Gazeteci Nail Azbay, "Sakin Güç: Mustafa Enis Arabacı…" başlıklı bir yazı kaleme aldı. İşte o yazı...
Son dönemlerde Afyon kamuoyunda en çok konuşulan isim Mustafa Enis Arabacı…
Kendisi bir doktor…
Bugün için Afyon, Kütahya ve Akşehir’de hizmet veren PARKHAYAT Hastaneleri’nin sahibi.
Eğitim sektöründe yatırımları bulunuyor.
Yakında otelcilik alanındaki yatırımı ile bu şehre bir değer daha kazandırmaya hazırlanıyor.
**
Mustafa Enis Arabacı’nın İYİ Parti ile siyaset sahnesine atılması kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.
Kimisi eleştirdi, kimisi destek oldu.
Bunlar gayet normal.
Ben kendisi ile bundan 11 yıl önce bir röportaj yapmıştım.
Muhtemelen kendisi bunu hatırlamıyordur bile…
Bir daha kendisi ile bir sohbet etme şansımız olmamıştı.
İYİ Parti ile siyasete atılması sonrasında canlı yayına davet ettim.
Geldi, en uzun sohbetimiz bu yayında oldu.
En son söyleyeceğim sözü şimdi söyleyeyim…
İYİ Parti, Mustafa Enis Arabacı ile gerçekten büyük bir değeri bünyesine katmış durumda.
Mustafa Enis Arabacı, kumaşı sağlam, donanımlı bir isim olduğunu canlı yayında sorduğum sorulara verdiği yanıtlarla net bir şekilde ortaya serdi.
Tane tane sakin bir üslupla konuşması ne yalan söyleyeyim beni etkiledi.
Bu tarzıyla ben kendisini “sakin güç” olarak tanımlamaya başladım.
**
Kendisine merak edilen, kamuoyunda konuşulan her şeyi yöneltmeye çalıştım.
AK Parti iktidarları döneminde tüm yatırımlarını yaptığını ancak şimdi İYİ Parti’de siyasete atıldığı yönündeki eleştirileri sordum.
Tane tane anlattı.
Tekrar dinleyelim: “Benim son 20 yıl içinde işlerimi yapmam normal çünkü son 20 yıldır iktidar aynı parti ve bende o dönemde işlerimi geliştirdim, benim başka şansım yoktu. Son 20 yılda işini geliştiren herkes AK Parti iktidarken geliştirdiğini söyleyebiliriz. Ve herkesin bu yüzden farklı bir partiye gidememesi mi lazım?... Demokratik bir toplumda bu tarz şeylerin çok doğal olarak algılanması gerekiyor. Ama biz zamanla bazı doğru olmayan davranış ve düşünce biçimlerini yeni doğrular gibi görmeye başlamışız”
**
Mustafa Enis Arabacı’nın söylediklerini iki gündür tekrar tekrar dinliyor ve okuyorum.
Her cümlesinde hekimliği ile gelen tedavi edici bir üslup var…
İşte bu yüzden kendisini “sakin güç” diye tanımlamamın cuk diye oturduğunu düşünmeye başladım.
Bunu sadece ben değil yayınımızı izleyen pek çok kişi aynı şeyi düşünmeye başlamış durumda.
Özellikle İYİ Parti’nin teşkilatları da böyle yorumlamaya başlamış.
Programı izleyen Dinarlı İl Genel Meclis Üyesi Murat Orhan aradı.
“Nail Bey, Enis Arabacı ile olan programınızı izledim, gerçekten söyledikleri ile fevkalade birisi olduğunu ortaya koyuyor. Partimize büyük değer katacak. Toplumda karşılığı olan bu gibi isimlerin partimizde olması, vekillik listesinde yer bulması bize büyük güç katacak.”
Mustafa Enis Arabacı ile çalışan Afyonkarahisar’ın önde gelen diyetisyenlerinden Reyhan Çetin’den mesaj aldım. Şöyle diye Reyhan Hanım:
“Nail bey merhabalar. Mustafa Enis Hocam ile olan yayınızı izledim. Ben kendisiyle yaklaşık 10 yıl boyunca çalıştım. Hocam her zamanki gibi çok mütevaziydi. Her zaman dinleyen, çözüm odaklı, adaletli bir yöneticidir. Vizyonu ve iş disiplini sayesinde yanında çalışan kim varsa hayatına katkıda bulunmuştur. Ben kendisiyle yıllarca çalıştığım için çok mutluyum ve çok şanslıyım. Bir toplantıda söylediği: ‘Bizim patronumuz hastalarımızdır, onlar onaylandığı sürece var olabiliriz, büyüyebiliriz’ sözü bana her zaman ilham olmuştur.
Nail bey, sorduğunuz sorular bence şahaneydi. Emeğinize sağlık.”
**
İsmini vermeyim ama AK Parti’nin önemli bir ismi ile konuştum.
Şu anda bu isim AK Parti’den aday adayı…
Kendisine sıkıntı yaratmamak için ismini vermiyorum.
Şöyle diyor konuştuğum kişi özetle: “Mustafa Enis Arabacı, çok değerli bir isim. Çalışanları doktordur. Onları idare etmek çok zordur. Ama Enis Bey bunu çok iyi başarıyor. Kitabını hesabını çok iyi bilir. Bana çok iyiliği oldu. Allah razı olsun. İletişimi çok iyidir. İnsan kazanmasını çok iyi başarır. Muhteşem bir adamdır”
**
Bu işittiklerimi, üst üste koyup topladığımızda ortaya şöyle bir sonuç çıkıyor…
Mustafa Enis Arabacı hem Afyonkarahisar hem de Türk siyaseti için büyük bir kazanım olacak.
Bugünün penceresinden bakıldığında böyle bir isim Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne “Afyonkarahisar Milletvekili” olarak gidecek olur ise, bizler sıradan bir milletvekili profili görmeyeceğiz.
İcraatçı, çalışan, üreten, memleketine değer katan bir isim göreceğiz.
“Sakin güç” bağırıp çağırmadan bilgisi ve birikimi ile bu memlekete çok şey katacak.
Ben buna tatmin oldum.