Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek özetle şu konulara değindi:

“SULTANDAĞI BÖLGESİNİ TURİZM DESTİNASYONU YAPMAK İSTİYORUZ”

Biz sadece Ayazini ile bu işi bırakmadık. Frig medeniyeti müthiş bir medeniyet ama biz kendi medeniyetimizden de bir şeyler yapmak zorundaydık. Sultandağı’ndaki o meydan iddia ile söylüyorum bir Beyşehir’de var, bir de Konya Merkez ve Sivas Merkez sayılabilir. Bunların haricinde ileri gelen yer Sultandağı’dır. O meydanı tam bir Selçuklu tarihi film platosu gibi yaparsak, ve turizmi de özellikle tarihi Konya ile Akşehir o bölgeleri bağlayıp kiraz bahçeleri ile birlikte yapabilirsek, inanılmaz bir destinasyon haline getiririz. Türk tarihi açısından da çok önemli bir alan. Meydan da 3 tane türbe vardı çöplük içerisindeydi, gerçekten insanın içi acıyor. İGM Üyelerinin bizi uyarmasıyla orası belirli bir noktaya geldi. İGM Üyesi arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. İnşallah tarihi kervansaray, cami, hamam, çeşme muhteşem olacak. Ama benim amacım o bölgede sadece Sultandağı değil bir turizmi destinasyonu o bölgede uygun olduğunu düşünüyorum.

“BOLVADİN KIRKGÖZ KÖPRÜSÜ İHALE AŞAMASINA GELDİ”

Sadece Sultandağı bölgesi değil, Bolvadin’deki Kırkgöz köprüsü…Şuan projeleri bitmek üzere ihale aşamasına geldi. Orası da muhteşem bir hac yolu şeklinde, Kudüs yolu şeklinde yürüyüş alanları haline getirilecek. Çay’daki Kervansarayın da bitmesini bekliyoruz. Dolayısıyla her bir ilçemiz birbirinden zengin tarihe sahip.

“BOYALI’DAKİ KUREYŞ BABA TÜRBESİ MUHTEŞEM BİR YER”

Sinanpaşa’nın Boyalı beldesinde Kureyş Baba Türbesi var orası muhteşem bir yer. İGM Üyelerinden rica ediyorum Burhanettin Başkanı oraya götürün onun 10 yıllık belediye başkanlığı tecrübelerinden yararlanın. Afyonkarahisar’a bu kadar yakın bir yerde böyle bir kervansaray ve türbe yok. Orası da elimizden gidiyor ve çürüyor şuan. Gidip görseniz bir çoğunuzun içi acıyacaktır.

“YAPILMAMIŞ HÜKÜMET KONAĞI KALMAYACAK”

Afyonkarahisar’ın tarihi boyunca bu kadar hükümet konağının yapıldığı belki de tek sene olacak. Emirdağ hükümet konağının parası geldi. Hemen başlıyoruz. Evciler hükümet konağını hallettik. İscehisar hükümet konağının ödeneği geldi. Hocalar hükümet konağının ödeneği geldi. Sandıklı’ya müthiş bir hükümet konağı yapılıyor. Şuhut ve Bolvadin hükümet konakları 2023’te bitmesi bekleniyor. Sultandağı hükümet konağını tarihi alana taşıdık. Çay’ın hükümet konağını yapacağız. İhsaniye hükümet konağı da program dahilinde. Dolayısıyla hepsine aynı anda başlayacağız hepsinin ödeneği hazır. Yapılmamış hükümet konağı kalmayacak.

Dolayısıyla her yerde bir atılım, sıçrama yapıyoruz. Ben bunlardan dolayı bütün Milletvekillerimize, bütün belediye başkanlarımıza, bütün partilerimize teşekkür ediyorum. İl Genel Meclisi başkanına teşekkür ediyorum. Gerçekten bir birlik beraberlik havamız var. Birbirimizi seviyoruz.>>Afyon Postası'nın Haberi.