Afyonkarahisar Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü’nün açıklamaları şöyle;

Aile Sosyal Hizmetler Kurumunun genel anlamda hizmet alanlarını ifade etmek istersek;

•             Aile ve Toplum Hizmetleri

•             Şehit Yakını ve Gazilerimize Sunulan Hizmetler

•             Kadın ve Çocuk Hizmetleri

•             Engelli ve Yaşlı Hizmetleri

•             Sosyal Yardım Hizmetleri

•             Basın ve Halkla İlişkiler Hizmetleri

 AİLE TOPLUM HİZMETLERİ

5 tane sosyal hizmet merkezimiz var. Afyon Merkezdeki İl Müdürlüğü Bünyesinde; Bolvadin, Dinar, Sandıklı, Emirdağ Sosyal Hizmet Merkezlerimiz olmak üzere 5 tane.

ÇOCUK EVLERİ KOORDİNASYON

13 adet çocuk evi var. Afyonkarahisar Kız Çocuk Evleri Sitesi ve Çocuk İlk Kabul Merkezi Birimimiz var.

ENGELLİ HİZMETLERİ

Engelli hizmetleri noktasında şu anda Afyonumuzda bir tane Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon Merkezi var. Tüm Türkiye’ye hitap ediyor. Bu da daha çok otistik ve ona benzer engel gruplarını içine alıyor.

KADIN HİZMETLERİ

Kadın Hizmetleri Şiddet Önleme Merkezimiz var ve bir de Kadın Konuk Evimiz var.

YAŞLI HİZMETLERİ

Aslında 5 tane Huzurevimiz var ama birisi inşaat halinde olduğu için birleştirildi. Şu anda 4 tanesi aktif. Yeni yapılacak olan Afyonkarahisar Huzurevi Yaşlı ve Bakım Rehabilitasyon Merkezi eski yerinde. Bolvadin Huzurevi, Emirdağ Huzurevi, yine Emirdağ’da Özcan Hallaç adlı hayırsever vatandaşımızın yaptırdığı Fazlı Macide Hallaç Huzurevi ve Sandıklı Hüseyin Dereli Huzurevi olmak üzere yatılı veya hizmet veren kuruluşlarımız bunlar.

“AFYON HUZUREVİ TAŞINIRKEN BİR KAPASİTE DÜŞÜMÜ OLDU”

Yeniden yapılacak olan Afyonkarahisar Huzurevi özellikle İzmir depreminden sonra depremselliği uygun olmadığı için hemen boşaltıldı. Emirdağ Fazlı Macide Hallaç Huzurevine aktarıldı. Burada bir kapasite düşümü oldu. 108 kapasitemiz varken maalesef 70’e düşürülme olayı oldu. Çünkü Emirdağ’daki kapasite o kadar olduğu için. Şu anda yaşlılarımızı yine Afyon genelinde ikame etmeye çalışıyoruz.

“AFYON’DA 150 ÇOCUK 124 KORUYUCU AİLE HİMAYESİNDE”

Özellikle koruyucu aile programına değinen Yümnü, kendi anne ve babasına gidemeyecek çocuklara koruyucu ailenin birer yuva olduğunu kaydetti.

Bekir Yümnü, “Çocuğun istediği anne ve babadır. O yüzden koruyucu aile kendi anne ve babasına gidemeyecek olanlara yuva, anne-baba sağlama işlemidir aslında. Burada söylenen şey ben kendi anne ve babamı göremedim, onun dizine, omuzuna yatamadım ama bu işi sen bana yaptın diyor ve anne baba özlemini gidermiş oluyor. İkinci bir boyutu da şu; böyle güzel hizmet alan çocuklarımız yarın kendileri de güzellikleri yansıtmaya aday insanlardır. Ama öbür türlü olunca sadece kendi başına ve devlet kurumlarında kalınca bazı şeylerden mahrum olduğu için bu güzel duyguları, bu güzel hasletleri kazanamayabilir. O açıdan koruyucu aile modelini biz gerçekten çok önemsiyoruz. Afyonkarahisar’da 124 ailedeki 150 çocuk şu anda koruyucu aile himayesinde. Evlat edinme işlemleri de yapılıyor. Tabi bu işlem daha uzun olduğu için 1 yılı aşkın deneme süresi ve rıza aranmama gerekçesiyle mahkeme kararı da söz konusu olduğu için daha uzun sürebilir” diye konuştu.>>Afyon Postası'nın Haberi.