Sultandağı'nda konuşan Yurdunuseven’in açıklamaları şöyle:

ÇİFTÇİMİZİN YANINDAYIZ, YETERKİ ÜRETİN…

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven: Sayın Cumhurbaşkanımızın bir sözü var. Üretim üretim üretim.. Sabah Dinar’daydık. Burada 23 hemşerimize traktör teslim ettik. Hemde öyle cazip şartlarda teslim ettik. Rakamları söylesek herkes sıraya girer kanaatindeyim. Biz devlet olarak çiftçimizin yanındayız. Çiftçimize her zaman destek oluyoruz olacağız. Çiftçimiz yeter ki üretsin. Bizim tek derdimiz bu.

MECLİSİN KÜRSÜSÜNDEN BAĞIRMAKLA OLMAZ

Meclisin kürsüsünde oturup yok efendim Afyon’da şöyle oluyor böyle oluyor diye bağırıp çağırmanın zamanı değil. Biz burada halkın içinde halkla birlikte fuarlar açıyoruz. Ne güzel üretimler yapıyoruz. Çiftçimize esnafımıza emeklimize destek olmaya devam edeceğiz. Biz üzerimize düşeni yapacağız.

SULTANDAĞI’NDA DON OLAYIN YÜZDE 80-90 ZARAR EDİLDİ

Biz donda yüzde 80-90 oranında zarar ettik. Ne yapacağız diyorsunuz. Don olayının ilk günden itibaren tespit yapıldı. Bakanlığa devamlı bu konuyu bastırıyoruz. Çiftçi kirazını almasa bile ilaçlama yapmak zorunda. Bir masraf yapmak zorunda. Bunun için ne yapılabilir çabası içerisindeyiz. Dün sayın bakan yardımcımız ile görüştük. Burada TARSİM çok önemli. Biz devlet olarak burada ne yapabiliriz buna bakıyoruz. Sadece burada da değil. Şuhut’ta da haşhaşta sıkıntı var. Tarlaları su basmış. Bunların hepsinin tespitini yaptırıyoruz. İnşallah elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışacağız.