Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği yöneticileri protokol mensuplarına ziyaretlerini sürdürüyorlar. Bu kapsamda son olarak Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, İl Jandarma Komutanı Albay Hamza Çömez ve Afyonkarahisar Barosu Başkanı Turgay Şahin ziyaret edildi.

“Afyon’da görev yapmaktan gurur duyuyoruz”

Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği’nin geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşen ilk ziyaret İl Jandarma Komutanı Albay Hamza Çömez’e oldu. Afyonkarahisar gibi bir şehitler diyarında görev yapmaktan büyük onur duyduğunu belirten Albay Hamza Çömez, Afyonkarahisar halkı ile iç içe bir mesai yapma anlayışını benimsediklerini dile getirdi. ABYD Başkanı Sezer Küçükkurt, Yönetim Kurulu üyeleri Mahmut Emin Birliktir, Mehmet Emin Güzbey, Canser Kuzu ve Mehmet Abdioğulları ile samimi bir sohbet gerçekleştiren Albay Hamza Çömez, kamuoyunun doğru haber alması adına basın mensupları ile ilişkilerine de önem verdiklerini kaydetti.

“Kapılarımız tüm vatandaşlarımıza sonuna kadar açık”

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı görevine geçtiğimiz aylarda başlayan Mustafa Çelenk de Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği yöneticilerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yargı mensupları ile basın mensuplarının kamu görevi yerine getirdiklerini belirterek büyük oranda mesai paylaştıklarına da dikkat çeken Başsavcı Mustafa Çelenk, “Meslek yaşamımız boyunca kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinin önemine her zaman şahit olduk. Basın kuruluşları aracılığıyla kamuoyuna doğru bilgiler aktarılmazsa ortama yanlış bilgiler hakim olabiliyor. Bizler bu hassasiyetin bilincinde olarak görev yapmaya çalışıyoruz. Bu manada tüm basın mensuplarına her zaman kapılarımız açıktır. Tüm Afyonkarahisarlı vatandaşlarımız için de bu durum geçerli. Devlet kurumlarının kapıları vatandaşlarımıza sonuna kadar açıktır. Bizler de bu makamlarda bunun güvencesini sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

“Afyonkarahisar basının takip ediyoruz”

Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan ise Afyonkarahisar basını yakından takip ettiğini belirterek tüm basın mensuplarına çalışmalarında başarılar diledi. Basın çalışanları ve basın kuruluşlarının toplumun gözü, kulağı, dili olduğunu kaydeden Tuğgeneral Şan, “Afyonkarahisar Büyük Zafer’in kazanıldığı topraklar. Bu kutsal topraklarda bizler de Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Basın kuruluşlarına ve basın mensuplarına ülkemiz ve milletimiz menfaatine çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi.

“İfade özgürlüğünün savunucularıyız”

Kısa süre önce gerçekleşen Baro kongresinde güven tazeleyen Afyonkarahisar Barosu Başkanı Turgay Şahin’e de yeniden hayırlı olsun dileklerini ileten Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği yöneticileri, Baro’nun çalışmalarına dikkatle izlediklerini dile getirdiler. Yargı mensupları ile basın kuruluşlarının ifade özgürlüğünün savunucusu olan iki meslek grubu olduğuna dikkat çeken Baro Başkanı Turgay Şahin, “Avukatlar ve gazeteciler ifade özgürlüğünün güvencesi olan meslek kuruluşları. Bu manada bizler de basın mensuplarını ve gazetecilerin yasal haklarını yakından takip ediyoruz” dedi.

Kendisine yöneltilen sorular üzerine siyasete atılmayı düşünmediğini dile getiren Baro Başkanı Turgay Şahin şunları söyledi:

“Siyaset düşüncem olmadı, yok”

“Benim böyle bir niyetim kesinlikle olmadı. Bizim inisiyatifimiz dışında ismimizin zikredilmesi elbette onur verdi ama bu bizden kaynaklanmadı. Ben Baro Başkanlığına ilk seçildiğim tarihte AK Parti İl Başkan Yardımcısı idim. O gün itibariyle parti üyeliğim dahil tüm siyasi görevlerimden istifa ettim. Benim meslek anlayışım bu yönde. Ayrıca Belediye Başkanı olacak bir kimsenin bir birikimle oraya gelmesi gerektiğine inanıyorum. Benim böyle bir çalışmam, bir birikimim olmadı. Örneğin Burhanettin Çoban beyi ben büro komşusu olarak 1993 yılında tanıdım. Kendisi Belediye Meclisi üyesi olduğu o zamanlardan bu yana Belediye Başkanlığı hedefi olan bir isim. Belediye hizmetlerine yönelik çalışmalar yaptığını, projeler hazırladığını o yıllardan biliyorum. Belediye Başkanı olacak bir kişi yapacaklarını, çalışmalarını bilerek o makamlara gelmeli diye düşünüyorum. Bu manada benim siyaset gibi bir düşüncem olmadı ve yok.”