3. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali Gala Gecesiyle sona erdi. Galaya yerli ve yabancı misafirler katıldı. Burada konuşan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, özetle şunları söyledi:

ÜRETTİĞİ ÜRÜNLERLE KENDİ KENDİMİZE YETEN BİR İLİZ

Afyonkarahisar’ın yöresel olarak 600’a yakın lezzeti var. 740 bin nüfusa sahibiz. Çok geniş bir coğrafyaya oturan Türkiye’de en çok belediyeye sahip tek iliz. Belki bir çoğumuz biliyor ama belkide içimizde ilk defa Afyon’a gelenler var. Ürettiği ürünlerle kendi kendine yeter ender illerden bir tanesiyiz. Mermerin başkentiyiz. 300’den fazla fabrikamız mermeri işlemekte ve yurt dışına ihraç etmekte. Türkiye yumurta üretiminde önemli bir yere sahibiz. Yumurta borsasına sahibiz. Termal su, termal oteller ve turizmde en çok yatak kapasitesine sahip olan tek iliz. Milattan önce 3 bin yıl öncesine kadar uzanan gizemli bir şehriz. Lidyalılar, Frigliler, Selçuklular, Osmanlılar’a ev sahipliği yapmış bir iliz. 

UNESCO TARAFINDAN YARATICI ŞEHİRLER AĞINA ALINDIK

Ondan dolayı geçmişten gelen bu lezzetlerimiz UNESCO tarafından 2019 yılında Yaratıcı Şehirler Ağı’na alındık. Bu güzelliklerimiz dön plana çıkaralım diye 14-17 Ekim tarihinde Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali’ni gerçekleştirdik. Davetimize katıldığımız için hepinize teşekkür ediyorum. Umarım sizleri memnun etmişizdir. Belki eksiklerimiz olmuştur ama önümüzdeki yıl daha fazla katılımla daha güzel bir festivali gerçekleştirmek için söz veriyoruz. Temmuz ayı itibariyle rahatladığımız andan itibaren ikinci uluslararası anlamda festivale ev sahipliği yaptık. 1-8 Eylül’de Dünya Motokros Şampiyonası’nı gerçekleştirdik. 19-21 Kasım’da da Uluslararası Arap Boksu Şampiyonası’nı gerçekleştireceğiz. 2021 yılını festivallerle geçiren bir ilin belediye başkanı olarak sizlere hoş geldiniz diyorum. 

HAKKIMIZLA BU ÜNVANI ALDIK

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’da şunları söyledi: 

Türkiye’de en fazla yol üzerinde en fazla ve en kaliteli restoranların olduğu bir şehirdir Afyonkarahisar. Bu vesileyile Afyonkarahisar gastronomiyi hakkıyla almıştır ve bu alanda hizmet eden bir ildir. Bu festivalde emeği geçen bütün aşçılarımıza teşekkür ediyoruz. 

SAHNENİN EN ALKIŞ ALAN KONUŞMASINI YAPACAĞIM

Vali Gökmen Çiçek ise kısa bir konuşma yaparak şunu söyledi: 

Herkesi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Sahnenin en çok alkış alan konuşmasını yapmayı biliyorum. Ve onu yapacağım. Afiyet olsun.  >>Afyon Postası'ndan Nail Azbay'ın Haberi.