“İLAÇ SIKINTIMIZ YOK, YENİ DOKTORUMUZ GÖREVE BAŞLAYACAK”

Yayın sonrası Gazeteci İsmail Akar konuyla ilgili AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş ve Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran ile görüştü.

İddialara ilişkin Rektör Okumuş şunları söyledi:  “İlaç sıkıntımız şu an yoktur. Önümüzdeki hafta içinde yaptığımız girişimler sonucu yeni doktorumuz da göreve başlayacak. Devlet Hastanesine de gelen uzman doktor ile hastalarımıza hizmet vermeye başlayacağız. Sıkıntı yok”

Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran ise, “Hastanemize yeni bir Hematoloji uzmanı geldi” bilgisini aktardı ve “AFSÜ ile hafta içinde sözleşme yaparak hem hastaneye hem de AFSÜ’ye uzman doktorumuz hizmet verecek. Evet bir dönem dövizdeki dalgalanmadan dolayı tedarikçi firmalar piyasaya ilaç vermemişti.Kısa bir süre sıkıntı olmuştu ama şu an böyle bir meselede yok” dedi.

“HEMATOLOJİ KAPATILMAMALI”

AFSÜ Hastanesi’nin bölgeye hizmet verdiğini kaydeden Gazeteci İsmail Akar, “Hematoloji de önemli bir bölüm. Geçmişte bu bölümde tedavi olmak isteyen hastalar il dışına çıkıyorlardı. Sonra AFSÜ bünyesinde hizmete girdi. Böylece il dışına çıkışlar sonlandırıldı. Şimdi Hematoloji bölümü doktor yok denilerek kapanma noktasına geldi. Asla kapatılmamalı. Sağlıkta devrim yaptık deniyor ama aksaklıklar bitmiyor.Şu veya bu nedenle bu bölümdeki hastalarımız bu karda kışta Eskişehir veya Ankara’da şifa aramak adına buralara gidiyor. Buna son verilmeli acilen. AFSÜ’de tüm bölümler geliştirilmeli ve aksaklıklar giderilmeli. Bu hastane bölgeye hizmet veren bir hale gelmişti” dedi.

“ASIL SORUN İLAÇ BULUNMAMASI”

Konunun basın tarafından gündeme taşınmasıyla kendisini bir hastanın aradığını söyleyen Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Bu hasta asıl sorunun doktordan ziyade ilaç bulunamaması olduğunu söyleyerek böyle giderse Onkoloji’nin de kapatılabileceğini belirtti. Personelden bazıları hastalara ilaç ihalesinin yapılmadığını ve bundan dolayı ilaç bulunmadığını söylemişler. Böyle bir iddia var. Bilindiği gibi AKÜ ikiye bölündükten sonra sağlık kısmı AFSÜ olarak devam etti. Maalesef AFSÜ’nün sıkıntıları kurulduğundan bu yana bitmedi… Yine ilçelerimizde de doktor açığı yaşanıyor. Doktor maaşlarındaki farklılıklar giderilmeli. Bakın Bolvadin Hastanesindeki uzman doktor sözleşmeli olarak çevre ilçelere gidiyor ve aldığı maaş ikiye katlanıyor. Nasıl bir uygulama anlamıyorum. Aksayan sorunlar çözülmeli” diye konuştu.

“HASTALAR MAĞDUR EDİLEMEZ”

AFSÜ’ye bölgeden hastalar geldiğini söyleyen Gazeteci Ahmet Tunca, “Önemli olan yeni bölümler açılması değil, gelen hocaları tutabilmek. Yeterli sayıda hoca olmazsa öğrenciler iyi yetişmez. Hematoloji bölümü son derece önemli bir bölüm. Kesinlikle kapatılmamalı ve hastalar mağdur edilmemeli. Hastalar çevre illere gitmek zorunda kalmamalı. Bu konuyu gündeme taşıyan gazeteci arkadaşlarımı kutluyorum. Yayın öncesi AFSÜ Rektörümüzün Hematoloji bölümünün kapatılmayacağını söylediği demecini okudum. Buna sevindim. Yine AFSÜ’de ilaç ve malzeme sıkıntısı olduğu söyleniyor. Ameliyat ve görüntüleme hizmetleri geç tarihlere veriliyor deniliyor. Halbuki bu konularda acele edilmeli. Umarım sorunlar çözülür” dedi.