Ak Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Sezen’in istifası ve ardından yaşananlar değerlendirildi. Gazeteci İsmail Akar’ın hazırlayıp sunduğu Basın Odası programına Gazeteciler Ahmet Tunca, Polat Yılmaz ve Ertuğrul Sevim yorumlarıyla katıldılar.

Ak Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Sezen’in ardından Bolvadin İlçe Başkanı Ömer Dayı’nın istifa ettiğini anımsatan Gazeteci İsmail Akar, “Bir anlamda Bolvadin Ak Parti’de Belediye Başkanlığı adaylığında başlayan dalgalanma İlçe başkanının istifasıyla sürdü. Önümüzdeki süreçte Ak Parti’de Afyonkarahisar için il başkanı, Bolvadin içinse ilçe başkanı arayışları başladı. Ak Parti’de il başkanlığı için 8 aday adayı ortaya çıktı. Bu isimler Bülent Eser, Ahmet Sarıdere, Fatih Beder, Hüseyin Ceylan Uluçay, Mustafa Kardaş, Ömer Taşkapı, Semai Kaya ve Coşkun Karadeniz. Benim kişisel görüşüm bu isimler arasında en iddialı olan Bülent Eser ve Semai Kaya. Bu isimlerle ilgili partide temayül yoklaması yapıldı. Şimdi hangi ismin açıklanacağı merakla bekleniyor” şeklinde konuştu.

“Siyasette kimse kimsenin altına koltuk sürmez”

Sezen’in istifasının beklenmeyen bir anda geldiğine değinen Gazeteci Polat Yılmaz, “Kimi Sezen’in istifasının ardında başka nedenler olduğunu söylerken kimi de alan boşalttı yorumunu yapıyor. Bu noktada cevabını bilmediğim bir soru sormak istiyorum. Son günlerde eski Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile mevcut Belediye Başkanı Mehmet Zeybek arasında yaşanan tartışmanın Hüseyin Sezen’in istifasında etkisi var mı? Siyasette kimse kimsenin altına koltuk sürmez. Birisi bir yere geliyorsa ciddi bir çabası vardır. Çaba sarf ederken de aynı partide bile olsanız rakiplerinizle aranızda uzlaşmazlıklar olabilir. Ak Parti diğer partiler gibi sorunlarını kamuoyunun önünde tartışmıyor. Bu nedenle yaşananları bilmek oldukça zor” diye değerlendirmede bulundu.

“Nedenler zamanla ortaya çıkacaktır”

Ak Parti’de kol kırılır yen içinde kalır anlayışının hakim olduğunu belirten Gazeteci Ahmet Tunca, “Tüm yaşanan depremler dışarıya sızmıyor. Sezen’in istifa sebebi hala bilinmezliğini koruyor. Sezen etrafıyla iyi geçinen, beyefendi bir insandı. Mutlaka içeride yaşanan bir şeyler var, kaynayan bir kazan var. Bu kaynayan kazanın altına atılan ateşin nerden geldiğini iyi tespit etmek lazım. Nedenler zamanla ortaya çıkacaktır. İl Başkanı belli olsun, durum daha netleşecektir. Şu an 8 tane aday adayı var. İktidar partilerinde aday çok olur. Temayül yoklaması yapıldı. Şimdi kimin il başkanı olacağı merakla bekleniyor. Ülkemiz önemli günlerden geçiyor. Pandemi ve ekonomik sıkıntılar ortada. Bu önemli konular partilerin merkezi yönetimlerinin yanı sıra yerel yönetimlerini de etkiliyor” dedi.

“Anketlerde Kayacan yüzde 67 ile önde çıkıyordu”

Bolvadin ilçesinde Ak Parti’nin Belediye başkanlığı için anket çalışmaları yaptığını söyleyen Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Anketlerde mevcut Belediye Başkanı Fatih Kayacan yüzde 67 ile önde çıkıyordu. Buna rağmen Ak Parti il başkanlığının hazırladığı raporlarda bu belediye başkanının kazanamayacağı rapor edildi. Seçim bunun sonucunda kaybedildi. Sonrasında 22 Şubat’ta Kayacan Ak Parti’ye katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan rozetini taktı. 2 Eylül’de ise Erdoğan Ak Parti Genel Merkezi’nde Kayacan’ı kabul ederek partiden neden ayrıldığını sordu. İlk defa Erdoğan’ın bu olaylardan haberi oldu ve o gün karar verildi. Bu yaşananların bir bedeli olur. Sonucu da ağır oldu zaten” şeklinde konuştu.