Afyon Postası İhbar Hattı’na ulaşan bir vatandaş, Erkmen Belediyesi sınırlarında yaşadığı bölgede (Erkmen Cumhuriyet Mahallesi olarak bilinen Çevre Yolu etrafındaki bölge) park ve yürüyüş alanı bulunmadığını belirterek tepki gösterdi.
Bölgede 3 binden fazla kişinin ikamet ettiğini ifade eden vatandaş, özellikle çocukların vakit geçirebileceği bir alan bulunmamasından şikâyet etti.
“Çocuklarımız komşu sitelere gitmek zorunda kalıyor”
Vatandaş, bölgedeki eksikliği şu sözlerle dile getirdi:
“Etrafımıza baktığımızda yürüyüş yapacak bir alanı geçtim, çocuklarımızın vakit geçireceği bir park yok. Evi site içerisinde olmayan, parkı bulunmayan ailelerin çocukları komşu sitelere gitmek zorunda kalıyor. Belediye bir park da yapamazsa ne iş yapar?”
“Bölge sahipsiz bırakılıyor” iddiası
Erkmen Belediyesi'ne yönelik eleştirilerini sürdüren vatandaş, bölgenin yalnızca seçim dönemlerinde hatırlandığını öne sürdü.
Vatandaş, bölgede yabancıların yoğun olarak yaşadığı yönündeki bir bakış açısı nedeniyle bölgenin sahipsiz bırakıldığını da iddia ederek belediyeden park ve sosyal alan konusunda çalışma yapılmasını istedi.




