Kütahya’da yaşayan 60 yaşındaki Selma Şahin, ekonomik nedenlerle yarım kalan eğitim hayalini yıllar sonra gerçeğe dönüştürdü. Ortaokulu yarıda bırakan, ancak yıllar sonra açık öğretimle ortaokul ve liseyi tamamlayan Şahin, üniversite sınavını kazanarak Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Grafik ve Tasarım Bölümüne yerleşti.
İki yıl süren eğitimini başarıyla tamamlayan Şahin, 27 Haziran’daki mezuniyet töreninde diplomasını alacak.

“Okul arkadaşlarım bana çok destek oldu”

AA muhabirine konuşan Şahin, resim ve sanata ilgisi nedeniyle grafik tasarım bölümünü tercih ettiğini belirterek şunları söyledi:

“Okulda hiç devamsızlık yapmadım. Her günüm dolu dolu geçti. Özellikle bilgisayar derslerinde zorlandım ama arkadaşlarım bana hep destek oldu. Onlarla çok iyi anlaştım. Gençlerle aynı sırayı paylaşmak çok güzeldi.”

Ev hanımı olan Şahin, esnaf olan eşinin de her zaman yanında olduğunu, eğitimi boyunca kendisine destek verdiğini anlattı.

“Bu yaştan sonra ne işi var okulda” diyenlere inat…

Bazı çevrelerden olumsuz tepkiler alsa da yılmadığını vurgulayan Şahin, “Bu yaştan sonra okul mu olur, otur evinde” gibi tepkilerle karşılaştığını ancak okuma azminden hiç vazgeçmediğini ifade etti.

Akoluk Köyünde İçme Suyu Sondaj Çalışmaları Tamamlandı
Akoluk Köyünde İçme Suyu Sondaj Çalışmaları Tamamlandı
İçeriği Görüntüle

“Babamın maddi imkânları nedeniyle okuyamamıştım, içimde hep bir ukdeydi. Şimdi bu hayalime kavuştum. Gençlere ve benim yaşımda olup okuma imkânı bulamayanlara örnek olmayı çok isterim.”

Kızıltoprak: “Selma Teyzemiz hepimize örnek”

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak da Şahin’in azmi ve başarısını takdir ettiklerini belirterek, kendisine “onur belgesi” verdiklerini açıkladı.
Öğretim Görevlisi Mehtap Ocakoğlu ise Şahin’i şöyle anlattı:

“Öğrenmeye çok açık, çok istekli bir öğrenciydi. Yaşı genç olan birçok kişide göremediğimiz bir azmi vardı. Uyumlu, çalışkan, çok özel bir öğrenciydi.”

“O bizim hem arkadaşımız hem rol modelimizdi”

Sınıf arkadaşları da Selma Şahin’in sadece derslerde değil, sınıf ortamında da örnek bir kişilik sergilediğini belirtti.
Öğrencilerden Ebrar Yıldırım, “Derslere katılımı harikaydı, biz onunla arkadaş olmaktan mutluyduk” derken, Bülent İbrahim Kara ise şu sözleri kullandı:

“Selma Teyze bizim için bir gurur kaynağıydı. Onun azmi bize de ilham verdi. Gerçekten okumanın yaşı olmadığını bizlere gösterdi.”

Kaynak: AA