Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin Afyonkarahisar Şubesi’nin eski başkanı, Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, Gaziler Günü’nden bir gün önce yani cuma günü hutbede Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarından söz edilmediğini ifade ederek, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a yüklendi; 

FATİHA’YI ÇOK GÖRDÜLER

“19 Eylül Gaziler Günü Cumartesi Günü kutlanacaktı Gaziler gününün kutlanacağı haftanın cuma gününde kıldığımız cuma namazında hutbede başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden gazilerimizden hiç bahsedilmedi. Rahmet dilenmedi. Bir Fatiha’yı olsun Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve ebediyete intikal eden gazilerimize çok gördüler.”

TÜRK MİLLETİ’NİN KALBİNDEN SİLEMEYECEKSİNİZ

“Ey Diyanet İşlerinin başkanı… Buradan sana sesleniyorum. Bu Atatürk düşmanlığınız nereden geliyor bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey var. Atatürk’ü Türk Milleti’nin kalbinden silemeyeceksiniz. Ders kitaplarından, hutbelerden ondan bahsetmesenizde o fikirleriyle bizim hayatımızın baş köşesinde olmaya devam edecek. Çocuklarımız onun açtığı yolda yürümeye devam edecek.  Bunu unutmayın. Bu ülkede bugün ezanlar okunuyorsa, bu ülkede birileri hür bir şekilde yaşıyorsa bu Gazi Mustafa Kemal ve onunla birlikte yürüyen bu topraklar için şehit olan, gazi olan kahramanlar sayesindedir. Oturduğunuz makamları, borçlu olduğunuz kişilerin adlarını dahi almamanız tarih tarafından yazılıyor. Tarih yaptıklarınızı ve yapmadıklarınızı unutmayacak”