Sözcü Gazetesi’nin manşetinde“Millet pazara çıkamıyor bunlar gezi derdinde” başlığı ile bir haber yayımlandı. Haberde Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in başkanı olduğu Çevre Hizmetleri Birliği’nin 1 Milyon liraya mal olacak Avrupa gezisinden söz ediyor. 

Bu haber üzerinden Belediye Başkanı Zeybek’e yüklenen CHP’li Burcu Köksal özetle şunları söyledi: 

MİLLET UCUZ YAĞ KUYRUĞUNDA… 

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e 1 Milyon lirayaMillet ucuz yağ kuyruğunda 1 tane yağ alabilmek için saatlerce bekliyor. Pazarda en ucuz sebze meyveyi bulmaya çalışıyor. Her gün onlarca kişi yardım için bizi arıyor. Afyonkarahisar Belediyesinde çalışan İşçilere sıfır zam teklif edilirken Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve yanındaki heyet ise 1 milyon liraya ( eski parayla 1 trilyon) Avrupa’ya gezi düzenleyip ateş dansı eşliğinde Çek mutfağının Macar mutfağının lezzetlerini tadacak. 

MİLLET SİZİ AVRUPAYA ŞEHİR TURU ATIN DİYE SEÇMEDİ

Kendi parasıyla mı Hayır bizim paramızla. Millet sizi Avrupa’yı gezip şehir turları atın dünya mutfağının lezzetleriyle danslarla gezilerle gününüzü gün edin diye seçmedi. Size Beytül malı kendi keyfiniz için har vurup harman savurun diye emanet etmedi. O 1 milyon liralık parada hepimizin tüm hemşehrilerimin hakkı var. 

TEVFİK FİKRET’İN DİZELERİ İLE GÖNDERME

Sizin şu durumunuzu görünce aklıma Tevfik Fikret’in dizeleri geldi; Yiyin efendiler yiyin! Bu iştah sofrası sizindir. Doyuncaya, tıksırıncaya, patlayıncaya kadar yiyin. Günü geldiğinde her şeyin hesabı sorulur elbet hem bu dünyada hem de ahirette…