Gün FM’de yayınlanan Gazeteci İsmail Akar’ın hazırlayıp sunduğu Gündem özel programının konuğu S.S Afyonkarahisar Modern Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hakan Dilek oldu. Dilek; “ Mermerin başkentinde neden sanayi kenti olmayalım diye düşündük.  Afyonkarahisar’ı daha ileriye götürmek ve ekonomisini canlandırmak istedik. Hedefimiz esnafımızı geliştirmek.  Afyonkarahisar gelişiyor ve bu gelişimde bizimde katkımız olsun istedik” dedi.

“Yaptığımız 382 adet dükkânımızdan 15 adet dükkânımız kaldı”

Dilek: “Türkiye sanayileşme açısından son yıllarda büyük bir sıçrama göstermiştir” diyerek sözlerine başlayan Dilek; “ 1980’li yılların başına kadar bir tarım ülkesi olan ve ihracatı tarım ürünlerine dayanan ülkemiz, ihracatının %90’dan fazlası sanayi ürünleri olan bir ülke haline gelmiştir. Türkiye’de başta gelen ihraç ürünleri, motorlu kara taşıtları, metal, giyim ve dokuma, makine, teçhizat, gıda, kimyasal madde, dayanıklı tüketim ürünleri, rafine edilmiş petrol şeklini aldı. Bizim ilk hedefimiz de aslında Afyonkarahisar’ı bu şekilde büyük ekonomi haline getirmek.  522 adet dükkân yapmak için çıktık biz bu yola ve hedeflerimiz doğrultusunda ilerliyoruz. İlk etap olarak 382 adet dükkânı yaptık.  Dönemin Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a çok teşekkür ediyorum. Kendisinin bize çok büyük yardımları oldu. Sanayi Sitemizin bulunduğu yeri Sanayi Alanı olarak ilan etti. Çok büyük bir gelişim oldu o bölgede. Bu gelişim yanında ekonomik canlanmayı getirdi. Yaptığımız 382 adet dükkânımızdan 15 adet dükkânımız kaldı. Yaklaşık 2 yılda inşaat çalışmalarımızı bitirdik” 

“Biz sanayimizin yollarını geniş tuttuk”

2.ci etap çalışmalarımızda ise 246 adet dükkân yapıyoruz. Bunu da biraz metrekareyi düşürerek yapmaya çalıştık. Bayanlarımıza da öncelik verdik. Çünkü artık Afyonkarahisar’da bayan sürücümüz çok ve onlar için bekleme yerleri yaptık.  Sanayilerin yolları çok dar biz bu sorunu da aştık. Biz sanayimizin yollarını geniş tuttuk. Gelen tır ve kamyonlar geniş yollarda istediği manevrayı yapabilecek.  Sosyal tesis ve yeşil alanlarımızı ’da geniş tuttuk. Orada 25 odalı bir otel yapacağız. Vatandaşımız aracını tamire getirdiğinde veya işi olduğunda otelimizde konaklayabilecek. 

“2023 yılında İkinci etap çalışmalarımızı tamamlayacağız”

2.ci etap çalışmalarımızda vatandaşlarımıza ilk etapta olduğu gibi yine kolaylık sağlayacağız. Sanayi sitemizden dükkân almak isteyen vatandaşlarımıza ve esnafımıza elimizden geldiğinde yardımcı olmaya çalıştık. İkinci etap çalışmalarımızda 35 Bin 900 TL peşinatla dükkânlardan alabilirler. Vatandaşlarımız gelip baksınlar. 2023 yılında İkinci etap çalışmalarımızı tamamlayacağız.  Adı küçük ama kendi büyük olan bir Sanayi Sitesi inşa ediyoruz.  Burada ki hedef kitlemizin artık teknolojiye ayak uydurması. Bizim artık Afyonkarahisar’da bulunan araçların tamirleri için dışarıya gitmesini önlememiz