Programda yeni parti kurulması konusu değerlendirildi.

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kızılcahamam’da partililere yönelik bir konuşma yaptığını anımsatan Gazeteci İsmail Akar, “Erdoğan konuşmasında seçimlerle ilgili değerlendirmede bulundu. Bu konuşmasında yeni parti kuracakları söylenen kişilere de göndermede bulundu. Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın Huzur Partisi adında bir parti kuracakları ve çeşitli illerde örgütlendikleri iddia ediliyor” şeklinde değerlendirmede bulundu.

“Yeni parti kurulma hikayeleri her zaman vardır”

Yeni parti kurulması iddialarının seçim öncesi de konuşulduğunu belirten Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Türk siyasi hayatında bu tür bölünmeler ve yeni parti kurulma hikayeleri her zaman vardır. Bir sonuç çıkar mı diye kamuoyunda tartışılır. Bir partinin kurulduktan sonra başarılı olabilmesi sosyal bir ihtiyaca cevap verebilmesi ile ilişkilidir. Şu anda ülkemizde böyle bir sosyal ihtiyaç var mıdır? Görüldüğü kadarıyla ekonomik krizinde tetiklemesiyle bu tür bir ihtiyaca doğru gidildiği düşünülüyor” diye konuştu.

“Partinin ismi S-400 Partisi olsun”

Partinin isminin S-400 partisi koymaları önerisinde bulunan Gazeteci Polat Yılmaz, “Bana göre yeni partinin kurulması bir ihtiyaç falan değildir. Türkiye’nin ABD’den bağımsız politikalar izlemesi ABD’yi rahatsız ediyor. Ülkemizin Rusya’dan S-400 alması, Suriye’de karşı karşıya gelmesi gibi konular ABD’de ciddi bir Erdoğan rahatsızlığı olduğunun göstergeleridir. Burada amaç Erdoğan’ı zor durumda bırakmaktır. Gerekirse koalisyona zorlamak ve ardından ABD politikalarına döndürmektir. Buna ortaklık etmemek lazım” dedi.

“Yeni parti kurulmasına gerek yok”

Yeni bir parti kurulmasına gerek olmadığını belirten Gazeteci Ahmet Tunca, “Şu anda her türlü görüşü ifade eden parti yeterince var. Davutoğlu’nun başbakanlığı ve dış ilişkileri bakanlığı zamanında komşu ülkelerle birçok sorunlar yaşadık. Davutoğlu yeni bir parti kursa ne yapacak? Yapılması gereken eğitim ve kültür politikalarına ağırlık verilmesidir. Parti kurulması bir ihtiyaç değil. Zaten kurulsa da başarılı olacaklarına inanmıyorum. Bunun geçmişte bir sürü örneğini gördük” diye değerlendirmede bulundu.