Frig Ultra Maratonu bugün Ayazini Köyü’nde gerçekleşti. 6K Aşk Vadisi Koşusu, 12K Gizemli Frigya Koşusu, 22K Göynüş Kral Yolu Koşusu ve 54K Frig Ultra olmak üzere dört farklı parkurdan oluşan Frig Ultra Maratonu’na 7 ülkeden 32 şehirden 800 koşucu katıldı. 

2014 YILINDA 49 KİŞİ İLE BAŞLADI

Koşu organizasyonunu gerçekleştiren Limit Sensin ekibinden Ali Cem Aktaş, Afyon Postası mikrofonlarına konuşarak, “2003 yılında bu bölgeye gelmiştim bu bölgeye. O seneden sonra gerçekten çok değişim oldu. 2014’de ilk koşuyu yaptık. O gün 49 kişiydik. Bugün 800 kişiyiz. Herkes çok mutlu bizde çok mutluyuz.” Dedi

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE DESTEK VERİYORUZ

Organizasyona destek veren Oruçoğlu Yağ Firmasının Genel Müdürü Rıfat Tekbaş’da Afyon Postası’na konuştu. Sosyal sorumluluk projelerine firma olarak destek sunduklarını kaydeden Tekbaş, “Afyon’umuzda yerleşik bir kuruluşuz. Sosyal sorumluluk projelerinde bu tür organizasyonlara destek oluyoruz. Bu destekler oldukça bizde mutlu oluyoruz. Sporcularımızın bu sene katılımı çok yüksek. Kurumlarımız destek verdi. Bizde bir miktar destek vermek istedik” diye konuştu. 

PARKUR ÇOK GÜZEL

Organizasyon sponsorlarından olan Avşar Maden Suyu Bölge Sorumlusu Mehmet Özden ise şunları söyledi: Maraton yarışlarına daha öncede koşmuştuk. Daha önce kendimizde koşmuştuk. Bu sene rahatsızlığımdan dolayı koşamıyorum. Parkur gerçekten çok güzel. Şimdi insanlara değişik çeşitlerde maden suyu ikram ediyoruz. Koşucularımıza böyle destek oluyoruz.”

Koşuda dereceye girenler için akşam ödül töreni düzenlenecek.