Çay ilçesinde bu yıl düzenlenen geleneksel Vişne ve Eber Sarısı Festivali, Millet Bahçesi'nden başlayan kortej yürüyüşüyle başladı. Yürüyüşe ilçe protokolünün yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda vatandaş katıldı.

"Geçen Yıla Göre Çok Daha Güçlü Hazırlandık"

Festivalin açılış töreninde konuşan Çay Kaymakamı Hasan Hüsnü Türker, bu yıl çok daha güçlü ve geniş bir hazırlık süreci geçirdiklerini ifade etti. Festivalin ilçe ekonomisine ve tanıtımına büyük katkı sunacağını belirten Kaymakam Türker şunları söyledi:

"Geçen yıla göre çok daha güçlü hazırlandığımız festivale hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Festival ile ilçemizi, meşhur vişnemizi ve bölgemize has endemik bitkimiz eber sarısını herkese tanıtmak istiyoruz. Dört gün boyunca sürecek festivalimiz kültür ve sanattan sosyal etkinliklere, eğlenceli yarışmalardan eğitici programlara kadar çocukların, gençlerin, kadınların ve her yaş grubundan katılımcının istifade edebileceği zengin bir içeriğe sahip."

Kortej yürüyüşü ve açılış konuşmalarının ardından katılımcılar festival alanındaki stantları gezerek, sergilenen yöresel ürünleri inceledi.

Yerli Tren Simülatörü Geliyor: SİMURAY-KBÜ ile Makinist Adayları Gerçek Kabinde Eğitim Alacak
Yerli Tren Simülatörü Geliyor: SİMURAY-KBÜ ile Makinist Adayları Gerçek Kabinde Eğitim Alacak
İçeriği Görüntüle

A W748822 01

Kaynak: İHA