CHP’li Yalçın Görgöz’ün açıklamaları şöyle: 

EKONOMİK KRİZ AĞIRLAŞIYOR

CHP İl Başkanlığı olarak, taksici esnaflarımızın ne durumda olduğunu, neler yaşadığını, nasıl geçindiklerini bizzat kendilerinden dinlemek ve öğrenmek için taksi duraklarını ziyaret ediyoruz. Ekonomik kriz her geçen gün daha da ağırlaşıyor. Sürekli artan akaryakıt fiyatlarıyla birlikte araçlarının bakım-onarım işlemleri de artan taksici esnafımız, kıt-kanaat geçinmeye, zar-zor ayakta kalmaya çalışıyor. 

İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMIYORLAR

Bir taksici esnafımız, “Motorin 6.5 lira iken taksimetre çıkış ücreti 6 TL idi. Bugün motorin 23 lira, çıkış ücretimiz yine 6 lira. Sen gel de bu işin içinden çık çıkabilirsen” diye isyanını dile getirdi. Bir başka taksici, “biz günde ortalama 3-4 işe gideriz. Akşam eve giderken depomu doldururum, benim depom dolu olur. Her gün ortalama 50-60 liralık mazot alırdım, şimdi aynı mesafe yolu katettiğimde 140-150 liraya doluyor” dedi. 

GÜNCELLEMEYE KORKUYORUZ

Yine bir başka taksici esnafımız; “biz taksi çıkış ücretlerinin yakında artacağını biliyoruz, bekliyoruz. Evet bizim çıkış ücretimiz artacak, bu artışla birlikte bizim taksimetre cihazlarımızın güncellenmesi gerekecek. Güncelleme fiyatı ortalama 1200 TL. Güncelleme yapıldıktan sonra sanayiden gidip güncellendiğine dair belge alıyoruz, 200 TL de o tutuyor. Tamam artış yapıldı, cihazlarımız güncellendi, araç başı ortalama 1400 TL masraf ettik.. Sonra? Mazot parası yerinde durmuyor ki! 10 gün sonra bize verilen para yine düşük kalacak. Biz iki de bir gidip cihazımızı güncelletemeyiz, çünkü çok pahalıya mal oluyor” dedi. 

BİZİM MÜŞTERİMİZ AFGANLILAR, SURİYELİLER…

Başka bir taksicimiz de düşündürücü bir tespitini ortaya koydu. “Bizim müşterilerimizin çoğunluğu Afganlılar’dan, Suriyeliler’den oluşuyor. Para onlarda. Bizim yerli halkımız çok az tercih ediyor” dedi. 

ZOR DURUMDALAR

Birçok riski göz önüne alıp, gecesini gündüzüne katarak çalışan taksici esnafımız çok zor durumda. Böyle giderse mesleği bırakmak zorunda kalabiliriz, o zaman ne yer ne içeriz diye umutsuzluklarını dile getiriyorlar. CHP il başkanlığı olarak, partimizin iktidarında esnafımıza sağlayacağımız destekleri tek tek anlatıyoruz. Taksici esnaflarımız, minibüsçü esnaflarımız yalnız değildir. Bu zor, sıkıntılı günleri birlikte sabırla aşacağız ve hem esnaflarımız, hem de halkımız kazanacak.