Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla başlayan “Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları” programı Afyonkarahisar’ın Sultandağ’ı ilçesinde gerçekleşti. Toplantının amacı hakkında bilgiler veren MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, “Zillet İttifakının, bütün yüzünü sizlerle paylaşmak, onların bu milletin oylarına layık olmadığını ortaya koymak, dönen dolapları, ihanetleri tüm halkımıza ve milletimize doğru bir şekilde anlatmak içim yola çıktık” dedi. 

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatı ile tüm Türkiye’de gerçekleştirilen "Adım Adım 2023, İlçe ilçe Anlatma ve Aydınlatma Programı" Sultandağı ilçesinde haftasonu gerçekleşti. Toplantıya, TBMM İdare Amiri ve Ankara Milletvekili Erkan Haberal, MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, MYK Üyeleri Özgür Bayraktar, Volkan Dudu, İl Başkanı Mehmet Kocacan ve İl yönetimi, Merkez İlçe Başkanı Fevzi Kartal ve yönetimi, Ülkü Ocakları Afyonkarahisar İl Başkanı Oğuz Kağan Diler ve yönetimi, ilçe başkanları, belediye başkanları, STK temsilcileri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla program başladı.

GURUR VERİCİ

Sultandağı belediye düğün salonun gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan MHP Sultandağı İlçe Başkanı Abdullah Gencer, “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatları ile  ‘2023 İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantısı’nın Afyonkarahisar ayağının Sultandağı ilçemizde yapılıyor olması ilçemiz halkını gururlandırmıştır. Parti teşkilatlarımızla, Ülkü Ocaklarımızla partimize ve davamıza hizmetimizi artırarak devam ettirmekteyiz. Çalışmalarımızda bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan, bizden desteklerini esirgemeyen Afyonkarahisar Milletvekilimiz Sayın Mehmet Taytak Beye ve teşkilat mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ

‘2023 İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantısı’nda konuşan MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan, toplantıya katılan herkese teşekkür ederek, hayırlara vesile olmasını diledi. Kocacan, “Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizler kaynağını Türk milletinin kendisinden alan, milletinin derdiyle dertlenen, sevinciyle mutlu olan, ülkesi ve milletinin huzur ve mutluluğunu her şeyin önünde tutan bir partiyiz. Siyaset anlayışımız ise vatan, millet, devlet menfaatlerinin her türlü menfaatin üzerinde tutulması gerektiği yönündedir ve ilelebet böyle olacaktır. Bu sebepten dolayı milli çıkarlarımıza sahip çıktığımız için küresel güçler tarafından ülkemize yönelik kuşatmalar ve ekonomik saldırılar yapılmaktadır. Küresel güçler Türkiye’nin büyümesini, güçlenmesini istemiyorlar. Türkiye’nin 2023 hedeflerini kesintiye uğratmak istiyorlar. Terörle, darbe girişimleriyle, iç savaş senaryolarıyla, siyasi ve ekonomik operasyonlarla, rejim tartışmalarıyla Türkiye’nin önünü kesmek istiyorlar. Şunu bilsinlerki, Milliyetçi Hareket Partisi var olduğu sürece Türkiye, Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemiyle, 2023, 2051,2071 hedeflerine doğru, kararlı ve emin adımlarla ilerlemektedir” dedi. 

SULTANDAĞI SOLUN DEĞİL BİZİM OLMALI

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin vermiş olduğu talimatlarla şimdiye kadar yapmış olduğumuz programlarda alnımız akıyla çıktık ve başarılı programlar gerçekleştirdik. Şimdide Sultandağı ilçemizde  ‘2023 İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantı’mızı gerçekleştiriyoruz. Neden mi Sultandağı’nda yapıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi 2018 yılındaki seçimlerde diğer siyasi partilerin üzerinde oy almıştır bu sebepten Sultandağı'nda yapıyoruz. Bugün burada ise Cumhur İttifakının belediye başkanı görev yapmaktadır. Sultandağı’mız uzun yıllardır solun elinde gözüken bir ilçemizdir. Bu mukaddes topraklar solun değil, bizim elimizde olması gerekmektedir. Halk bizimdir, burası bizimdir. O zaman burada bir ateşi yakmak ve burada bu ateşi büyütmek gerekir diye düşündüm. Bugün sabahtan beri Sultandağı ilçemizde her yere deydik. Selçuklu’nun bu mukaddes şehrinde Selçukluya yakışır bir anlayış ve hayatı ortaya koymak için insanlarımızı uyaralım, insanlarımıza olması gereken taşıması gereken değeri, bulunması gereken yeri ve o günkü ruhu bugüne taşıyalım” dedi.

BÜYÜK FOTOĞRAFA BAKIN 

Bu toplantıların amacı, mecliste bulunan kendilerinin millet bizim de zillet diye ifade ettiğimiz ittifakın, bütün yüzünü sizlerle paylaşmak, onların bu milletin oylarına layık olmadığını ortaya koymak, dönen dolapları, ihanetleri, arkadan hançerlendiğimiz olayları sizlerle paylaşıp bunların sizlerin aracılığıyla tüm halkımıza, milletimize doğru bir şekilde anlatılmasını sağlamak ve 2023 adım adım projesini sağlam hale getirmek. Arkadaşlarıma her zaman söylüyorum büyük fotoğrafa bakın. Bize büyük fotoğraf ne gösteriyor Ayasofya'yı, Ahlat'ı, Kapalı Maraş'ı, Libya'yı, Suriye’yi, Karabağ'ı gösteriyor. Bugün hala Haçlı zihniyeti devam etmektedir. Bu hilal ile hacın savaşı olduğunu, hilal ile hacın savaşında da Türk'ün en önde savaştığını anlatıyoruz ve görüyoruz. Genel başkanımızın ifadesiyle dünün Alparslan’ı, Fatih'i, Yavuz'un ruhunu bugün taşıyan bizleriz. Yani biz dünün bugünüyüz. Milliyetçi Hareket Partisi’nde görev almak şereflerin en şereflisi, gururun en gururudur” dedi.

MUHSİN YAZICIOĞLU PARTİMİZİ BÖLDÜ DEYİP SÖZÜ MERAL AKŞENER'E GETİRDİ

Taytak, “Sayın Genel Başkanım Devlet Bahçeli Beyefendi ülkem için ne yapabilirim. Benim aklım hep Türkiye'dir diye düşünür. Önce ülkem önce milletin önce partim ve sonra ben. Allah şahittir ki son ben gerçekten değildir. Genel başkanımızın bir kere ben dediğini duymadık. Hep biz dedi, hep biz diye baktı, hepimize evlatlarım diye baktı, davasına davam diye baktı, genel başkanımız rahmetli başbuğumuza atamız diye baktı. O zaman sağdan soldan dönenlere değil, davamıza bakacağız, teşkilatlarımıza sahip çıkacağız. Hep birlikte inşallah 2023 yılında çok ciddi sayıda meclise İnşallah Milliyetçi Hareket Partisi’ni taşıyacağız. 2018 yılındaki seçimlerinde bizim arkamızda gezen arkadaşlar, Milliyetçi Hareket Partisi % 5 oy diyorlardı. Çalıştık, uğraştık, inananlar yanımızda oldular. İnanmayanlar karşıdan baktılar. Afyon'dan bir milletvekili gönderdik. Yeter mi yetmez bu topraklar Milliyetçi Hareket Partisi'ne 3 milletvekili vermiş topraklardır. Partimizi Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları böldüler. Şimdi Allah kurtarmış Milliyetçi Hareket Partisini bir kadın beslendi, beslendi talimat aldı geçti karşıya Milliyetçi Hareket Partisi'ni mahkeme mahkeme dolandırdı. Kazanamadı. Miliyetçi hareket partililer davasına sahip çıktılar, yine böldüler ama biz küllerimizden doğup yolumuza yürüyoruz. Çünkü genel başkanımız ifadesiyle bu dava dualı” dedi.

DÜNÜ HATIRLAMAK LAZIM

Tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan diyerek yola çıktıklarını söyleyen TBMM İdare Amiri ve Ankara Milletvekili Erkan Haberal, “ Bu davamıza bugünü bilmek için yarını hep beraber yaşayabilmek için dünü hatırlamak lazım. Neyi hatırlamak lazım Milliyetçi Hareket Partisi'nin başına gelenleri, Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılmak istenenleri, Türk milletinin ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin bu tavır ve davranışları karşısında durup nasıl davrandığını hatırlamanız lazım. Bir defa Milliyetçi Hareket Partisi'nin nasıl sırtından hançerlendiğini, Milliyetçi Hareket Partisi'nin kendi ekibince kendi benim diyen insanlarca nasıl sırtından bıçaklandığını, nasıl bizi yarı yolda bırakıp gittiklerini, bunun karşısında Sayın Genel Başkanımızın nasıl bir tavır içinde bulunduğunu, Cumhur ittifakını nasıl kurduğunu, anayasa değişikliğine nasıl gittiğini, biz anayasa değişikliğine giderken Cumhur ittifakı kurmak için ilk adım adımları atarken, bizi sırtımızdan vuranlara kimlerin yardımcı olduğunu ve bunların bizi milletvekili hırsızlığı ile hatırlarsanız o zaman biz bu yasayı hazırlarken Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısının bu yasa bir ittifak yasası değildir seçim hileli yasasıdır diyerek bizi nasıl suçladığını, CHP Grup Başkanvekili Özer'in ittifakın çıkaracağı vekillerin siyasi yankesicilikle suçladığını ama utanmadan hemen kendilerini bir araya gelerek Millet İttifakı adı altında bir ittifak kurduğunu hatırlamamız lazım. Bunların Milliyetçi Hareket Partisi'nin yaralamak, güçsüz bırakmak için bizi sırtımızdan hançerleyenlere nasıl 15 tane kiralık vekil gönderdiğini de hatırlamamız lazım. Yine Millet İttifakının bizi sırtımızdan vuranlarla işbirlikleri yaptığı zamanda 15 Temmuzun gerçekleştiğini, maalesef ordunun içindeki asker üniforması girmiş hainlerin de bizi sırtımızdan vurmayı tevessül ettiklerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nin, Cumhur İttifakı'nın ve Türk milletinin nasıl bir arada olduğunu hatırlamamız lazım. Net olan bir şey söyleyeceğim. Cumhur İttifakı protokolünde, Cumhur İttifakı esasen; 15 Temmuz 2016'da FETÖ'nün teşebbüs ettiği halin darbe ve işgal hareketi sonrasında Türkiye'nin maruz kaldığı saldırılara karşı yerli ve milli bir duruşun doğal bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır. 15 Temmuz 2016 ülkemiz için her bakımından dönüm noktası ve yeni bir başlangıç olmuştur. Bu ifade nerede var, Cumhur İttifakında var. Yani bayrak diyenler, millet diyenler, vatan diyenler bir araya gelmiş Cumhur İttifakını kurmuş.  Ve karşımızda da diğerleri oluyor ve şimdi bizi suçluyorlar ne ile suçluyorlar. Siz bayrak diyerek, vatan diyerek, millet diyerek bir araya geldiniz, nasıl geldiniz. Siz nasıl bir araya geldiniz haini, devlet karşıtı olan, bayrak karşıda olan, millet karşıtı olan bütün unsurlarla bir araya geldiniz Allah müstahakını versin demek bizim hakkımız mı hakkımız” dedi.