Uygulamanın son halinde birbirinden güzel eserler yer alırken, Türk sosyal medya kullanıcıları ve internet yayıncıları uygulamaya adeta damga vurdu.

NEDİR BU ‘REDDİT R PLACE?’

Sosyal medya platformu Reddit tarafından başlatılan uygulama, kullanıcıların ekranda belirlenen alana herhangi bir renkte piksek yerleştirmesiyle işliyor. Binlerce kişi tarafından alana yerleştirilen farklı renklerdeki pikseller bir araya geldiğinde bir bayrağı, önemli bir kişiliği, bir bilgisayar oyunu karakterini, bir logoyu ya da ikonu resmedebiliyor. R place, kullanıcıların her 5 dakikada bir 16 renk seçeneğinden birini kullanarak, dijital tuval alanına, tek bir piksel yerleştirdiği çevrimiçi bir alan. Alanda herhangi bir figür oluşturabilmek için binlerce kişinin katılımı gerekiyor. İşte bu yönü uygulamayı internet kullanıcıları için cazip hale getiriyor.

TÜRK KATILIMCILAR UYGULAMAYA DAMGA VURDU!

Türkiye’den sosyal medya kullanıcıları ve internet yayıncılarının hünerlerini sergilediği uygulamada, oldukça fazla kişi katılım sağladı. Türk Bayrağı, Anıtkabir, Atatürk portresi, İstanbul silüeti, Barış Manço portresi, Kaplumbağa Terbiyecisi gibi eserler uygulamada saatler süren emeğin karşılığında yapıldı.

BU İLK DEĞİL

Reddit daha önce aynı uygulamayı 1 Nisan 2017 tarihinde hayata geçirmişti ve 3 milyondan fazla kullanıcı katılmıştı. Uygulama 72 saat sonra sona ermişti. Bu yıl yapılan uygulama ise 4 Nisan 2022 tarihinde sona erdi. Dev karenin son haline bakıldığında adeta bir piksel sanatına dönüştüğü görülüyor.