Vali Tutulmaz daha sonra saz kamışı ve mısır sapından kömüre alternatif olarak kullanılan palet yakıt üretimi yapan Boomerang Enerji Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş. tesisinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgiler aldı. Daha sonra Sultandağı İlçesi Devlet Hastanesi’nde inceleme ve denetlemelerde bulunan Vali Tutulmaz, Çay İlçesi’nde de çeşitli incelemelerde bulundu.
Çay Kaymakamlığını ziyaret ederek, Kaymakam Vekili Mehmet Miraç Topaloğlu’ndan ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Tutulmaz, Kaymakamlık birimlerinde denetlemelerde bulunarak vatandaşlarla sohbet etti. Vali Tutulmaz Çay Kaymakamlığı ziyaretinde Kıbrıs Gazisi Nusret Ayhan’ın eşi Nurten Ayhan’la görüşerek, sıkıntı, talep ve isteklerini dinledi.
Çay İlçesi ziyaretleri kapsamında Çay Çok Programlı Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Vali Tutulmaz, sınıflara girerek öğrencilerle sohbet etti. Okul idarecileri ve öğretmenlerle de istişarelerde bulundu.
Vali Tutulmaz Çay Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde bulunan Robotik Kodlama Atölyesi’ni de ziyaret ederek, öğrencilerden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler aldı.