Eroğlu’nun açıklamaları şöyle:

Zafer’in şehri, şehitler diyarı Afyonkarahisar’ımız; son 20 yılda her alanda yaptığımız destansı yatırımlarla Büyük Taarruzun 100. yılına coşkuyla hazırlanıyor. Eğitimden sağlık ve ulaşıma, su yatırımlarından tarım ve ormancılığa, turizmden sanayiye Afyonkarahisar’ı yıldız bir şehir haline getirdik. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Afyonkarahisar her şeyin en güzeline layık, ne gerekiyorsa yapın” talimatıyla Hükümetimiz döneminde; Afyonkarahisar’ımıza 40 milyar TL’den fazla muazzam bir yatırım gerçekleştirerek destan yazdık. 442 adet DSİ yatırımını ilimize kazandırdık. İl merkezi ve ilçeler dâhil olmak üzere toplam 1500 köprü inşa ettik. 68 adet baraj ve göleti ilimize kazandırdık. “Su medeniyettir” dedik ve 53 adet içmesuyu tesisi ile şehir merkezi ve ilçelerimizin içmesuyu mesel’esini kökünden çözdük. 742.000 dekar araziyi sulamaya açarak çiftçilerimize yılda ilave 1,1 milyar TL gelir artışı sağladık. 1938 yılından beri bir hayal olan Akarçay’ı ıslah ederek şehrimizin incisi haline getirdik. Ormancılık alanında ilimizi adeta yeşil Afyonkarahisar yaptık. İlimizde son 20 yılda 110 milyon adet fidan diktik. Orman alanımızı %16,6’dan %20’ye çıkardık. Afyonkarahisar’da 4 adet şehir ormanı, 18 adet bal ormanı ve 22 adet mesire yerini tesis ettik.

Ulaştırma Alanında Muazzam Projeleri İlimize Kazandırıyoruz…

İç Anadolu ile Ege ve Marmara ile Akdeniz Bölgelerini birbirine bağlayan Afyonkarahisar’ımıza ulaşım alanında çok büyük yatırım ve hizmetler yaptık. AK Parti Hükümetlerimiz döneminde bütün yollar Roma’ya değil Afyonkarahisar’a çıkmaya başladı. Bu alanda ilimize son 20 yılda toplam
10 milyar TL’den fazla yatırım yaptık.

Son 20 yılda bölünmüş yol uzunluğunun 10 kattan fazla artırarak 54 km’den 583 km’ye yükselttik. Ülkemizde en fazla bölünmüş yol ilimize yapılmıştır.

· Afyonkarahisar-İstanbul 10-12 saatten 5 saate,

· Afyonkarahisar-Ankara 5 saatten 2,5 saate,

· Afyonkarahisar-İzmir 6 saatten 3 saate inmiştir.

Çevre Yolu Yapıldı, Afyonkarahisar’ın Havası Değişti…

Afyonkarahisar, ulaşım bakımından Ankara’yı İzmir’e ve İstanbul’u Antalya’ya bağlayan aks üzerinde olması sebebiyle ülkemizin en önemli kavşak noktasıdır. Bu sebeple şehir merkezinden geçen araçlar hava kirliliğine sebep olmaktaydı. Özellikle kamyonlar şehrimizin havasını oldukça fazla kirletmekteydi. Bu durumun önüne geçmek için muazzam bir çevre yolunu ilimize kazandırdık. Özellikle ağır vasıtalar şehir merkezine girmeden çevre yolunu kullanmaktadırlar. 19 km uzunluğundaki çevre yolunun yapılmasıyla birlikte ilimizde hava kirliliği yaşanmamıştır.

Karahisari Tüneli İle Ulaşım Daha Kolay, Daha Güvenli…

İlimiz, termal turizmin merkezi olması ve ayrıca Ankara–İzmir ve İstanbul–Antalya güzergâhlarının üzerinde olması sebebiyle, 2017 yılında hizmete alınan Karahisari Tüneli ulaşım güvenliğini oldukça artırmıştır. Çift tüp çift şerit olmak üzere açılan tünelin uzunluğu 2 x 402 m olup, bağlantı yolları ile beraber toplam proje uzunluğu 2.400 m’ye ulaşmaktadır.

1.104 m rakıma ulaşan kesimdeki Karahisari Tüneli, 1.029 m rakımdaki Karahisar ve Erkmen Köprülü Kavşaklarının yer aldığı Afyonkarahisar Geçişi iklim şartları bakımından zorlu, kar ve buzla mücadelenin yoğun olarak yapıldığı bir bölgededir.

Dolayısıyla ilimize kazandırdığımız Karahisari Tüneli ve bağlantı yolları trafik kazalarını azaltırken aynı zamanda yüksek yol standardı sebebiyle, meydana gelen kazalarda can ve mal kaybını en aza indirmektedir.

Ankara-Afyonkarahisar-İzmir Hızlı Tren Projesi’nde İlk Rayları Temmuz Ayında Döşeyeceğiz…

Afyonkarahisar’ımızda tek bir çakılı çivisi dahi olmayanlar yaptığımız muazzam yatırımları da görmezden geliyorlar. Onlar görmedikçe biz daha çok yatırımı hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Vatandaşlarımızın hizmetine sunacağımız en önemli projelerimizden biri de Ankara – Afyonkarahisar - İzmir Hızlı Tren Projesidir. Altyapı çalışmaları tamamlanmış olan Hızlı Tren Projesi’nde ilk raylar Allah’ın izniyle bu yıl içerisinde döşenmeye başlanacaktır.

Cumhuriyet tarihimizin en büyük yatırımlarından biri olan ve toplam 503 km uzunluğundaki bu proje; 3 kesimden meydana gelmektedir.

· 1. Kesim Yenice – Banaz arası 249 km

· 2. Kesim Banaz – Salih arası 152 km

· 3. Kesim Salihli – Menemen arası 102 km’lik hatlardan oluşmaktadır.

Afyonkarahisar’ımızın da içinde olduğu 1. Kesim hattındaki 3 şantiyede çalışmalar hızla devam etmektedir. Bu muazzam proje toplam 24 tünel, 39 viyadük, 58 köprü, 96 üst geçit, 172 altgeçit ve 431 menfezden meydana gelmektedir. Bu sanat yapılarından da anlaşıldığı üzere projenin ne kadar muazzam bir proje olduğu görülmektedir.

Hızlı Tren Projesi tamamlandığında Ankara İzmir arası toplam seyahat süresi 14 saatten 3,5 saate düşecektir. Afyonkarahisar–Ankara arası ise 1 saat 15 dakikaya, Afyonkarahisar İzmir arası da 2 saat 15 dakikaya inecektir. Bu projeyle yılda takriben 13 milyonun üzerinde yolcu taşınması planlanmaktadır.

Afyonkarahisar her alanda olduğu gibi ulaştırma alanında da her şeyin en güzeline layıktır. Devam eden bütün projeleri de tamamlayıp en kısa sürede hizmete alacağız. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu ile sürekli görüşüyoruz ve ilimizin taleplerini milletvekilleri olarak yakinen takip ediyoruz. Şehrimize hizmet etmek boynumuzun borcudur. Benim çalışkan, fedakâr hemşehrilerim; İzmir’e, Ankara’ya, İstanbul’a, Antalya’ya ve dahi diğer illere güvenli bir şekilde en modern ulaşım imkânlarıyla gidip gelecektir.

Bundan önceki 20 yılda olduğu gibi bundan sonra da Afyonkarahisar’a muhteşem yatırımlar yapmaya devam edeceğiz. Milletvekilleri olarak bizler, Valimiz, Belediye Başkanımız, İl Başkanımız, İl Genel Meclisi Başkanımız ve İlçe Belediye Başkanlarımız; birlik ve beraberlik içerisinde gece gündüz çalışmaya, ilimize yatırımlar kazandırmaya devam ediyoruz. Daha önce vatandaşlarımıza, kıymetli hemşehrilerimize hangi yatırım müjdesini verdiysek Allah’a şükür her birini tek tek gerçekleştirdik.

Bütün bunlar hizmet aşkıyla, memleket sevdasıyla oluyor. Ancak hizmet aşkı nedir bilmeyenler, memleket sevdasını yüreğinde hissetmeyenler bizim yaptığımız bu yatırımları anlayamazlar.
Ziya Paşa’nın meşhur ifadesinde olduğu gibi “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.” Benim kıymetli hemşehrilerim memleketine hizmet edenlerle ilimize tek bir çivi dahi çakmayanların ayrımını çok iyi yapar.

Bütün hemşehrilerime en kalbi hürmetlerimi ve sevgilerimi arz ediyorum.

Su gibi aziz olunuz…