Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki Süper Kupa maçı öncesi yaşanan "Atatürk pankartı" krizi sonrası, maçın oynanmasına karar verildi. Ancak, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Atatürk ve şehitlerle ilgili talepleri reddedildi.
Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanması planlanan maç öncesinde, Fenerbahçe Kulübü Atatürk'ün "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" sözünün yer aldığı pankartla sahaya çıkmayı talep etti. Galatasaray ise, "Ne Mutlu Türküm Diyene" pankartıyla maç öncesi seremonide yer almak istedi.
Ancak Suudi yetkililerin bu taleplere olumsuz geri dönüş yapması, maça saatler kala kriz yaşanmasına neden oldu. Suudiler, maç öncesi hiçbir siyasi mesaja yer vermeme gerekçesiyle, iki kulübün Atatürk ve şehitlerle ilgili tişört ve pankartla sahaya çıkma talebini geri çevirdi.
Öte yandan, Riyad'da bulunan şarkıcı Norm Ender'in "Parla" şarkısı da veto yerken, sadece İstiklal Marşı'nın okunmasına izin verildi.
Türkiye Futbol Federasyonu, "Süper Kupa Maçı Türk Bayrağımız huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitlerimiz için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşımız ile başlayacaktır" açıklaması yapılsa da, Atatürk posterleri ve pankartlarıyla ilgili konuya değinilmedi.
TOPLANTIDAN ÇIKAN KARAR
Yaşanan kaosun ardından TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek toplantı yaptı.
Yapılan görüşmenin ardından, mücadelenin planlandığı gibi 20.45'te başlamasına karar verildi. Karşılaşmayı yönetecek hakem heyeti maçın oynanacağı stada doğru yola çıktı.
SUUDİLERİN İZİN VERDİĞİ KONULAR
Öte yandan, Suudi yetkililerle yapılan görüşmelerin sonucunda, İstiklal Marşı'nın okunması ve şehitler için saygı duruşu yapılmasına izin verildi. Ayrıca, tribünlerde Türk bayraklarının yer alması ve bazı yerli şarkıların çalınması konusunda da engelin olmadığı öğrenildi.
Ancak, iki kulübün Atatürk pankartı ve şehitlerle ilgili tişört talebi, etkinlik akışında önceden yer almadığı için reddedildi.