CHP’li Yalçın Görgöz, basın yayın kuruluşlarında "Görgöz uygunsuz talepte bulunduğu yöneticisini ihraç mı ettirdi?” başlığıyla yayımlanan habere şu sözlerle yanıt verdi: 

BASIN AHLAKINA YAKIŞMAYAN HABER

Biz bu çalışmaları yaparken adını bile anmaya değer bulmadığım, gerekli görmediğim bir basın organı her hangi birinin yaptığı açıklama üzerine bizi karalayan açıklamasıyla haber yapma gereği duymuş. Biz 12 vekilin katıldığı Esna Masası toplantımızın yapıldığı günde söz konusu gazete maalesef çok çirkin basın ahlakına yakışmayan bir haber yapıyor. 

BU KİŞİNİN ÇAKMA İSMİ BÜLENT..

Kısa kısa anlatıyorum. Partinin yönetim kurulu üyesi iken Bilen Bilir isimli kişi partinin yönetim kurulu toplantılarına katılmadığı için tam bir yıl önce kendisine iadeli taahhütlü bir şekilde yönetimden düştüğünü Bilen Bilir adlı kişiye bildirmişiz. Buna neden Bilen Bilir diyorum, çünkü gazetede Bülent Bilir yazıyor. O arkadaşımızın Bülent çakma ismi. Bu yüzden üzerine basarak söylüyorum. Bu kişinin şu anda nerde ne iş yaptığını bilmiyorum. 

GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN BU YANA AYNI GAZETE SALDIRIYOR

Söz konusu gazeteye gitmiş, o gazetede hiç bir şekilde böyle biri geldi, böyle bir durum var mı diye sormadan, onun yaptığı mesnetsiz karalamaya müsait olan açıklamaları haber yapma gereği duyuyorlar. Arayıpta böyle biri var mı? Böyle bir şey oldu mu diye soran yok? Tesadüftür biz göreve geldiğimiz günden bu yana sadece o söz konusu gazeteden bize saldırılar yapılıyor. Ben şiddetle basın ahlakına yakışmayan bu uygulamalardan dolayı gazetenin müdürünü ve sahibini kınıyorum.

YALAKA BASIN BİZE GELECEK CHP’LİYİM DİYECEK

Biz iktidara geliyoruz. Biz iktidara geleceğiz. Biz geldiğimiz zaman yalaka basın bize gelecek CHP’liyim diyecek. CHP’li olacak hepside. Öyle görünecekler. Neden? Çünkü yalakalık ruhlarına işlemiş. Hepinizi tenzih ediyorum. Dürüst namuslu basın mensuplarına saygıyla selamlıyorum. Hepsi sağolsun varolsun. Bunu yapanları ve bunu yapmaya alışkanlık haline getirenlere söylüyorum. Etik değerler önem vereceksin. Ahlaklı basın mensubu olacaksın. Ahlaklı haber yapacaksın. Ben CHP’liyim evet iktidarım ama sen asla yalakalık yapmayacaksın. Çünkü sen bu halkın müşterek sesisin. O zaman sen halkın müşterek sesi ol diyeceğiz. 

BİLEN BİLİR MAHKEMEYİ KAYBETTİ

Bu arkadaşımız bizim Bilen Bilir olarak bildiğimiz, söz konusu gazetede Bülent Bilir olan kişiye yönetimden düştüğünü bildirdikten sonra hiç bir itirazda bulunmamıştır. Arkasından sosyal medyada bana ve arkadaşlarımıza hakaret ve küfürler etmiştir. Biz mecburen kendisi hakkında suç duyurusundan bulunduk. Kendisi davayı kazandık. Uzlaşma istedi. Hayır dedik cezasını çeksin dedik.

BU HABERİ KİMİN YAPTIRDIĞINI BİLİYORUM

Yoğun bir çalışma günü bir haber, bu haberin siyasi saiklerle hazırlandığını biliyorum. Kimlerin yatırdığınıda biliyorum. Altını çizerek söylüyorum. Kim yaptığını biliyorum. Bu bizim gücümüze güç katar. Yalaka, yandaş taraftaki basın yayın işlerini yapan kişinin ne kadar küçüldüğünü göstergesidir. Biz Bilen Bilir ile ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Biz çiğ yemedik. Alnımız açık. Başımız dik. Bizi herkes CHP yönetimini başka partilerle ya da kişilerle karıştırmasın. O çalının dibinden sizin aradığınız tavşan çıkmaz.