İYİ Parti İl Başkanlığı sivil toplum kuruluşları ve esnaf ziyaretlerine ara vermeksizin devam ediyor.

İYİ Parti İl Başkanlığı, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, İl Genel meclisi üyeleri, Belediye Meclisi Üyeleri, Dinar ilçe Başkanımız Oktay Sayın, İlçe yönetim kurulu üyeleri, MDK Üyesi Öncül Kazancı ve Dinar eski Belediye Başkanımız Saffet Acar’ın katılımlarıyla Dinar İlçemizde bulunan on iki STK’lar ziyaret edilerek sorunlarını ve çözüm önerileri dinlendi.

DİNAR’A GİTTİLER

Dinar Programı kapsamında Dinar Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Seydi Özkurt, Dinar Eğitim Gönüllüleri Denek Başkanı Nuri Atalay,  Türk Ocakları Şube Başkanı Dede Cihan, Dinar Yazarlar ve Şairler Dernek Başkanı Yaşar Sağlam, Muharip Gaziler Dernek Başkanı Tevfik Kılıçkaya, Şehit ve Gaziler Dernek Başkanı Hasan Ceylan, Muhtarlar Dernek Başkanı Mehmet Gürpınar, ADD Dinar Şube Başkanı Kenan Özdemir, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdullah Bağırkan, Dinar Şoförler ve otomobilciler esnaf odası Başkanı Yaşar Gülbeyaz ile S.S Küçük Sanayi sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Ali Erkan Akpınar ziyaret edildi.

GENEL MERKEZ TALİMAT VERDİ

Ziyaretlerde konuşan İYİ Parti İl Başkanı Muhammed Mısırlıoğlu Ülkemizin zor bir dönemde olduğunu ifade ederek “  Yaklaşık bir aydır Genel merkezimizin talimatları doğrultusunda ilimiz ve ilçelerimde bulunan STK ‘ larımızı ziyaret ederek sorunlarını ve çözüm önerilerini dinliyoruz. Ziyaretlerimizi haftalık olarak Genel merkezimize rapor ediyoruz. Bu ziyaretlerde tespit edilen sorunlar Genel Başkanımız tarafından Meclis gündemine getirilecektir. Bugünde Dinar İlçemizde bulunan STK’ larımızı ziyaret ediyoruz “dedi.

ESNAF KAPANAN İŞLETME SAYISININ BELİRSİZ OLDUĞUNU SÖYLÜYOR

STK ve Dernek Başkanları Ülkemiz ekonomisinin zor günler yaşadığını ifade ederek “ Ekonomimiz zor günler içerisinde. Esnafımız kredilerle ayakta durmaya çalışıyor. Borçlarımızı ödemek için kredi kullanmak zorunda kalıyoruz. Faizler belimizi büküyor. Bu faizler ile ayakta kalmamız mümkün değil.Gün ve gün eriyoruz. Kapanan işletmelerin  sayısı belirsiz. Esnafımızın yüzde sekseni Bağ kur primlerini ödeyemiyor. Gençlerimiz yarınlarından umutsuz. Yurt dışında eğitim ve çalışma imkânlarını araştırıyor. Eğitim sistemi revize edilmeli. Bu sistemle bir yere varamayız. Göçmenler ülkemiz için büyük bir sorun ve bu sorun her geçen gün artmakta. Göçmenlerin kendi ülkelerine gönderilmesi gerekir. Yabancılara gayrimenkul satışı durdurulmalı. Sermaye her zaman huzur ister. İş adamlarının üzerinde siyasi baskı olmamalı. Faiz ve döviz kurlarının dalgalanması bizim bitişimize neden oluyor. Ülkemizde bir vergi adaletsizliği var. Üyelerimiz oda aidatlarını ödemekte zorlanıyor. Esnafın sıkıntısını herkes biliyor. Bir korku imparatorluğu hakim. Bu aylar böyle olursa bunun Ekim, Kasım ayları var. Bunu  düşünmek bile istemiyoruz” dediler.