3. ULUSLARARASI GASTROAFYON TURİZM VE LEZZET FESTİVALİ ETKİNLİK PROGRAMI 1 .GÜN - 14.10.2021 / PERŞEMBE ; Saat 09.00 : STANT HAZIRLIK / MİSAFİR KAYIT YAPILMASI / YAKA KARTLARI TESLİMİ Saat 10.00 : “AÇILIŞ KORTEJİ” – Festival Alanına kadar Protokol ve Katılımcıların Yürüyüşü Saat 10.00 : “LİSELER ARASI YEMEK YARIŞMASI” / Kayıt Başlangıcı Saat 10.30 : AÇILIŞ PROGRAMI • Afyonlu Şeflerin Show Sunum Gösterileri • Yurt Dışı Misafir ve Ulusal Katılımcıların takdimi • Görsel Sanatlar / Mehteran, Folklor Oyunları, Efe’ler gösteri, Semazen • PROTOKOL KONUŞMALARI ; Hamza KALKAN – Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Zeki AÇIKÖZ – Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Veli OĞUZ – Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet KARAKAŞ – Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Mehmet ZEYBEK – Afyonkarahisar Belediye Başkanı Gökmen ÇİÇEK – Afyonkarahisar Valisi Saat 11.00 : “YILDIZLAR YEMEK YARIŞMASI” / ( PROTOKOL ) Saat 12.00 : “EV HANIMLARI YEMEK YARIŞMASI” / Ana Yemek Sunumları ve Jüri Değerlendirmesi • Protokolün Stantları Ziyareti • Afyonkarahisar Coğrafi İşaretli Ürünler Sergisinin Gezilmesi • Afyonkarahisar Yemekleri Fotoğraf Sergisi gezilmesi.. Saat 13.00 : Yemek Arası • Misafirlere Öğle Yemeği İkramı / Afyon Mutfağından Lezzetler; • Aşure Dağıtımı / 40 Kazan Afyon Yemekleri Show / Dana Çevirme Gösterisi / Profiterol Şelalesi Gösterisi / Frig Vadisi Görseli El Sanatları Gösterisi / 100 kg. Lokumdan Türk Bayrağı Gösterisi / Çeşitli Gastro Show / TAFED Milli Takımı Görsel Show / Sucuk Döner Show Saat 14.00 : Panel / Söyleşi : “MARKA ŞEHİR ; UNESCO GASTRONOMİ ŞEHRİ” Moderatör : Prof.Dr. İSA SAĞBAŞ – AKÜ Turizm Fakültesi Dekanı • Mehmet ZEYBEK – Afyonkarahisar Belediye Başkanı • Fatma ŞAHİN – Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı • Dr. Lütfü SAVAŞ – Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Saat 14.45 : Afyon Mutfağı Atölye Çalışmaları / Sakala çarpan Çorba Saat 15.00 : Panel / Söyleşi : “ŞEHİR MARKALAŞMASI ve KALKINMADA GASTRONOMİ ETKİSİ” Moderatör : Veli OĞUZ – Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri • Dr. Burhan AKYILMAZ - İpek Yolu Kalkınma Ajansı – Gaziantep • Oğuz ALİBEKİROĞLU - Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri • Abdullah GÜÇ – Güney Marmara Kalkınma Ajansı • Savaş ÜLGER - Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri • Oktay GÜVEN - Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Saat 15.45 : Afyon Mutfağı Atölye Çalışması / Lokum üretimi Saat 16.30 : Afyon Mutfağı Atölye Çalışması / Haşhaşlı Bulgur Pilavı Saat 17.00 : Ödül Töreni Saat 18:00 : Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni 2 .GÜN - 15.10.2021 / CUMA ; Saat 08.30 : Üniversiteler Arası Yemek Yarışmaları - Kayıt Başlangıcı Saat 10.30 : Panel / Söyleşi : “COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİN GASTRONOMİ ETKİSİ” • Hüsnü SERTESER - Afyonkarahisar Ticaret Odası Bşk. • Prof. Dr. Yavuz TEKELİOĞLU – YÜCİTA / Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretli Ürünler Derneği Başkanı • Birol ULUŞAN - METRO CC - Ürün Geliştirme Md. • Vedat BAŞARAN - Danışman Şef: • Mine ATAMAN – Uzman / Yemek Yazarı Saat 11.30 : Afyon Mutfağı Atölye Çalışmaları / Çullama Köfte Saat 12.30 : “EV HANIMLARI YEMEK YARIŞMASI” / Hamur İşleri Sunumları ve Jüri Değerlendirmesi Saat 13.00 : Yemek Arası • Protokol Yemeği • Misafirlere Öğle Yemeği İkramı / Afyon Mutfağından Lezzetler; 40 Kazan Afyon Yemekleri Show / Haşhaşlı Lokma Dağıtımı /Etli Pilav İkramı / Frig Vadisi Görseli El Sanatları Gösterisi /Çeşitli Gastro Show / TAFED Milli Takımı Görsel Show / Lokum Show Saat 14.00 : Panel / Söyleşi : “KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE YÖRESEL MUTFAK ve COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜN KULLANIMI” Moderatör : ; Z. Haldun TÜZEL / Yemek Yazarı-Gurme • Exc.Chef Zeki AÇIKÖZ – Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı • Exc.Chef Hüseyin ALKİN - NG Afyon Oteli Mutfak Şefi • Exc.Chef Recep YÜKSEL - Rixos Sungate Mutfak Şefi • Exc.Chef Melda Farimaz - Şans Restoran Mutfak Şefi Saat 14.45 : Afyon Mutfağı Atölye Çalışmaları / Afyon Kebabı Saat 15.15 : Panel / Söyleşi : “MEVLEVİ MUTFAĞI – UYGULAMALI ANLATIM” • Prof. Dr. Arif BİLGİN – Sakarya Üniversitesi • Nevin HALICI – Gurme / Yemek Yazarı • Hasan ÖZPINAR – Afyonkarahisar Belediyesi Mevlevihane Müzesi Sorumlusu Saat 16.00 : Afyon Mutfağı Atölye Çalışmaları / Afyon Kebabı Saat 16.45 : GASTRO SHOW : “ CÜNEYT ASAN “ / ET ‘e DAİR HER ŞEY.. Günaydın Et Restoranları Sahibi Saat 17.00 : ÖDÜL TÖRENİ .. 3 .GÜN - 16.10.2021 / CUMARTESİ ; Saat 08.30 : “ÇOCUKLAR ARASI YEMEK YARIŞMASI” – Kayıt Başlangıç Saat 10.30 : Panel / Söyleşi: “UNESCO / GASTRONOMİ ŞEHİRLERİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK” Moderatör : İHSAN AKAR / Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü • Tolga KORUCU – UNESCO Türkiye Milli Komitesi Genel Sekreter Yrd. Vek. • Ali ÖZÇİL – Girne Amerikan .üniversitesi • Ebru BAYBARA DEMİR – Şef / Sosyal Girişimci Saat 11.00 : “1.Etap ÇOCUKLAR ARASI YEMEK YARIŞMASI” / 6 , 7 , 8 , 9 Yaş.. Saat 11.30 : Afyon Mutfağı Atölye Çalışmaları / Bamya Saat 12.15 : “EV HANIMLARI YEMEK YARIŞMASI” / Hamur İşleri Sunumları ve Jüri Değerlendirmesi Saat 12.15 : “2.Etap ÇOCUKLAR ARASI YEMEK YARIŞMASI” / 10 , 11 , 12 Yaş.. Saat 12.30 : “1.Etap GRAND PRİX BİREYSEL MEVLEVİ YEMEK YARIŞMASI - Kayıt Saat 13.00 : Yemek Arası / Misafirlere Öğle Yemeği İkramı / Afyon Mutfağından Lezzetler, Çeşitli Gastro Show Saat 13.30 : Panel / Söyleşi : “GASTRONOMİDE SIFIR ATIK” Moderatör : Dr. Öğr. Üyesi FATİH BIYIKLI - AKÜ Öğretim Üyesi • Arş. Grv. MEHMET BOYRAZ – AKÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü • Osman KÖPRÜCÜĞLU – Zafer Kalkınma Ajansı Afyonkarahisar Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü • Gönül SOLAK - Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü / Çevre Yönetim ve Denetim Şubesi • Nadide DEMİRBİLEK - ÇEVKOBİR • Dr. İhsan Erol ÖZÇİL - Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Saat 14.00 : Afyon Yemekleri Atölye Çalışması / Kaymaklı Ekmek Kadayıfı • Konuklar Yemek Yeme Yarışmaları Saat 14.45 : “2.Etap GRAND PRİX BİREYSEL MEVLEVİ YEMEK YARIŞMASI - Kayıt Saat 16.00 : “MİSAFİR ŞEFLER İLE AFYON MUTFAĞI ATÖLYE ÇALIMALARI “ Saat 17.30 : ÖDÜL TÖRENİ Saat 18:00 : FOTOĞRAF YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ Saat 19:00 : “GALA” / “USTALARA SAYGI GECESİ” / Afyon Sıra Yemeği - 11 Çeşit NG AFYON OTELİ. 17.10.2021 / PAZAR; Saat 10.00 : “ŞEHRİFRİG” – Ayazini / Usta Ellerden Afyon Yöresel Sabah Kahvaltısı Saat 12.00 : Frig Vadisi , Emre Gölü Gezisi Saat 16.00 : Afyon Tarihi Yerler Gezisi