun. Bahanelerle, inkârlarla, bir de üstüne aboneleri suçlayarak bir yere varamazsınız. Termalin başkenti Afyonkarahisarlı hemşehrilerim sizin beceriksizlikleriniz yüzünden soğukta kalmayı hak etmiyor.” diye konuştu.