<p xss=removed><br> <span xss=removed><span xss=removed>Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği (AFPAD) tarafından düzenlen ve 2 gün sürecek olan 2.</span></span><span xss=removed><span xss=removed>Gastro Afyon Lezzet Festivali, bu senede renkli görüntülere sahne olacak. </span></span><span xss=removed><span xss=removed>Afyonkarahisar mutfağının görücüye çıkacağı festivalde, </span></span><span xss=removed><span xss=removed>ünlü şefler birbirinden özel gastro gösterilerine imza atacak. </span></span></p> <p xss=removed><span xss=removed><span xss=removed>“LEZZETLER YETERİNCE BİLİNMİYOR”</span></span></p> <p xss=removed><span xss=removed><span xss=removed>TAFED Başkanı Zeki Açıköz, Afyonkarahisar mutfağının geleneksel lezzetleriyle zengin bir çeşitliliğe sahip olmasına rağmen yeterince bilinmediğine dikkat çekti. 2. </span></span><span xss=removed><span xss=removed>Gastro Afyon Lezzet Festivali ile Afyonkarahisar mutfağına yönelik bir farkındalık yaratılacağını kaydeden Açıköz, aynı zamanda festival kapsamında kentin yöresel lezzetlerinin dünyaya açılacağını söyledi. </span></span></p> <p xss=removed><span xss=removed><span xss=removed>“OSMANLI MUTFAĞINDAN İZLER TAŞIYORUZ”</span></span></p> <p xss=removed><span xss=removed><span xss=removed>Festivalin Afyonkarahisar’ın Türk gastronomisinde öncü bir şehir olduğunu kanıtlamak adına da önem taşıdığını belirten Açıköz, </span></span><span xss=removed><span xss=removed>kentin Osmanlı mutfağından izler taşıyan bir gastronomiye sahip olduğunu da ortaya koyacaklarını anlattı. Gastronomi fuarlarının kentlerin ekonomisine katkısının büyük olduğunu belirten Açıköz, bu fuarların aynı zamanda kentin marka bilinirliliğine de katkı sağladığını ifade etti. Türk mutfağını dünyada daha çok tanıtmak için bu tür fuarların giderek yaygınlaşması gerektiğine inandıklarını kaydeden Açıköz, vatandaşları 2. </span></span><span xss=removed><span xss=removed>Gastro Afyon Lezzet Festivali’ne davet etti. </span></span></p> <p xss=removed> </p>