-Afyon Postası'nın Haberi. 

Mısırlıoğlu’nın toplantıda söyledikleri şöyle: 

ESK KÖYLER, YENİ MAHALLELER SULAR ALTINDA KALABİLİR

Bundan 7 yıl önce köy satatüsünden çıkartılarak Afyonkarahisar Belediyesine bağlanan eski köylerimizin, alt yapılarının yetersizliği yönünde şikayetler gelmektedir. 7 yıldır burada yaşayan nüfüsun iller bankası aracılığı ile alınan hizmet payının karşılığı olan hizmetlerin yapılmadığı belirtilmektedir. Olası şiddetli yağışların olması halinde eski köy yeni mahallerin sular altın kalacağı, can ve mal kayıplarına sebep olacağı söylenmektedir. Bununla ilgili afyonkarahisar belediyesinin gerekli çalışmaları yaparak vatandaşını mağdur etmemesi için uyarıyoruz.

RANTİYERLERİ AÇIKLAYIN
Geçtiğimiz hafta çarşamba günü kentsel dönüşüm planına alınan Mısri ve Mecidiye mahallesinde İYİ Parti teşkilatı olarak yaptığımız ziyarette mahalle halkıyla görüşmelerimiz oldu. Kimse kentsel dönüşüme karşı olmadığını gördük. Ancak; vatandaşlarımız borçsuz, kredisiz evlerine karşılık ev istemektedir. Belediye başkanı mehmet zeybek’in igm sinde yaptığı konuşmaya istinaden, bu mahallelerde rant için kimlerin arsa aldığını söylemektedir. Bunları İYİ Parti olarak bizlerde merak ediyor ve belediye başkanının bu rantiyerlerin kim olduğunu açıklamasını bekliyoruz. Kaldı ki sayın başkan, mahalleli sizden saray yapmanızı istemiyor. Mahalleli başını sokabileceği, ilimizin her hangi bir yerinden borçlanmadan evine karşılık bir ev istiyor. Sayın zeybek siz çözüm üretmek yerine yine olayı çözümsüzlüğe itiyorsunuz. Bulunduğunuz makam çözüm makamıdır. Olmazsa olmazımız demeniz yersizdir.

KENT KONSEYİ BAŞKANINA ELEŞTİRİ

İlimizde bir kent konseyi başkanı var. Bu başkanın işi gücü bizim partimize sürekli hakaretlerde bulunmak, yazdığı yazılarla bize aslı astarı olmayan iftiralarla saldırmak. Oysa kent konseyinin görevlerini incelerse, kent konseyi başkanının görevi, yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaştırılması, hemşehrilik hukuku ve ortak yaşam bilincini, katılımcılığı, demokrasi ile uzlaşma kültürünü geliştirme görevlerinin asli görevi olduğunu görecektir. Ancak kent konseyi başkanlığı sıfatını taşıyan bu vatandaş, oturduğu makama aykırı davranışlar sergileyerek kavgacı, kutuplaştırıcı ve ayrıştırıcı köşe yazılarıyla birlik ve beraberliğimize, kardeşlik hukuğumuza zarar vermektedir. Kendisine tavsiyemiz, siyasete bu kadar merakı varsa eğer, bulunduğu makamı acilen terk etsin ve siyasete girsin.

AK PARTİ'NİN BAKKALDAN ALIP HALKA DAĞITMASINA ELEŞTİRİ

İktidar partisinin il başkanları ve vekilleri, mahalle bakkalarından alış-veriş yaparak mahallede bulunan fakir fukaraya verdiklerini çarşaf çarşaf sosyal medyada veya basında paylaşırken, 19 yıldır bu ülkeyi bu hale getirenlerin kendileri olduğunu düşünmüyor ve suçu muhalefet partilere yıkıyor. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek, düsturunu unutarak ülkenin fakir fukarasıyla alay edenler, gün gelecek bu halkın yüzüne bakamayacaklar. Kendileri zenginliklerini kat kat artırırken, halkı bir ekmeğe muhtaç edenler vicdan azaplarıyla baş başa kalacaklar.Biz iyi parti il teşkilatı olarak vatandaşlarımızla sürekli iç içeyiz. Elimizden geldiğince yapılması gerekenleri bizde yapıyoruz. Ama ne sosyal medyada, nede basında bunlardan hiç bahsetmiyoruz. Biz insanımıza saygı duyuyoruz, onları rencide ederek utandırmıyoruz. Ama akp zihniyeti yıllardır kömürle, makarna ile  iktidarda kaldığı için, onların yabancı olmadığını hep birlikte görüyoruz. Bir mahallemize yaptığımız ziyarette önümüze gelen bir çocuğumuza ne istersin diye sorduk. Bekliyorduk ki bizden oyuncak istesin, tablet istesin, defter kalem istesin diye. Çocuğun bizden istediği, evlerinde kömür olmadığı ve küçük kardeşinin üşüdüğü için kömür istediğini duyunca, böyle bir iktidarın bu ülkeyi ne hale getirdiğini tekrar hatırladık.